tiistai 26. tammikuuta 2010

HST-kortti ei toimi Windows 7:ssa

Tämä on jo liian surkuhupaisaa ollakseen totta: ilmeisesti Väestörekisterikeskuksen jakama lukijaohjelmisto ei tue Windows 7:aa.

HST-kortti on totisesti syntynyt onnettomien tähtien alla. Äskettäin 10 vuotta täyttäneen kortin historia on ollut yhtä tuskien taivalta, jolla tämä vastoinkäyminen on vain uusin etappi.

Tuskin mikään sovellus tai ajuri on tuottanut ongelmia Windows 7:ssa, joten HST-ohjelmiston yhteensopimattomuus on melkoinen saavutus. VRK:n sivulla mainitaan tuetuiksi järjestelmiksi vain Windows-versiot Vistaan asti, sekä tietenkin Linux ja Mac. Windows 7:sta ei mainita sanallakaan.

... paitsi Valtiokonttorin sivulla, jossa todetaan ettei sen palveluita voi toistaiseksi käyttää toimikortilla Windows 7:ssa.

4 kommenttia:

Aali kirjoitti...

Täytyy vaan toivoa ettei kumpikaan HST-kortin käyttäjä ole vielä päivittänyt seiskaan :)

Anonyymi kirjoitti...

Maanmittauslaitoksessa otettiin juuri käyttöön toimikortti. Suuruusluokaltaan pari tuhatta työntekijää. Aiheuttaa selkeästi budjettimenoja toimikortin kehittäjille. Seiska tulee vääjäämättä valtionhallintoon.

Käypäläinen virkamies

Anonyymi kirjoitti...

No ny on tuki: http://www.vrk.fi/vrk/fineid/home.nsf/Pages/CB47E5DD1C07BC25C2256FFF00393AFE

Anonyymi kirjoitti...

Voi Petteri, Petteri! Ihan betasta asti olen käyttänyt Windows7 ja HST:ä. Toimii, ei mitään ongelmaa...miksei se sulla toimi?