sunnuntai 27. heinäkuuta 2008

Kielletään kaavut leikkipuistoissa

Päivän Hesarissa on jälleen hämmentävää luettavaa: äidit eivät saa Helsingin leikkipuistossa käyttää bikineitä. Koska kyse on lasten leikkipaikasta, aikuisten "pitää noudattaa hyvää makua".

Siis mitä ihmettä - onko Suomi liitetty salaa Yhdysvaltojen osavaltioksi? Miten saunakulttuurin ja tuhansien kesäisten uimarantojen maassa kukaan voi väittää, että uima-asun käyttö lasten läsnäollessa olisi jotenkin sopimatonta?

Kaikkein uskomattomin on kuitenkin tämä lause: Meillä on paljon maahanmuuttajataustaisia, joita liian paljastavat vaatteet saattavat loukata. Ei sääntöä kuitenkaan yksin heidän takiaan ole tehty".

Älkääs nyt kuulkaa viitsikö! Me suomalaiset pukeudumme kesällä juuri niin kuin haluamme, emmekä ota siinä huomioon sen paremmin turistien kuin maahanmuuttajienkaan mielipiteitä. On täysin kohtuutonta vaatia, että suomalaiset muuttaisivat pukeutumista maahanmuuttajien mieliksi. Kesämme on lyhyt ja auringonvaloa vähän; yritämme käyttää sen hyödyksi. Jos se jotakuta vierasmaalaista loukkaa, pysyköön poissa.

Miksi viranomaiset ovat aina huolissaan siitä, miten maahanmuuttajat voivat loukkaantua jostakin (kuten suvivirrestä kevätjuhlissa)? Eikö kukaan ole huolissaan siitä, miten suomalaiset saattavat loukkaantua maahanmuuttajista? Saako aiheesta edes puhua muualla kuin netissä?

Ainakin minua loukkaisi leikkipuistossa enemmän kokomustaan kaapuun kuin bikineihin pukeutunut äiti. Kaavun alle piilotettu nainen viestii kulttuurista, jonka arvot ovat ristiriidassa omiemme kanssa. Me länsimaissa uskomme naisten tasa-arvoon ja annamme heille vapauden valita, miten haluavat pukeutua ja elämänsä käyttää. Äiti, josta näkyy vain silmät mustan kaavun alta, on leikkipaikalla suorastaan ahdistava ja pelottava näky. Lapsille se tuo mieleen mieleen muumien mörön, jota kaikki pelkäävät.

Voitaisiinko kaavun käyttö leikkipuistoissa kieltää, koska se loukkaa meidän suomalaisten arvoja?

14 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huolestuttavaan suuntaan kyllä menossa tämä nykyinen säädäntö.

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä, että joku uskaltaa olla muutakin mieltä kuin Hesarin virallinen mielipide.

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa. Toivottavasti päättäjätasollakin tajutaan, että nyt ollaan kovaa vauhtia menossa kohti eteläisemmän EU:n ja Ruotsinkin ongelmia ennen kuin on liian myöhäistä.

Anonyymi kirjoitti...

Tämähän on ihan täyttä asiaa, juuri näin.

Anonyymi kirjoitti...

Veikkauskilpailu: miten kauan kestää ennen kuin kaapufeministit ja monikulttuurisuusmouhoajat valloittavat liekkimerellään blogin?

Oma veikkaukseni: n. kolme tuntia.

Anonyymi kirjoitti...

Ehdottomasti pitää kieltää bikinit lasten leikkipuistoista, poikkeuksen tekee ainostaan kuumat typyt!

Anonyymi kirjoitti...

Yläosattomat on myös OK

Anonyymi kirjoitti...

Mörkö on kieltämättä pelottava tapaus.

Anonyymi kirjoitti...

Ei pidä kieltää sen paremmin kaapuja kuin bikineitäkään. Annettakoon kaikkien kukkien kukkia!

Anonyymi kirjoitti...

"Saako aiheesta edes puhua muualla kuin netissä?"
Kovaa vauhtia ovat kieltämässä netissäkin ja luomassa pelon ilmapiiriä.

Anonyymi kirjoitti...

Saako lähettää terveisiä? Terkkuja narvanderille ja muille :P

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa. Hienoa että tämäkin uskalletaan sanoa ääneen. Lisäisin vielä sen, että se ei ole rasismia jos raiskaajat laitetaan tuomiolle...

jmk kirjoitti...

"Saako aiheesta edes puhua muualla kuin netissä?"

Pelkäänpä, että kohta ei saa enää puhua netissäkään.

Suomalaisten sananvapautta on viime aikoina kavennettu eri tavoin, ja uusia kavennushankkeita on vireillä.

Anonyymi kirjoitti...

Suomi on paska maa!