Meissä jokaisessa asuu pieni insinööri. Ja joissakin vähän isompi.
Tämä oli niin hauska keksintö, että levitän osoitetta muillekin: omatekoinen keskusdigiboksi.
Otetaan joukko halpoja digibokseja, joissa on rf-modulaattori. Viritetään jokainen boksi eri kanavalle ja kytketään talon antenniverkkoon. Ja kas: sen jälkeen jokaisessa huoneessa voidaan katsoa kaikkia kanavia vanhalla televisiolla ja nauhoittaa videoilla aivan entiseen malliin! Ministeriö voi kieltää tämän operaattoreilta tai taloyhtiöiltä, mutta omassa taloudessaan jokainen saa muuntaa signaalia miten haluaa.
Rakentajalla oli itsellään kuusi vanhaa anatelevisiota ja kolme videonauhuria. Omatekoisen systeemin avulla kaikki toimivat entiseen tapaan, kanavia vain tuli lisää. Kun kanavat virittää sopivasti, niiden väliin mahtuvat vielä digilähetyksetkin siltä varalta, että hankkii joihinkin huoneisiin tallentavan digiboksin tai taulutelevision.
1 kommentti:
Hyvä vinkki. Näin meilläkin kohta 10 vuotta YLE:n kanavat vanhoihin telkkareihin makuuhuoneissa, autotallissa ja saunarakennuksessa. Lisäksi neljä kanavaa Astrasta (BBC, 3Sat, ARD ja DW). Modulaattoreille riitti hyvin kanavia UFH-alueen alapäässä, jolloin häviötkin pienemmät. Toki olkkarin TV:ssä on myös digiboksi, jotta talon naisväki näkee hömppäohjelmansa uusilta kanavilta ;)
DVB-T ja DVB-S virittimiä ei takavuosina ollut samassa telkkarissa. Ja aika kaapelointi olisi muutenkin, jos haluaa lautasantennin LNB:täkin ohjata joka telkkarista. Kokemuksen mukaan lopultakin seuraa max puolta tusinaa TV-kanavaa.
Mika
Lähetä kommentti