perjantai 7. joulukuuta 2018

Rokotusvastaisuus ja infosota

"Olen akateemisesti koulutettu hyvä äiti - siksi en rokota lapsiani. Jos pöpö iskee, sairastamme ja toivumme. Koska keho osaa toimia. Uhkailu sosiaalietuuksien poistamisella rokottamattomilta on perusoikeuksien polkemista."

Siinä tiivistetysti Helsingin Sanomissa itsenäisyyspäivänä julkaistun mielipidekirjoituksen ydin.

HS mielipidekirjoituksen alkua 6.12.2018
Tekstissä kolmen lapsen äidiksi esittäytyvä, ulkomailla asuva ja Suomeen paluuta harkitseva nainen kertoo, miksi ei ole antanut rokottaa lapsiaan.

Kirjoituksen perässä on jo 371 lukijakommenttia, joista lähes jokaisessa äidin ajatukset tuomitaan vastuuttomiksi. Toimitus lienee tyytyväinen kirjoituksen herättämästä web-liikenteestä ja keskustelusta.

On vaikea uskoa kirjoittajaa akateemisesti koulutetuksi, niin monta loogista virhettä hänen tekstiinsä sisältyy. Ajatus siitä, että keho toipuu sairauksista, on erikoinen -- silloinhan lääketiede on turhaa. Toipumisista voisi kysyä vaikka läheisensä syövälle menettäneiltä. Lääketiedettä tarvitaan juuri siksi, että ihminen ei toivu sairauksista ilman apua.

"Ennenkään ei rokotuksia ollut ja silti ihmiset pärjäsivät" henkiset ajatukset ovat nettikeskusteluissa yleisiä. Niin, osa pärjäsi, mutta varsinkin lasten kohdalla kuolleisuus oli järkyttävän korkea. Pieni osa selvisi aikuisiksi, mutta pelkästään heidän huomiointi on ns. selviämisharhan mukainen ajatusvirhe.

Voisi kirjoittaa paljonkin laumasuojan merkityksestä tai siitä, miten omilla lapsilla itsestään parantuva rokko voi tarttua toiseen, jolle se on heikomman vastustuskyvyn vuoksi kohtalokas. Tai siitä, että jos ihminen haluaa päättää asioistaan itse, hänen on myös kannettava niiden seuraukset ja otettava vastuu muista, joihin hänen tekonsa vaikuttavat. Ja siitä, miten muodikasta on vetäytyä perusoikeuksien taakse, kun joku haluaa puhua velvollisuuksista tai yhteisestä edusta. Mutta antaa sen olla, nämä näkemykset tulevat hyvin esille lukijoiden kommenteissa.

Itselleni heräsi epäily, että näin provosoiva kirjoitus saattaa olla ulkovaltojen informaatiovaikuttamista, jolla pyritään lietsomaan eripuraa suomalaisiin ja vähentämään heidän luottamustaan viranomaisiin. Onko vain sattumaa, että kirjoitus julkaistaan juuri itsenäisyyspäivänä? Tai se, että kirjoittaja kertoo asuvansa nyt ulkomailla?

Kirjoitus on luonteensa vuoksi julkaistu nimimerkillä. Helsingin Sanomat vastaa julkaisemistaan teksteistä ja pyrkii siksi varmistamaan kirjoittajan todellisen henkilöllisyyden. Toivottavasti työ on tässä tapauksessa tehty riittävän huolellisesti, jotta Hesaria ei valjasteta infosodan tahattomaksi desantiksi.

Kun seuraavan kerran näet netissä tai lehdessä vahvoja mielipiteitä ajankohtaisista aiheista kysy itseltäsi, voisiko kyseessä olla tahallinen vaikuttamisyritys -- ja suhtaudu tekstiin sen mukaisesti. 

60 kommenttia:

SS kirjoitti...

Kyllä yhteiskunnallisessa keskustelussa on syytä keskustella myös rokotteiden ongelmista ja riskeistä. Muistetaan tässäkin kuinka Suomessa aikanaan influenssa rokotteesta tuli narkoleptikkolapsia valtavat määrät.

https://www.kaleva.fi/juttutupa/terveys-ja-hyvinvointi/narkoleptia/310854

http://www.vanhemmat.com/keskustelu/viewtopic.php?f=5&t=3896&sid=a5aec851c624dc16d3a1e585ae5ed81c&start=15

Lähipiirissäkin on tullut kovia kipuja rokotteiden ottamisen jälkeen. Syy- ja seuraussuhde on epäselvä, mutta rokotteet eivät ole mitenkään ongelmattomia.

Itse ymmmärrän kyllä rokotekielteisten mielipiteen. Rokotteista on hyötyä mutta niillä on myös isoja haittavaikutuksia. Sitä mitä ei sanota aina on, että osa rokotteista ei ole läpäissyt laajoja tutkimuksia vaan ne on kokoon keitetty arveluttavilla menetelmillä ilman laajoja ihmiskokeita.

SS kirjoitti...

En jaksa uskoa, että kaikki yhteiskunnallinen keskustelu on kybersodankäyntiä. Kyllä ihmiset ovat asioista luonnostaa eri mieltä. Ennen Internettiäkin oltiin asioista montaa mieltä, mutta silloin ei ollut mitään foorumia, missä olisi voinut keskustella asioista. Ufoistakin ollaan montaa mielä, superälystä jne.

http://juffo.blogspot.com/

http://suppelaiset.blogspot.com/

Nimetön kirjoitti...

Mitä loogisia virheitä kirjoittajan tekstiin sisältyy? Ainakin ennen, kun oli nuo rokot ja sikotauti niin niistä selvisivät kaikki tuntemani lapset ja aikuisetkin (kun itse olin lapsi), mikä niistä nyt tekee tänä päivänä niin hengenvaarallisia, onko niitä rokkoja mahdollisesti manipuloitu vaarallisemmiksi vai? Onko syöpä saman kaltainen asia kuin nuo rokot (joskus rokoista on selvitty ilman mitään rokotuksia)? Lääketiede on yhteydessä lääkkeiden valmistajiin ja lääkkeiden valmistaminen on raakaa bisnestä, sen on myöntänyt TV:ssäkin lääketehtaan edustaja eli siinä ei ole mitään epäselvää. Lääkkeistä on hyötyä ja apua joissain kehon ongelmissa, koska ne auttavat kehon palautumista kuntoon. Mutta se, että lääkkeitä työnnetään ja tarjotaan joka vaivaan ja ongelmaan on täysin yliliioiteltua (esim. lasten huumaaminen Ritalin nimisellä amfetamiini pohjaisella "lääkkeellä") Kirurgia on sellainen asia, jolla voidaan laittaa kehoa parempaan toimintakuntoon eli se on hyvinkin tarpeellista tietyissä olosuhteissa. Mitä ihmeen henkistä ajatusta tuossa mainitsemassasi Järvinen oikein on? Ulkovaltojen informaatiovaikuttamista, eiköhän se ole ennemminkin niin päin, että mediat kylvävät kauhua siitä mitä tapahtuu, jos ihmiset jätetään rokottamatta? Miksi näin, siksi, että median toiminta sekä lääkkeiden myyminen ovat bisnestä ja kauhun kylväminen toimii parhaana myyjänä. Eli valtamediat ja lääketehtaat myyvät tuotteitaan parhaiten pelokkaille ihmisille, pelokkaita ihmisiä riittää kyllä.

Petteri Järvinen kirjoitti...

No, olisiko parempi lopettaa rokotukset ja antaa kerran jo hävinneiden tautien palata? Takaisin siihen aikaan, jolloin kymmenestä lapsesta pari kolme selvisi aikuiseksi? Niinhän siinä kävisi, jos rokotukset lopetettaisiin kaikilta. Niin kauan kuin laumasuoja säilyy, rokottamattomat luottavat rokotettujen antamaan suojaan.

Lääkkeiden valmistaminen on bisnestä, mutta rokotteet eivät ole mikään rahasampo. Masennus-, uni-, verenpaine- ja kolesterolilääkkeet saattavat ollakin. Niitä markkinoidaan yhteiskunnalle ja lääkäreille, koska niiden yksikköhinta on korkea ja niitä syödään vuosien ajan. Kerran annettava rokote on taloudellisesti marginaalinen asia lääketehtaille.

Kaikki eivät ennenkään selvinneet rokoista. Ja vaikka itse rokko meni ohi, niistä jäi loppuiän haittaavia jälkitauteja. Sikotaudista voi seurata aivokalvontulehdus ja miehillä hedelmättömyys, joka paljastuu vasta paljon myöhemmin.

Yhteiskunta tarjoaa maksuttomat perusterveydenhuollon palvelut kaikkien yhteiseksi eduksi. Voi valita toisin, mutta silloin täytyy kantaa myös valinnasta seuraava vastuu ja kustantaa itse mahdolliset sairauskulut (itselle ja niille, joille on taudin levittänyt).

Matti Rissanen kirjoitti...

Minulla on yksi kokemus HS:n nimimerkkijutuista, eivät varmista faktoja, vastasivat:

"epäilemättä asioilla on puolensa. Jos asiaa olisi käsitelty nimellä (mikä toki olisi poikkeuksellista), niin asioiden puolet olisi selvitetty."

En oikein sisäistänyt vastausta.

Nimetön kirjoitti...

Hyvä kirjoitus.

Kansan muisti on lyhyt, vain sukupolven mittainen. "Ennenkin pärjättiin" on paluuta menneeseen kulta-aikaan, jota ei oikeasti koskaan ollutkaan. Tätä argumenttia käyttävät populistit ja normienpurkajat. "Emme tarvitse ay-liikettä, rokotuksia tai sosiaaliturvaa." Ilmankin on pärjätty.

Oikeasti ennen rokotuksia tai sosiaaliturvaa tehtiin paljon jälkeläisiä siinä toivossa, että joku niistä jää henkiin auttamaan talon töissä tai vanhuudessa.

Jopa kuninkaallisten hoveissa kuoltiin tauteihin, joihin yksinkertainen halpa rokote tepsii nykyään. Esimerkiksi Nikolai II:n pikkuveli Aleksanteri kuoli ennen ensimmäistä ikävuottaan kymmenkuisena 1870.

Kannattaa muistaa, että myös niiden "köyhien" terveydestä huolehtiminen auttaa rikkaita pysymään terveinä, myös kuvainnollisesti.

Nimetön kirjoitti...

"Kun seuraavan kerran näet netissä tai lehdessä vahvoja mielipiteitä ajankohtaisista aiheista kysy itseltäsi, voisiko kyseessä olla tahallinen vaikuttamisyritys -- ja suhtaudu tekstiin sen mukaisesti."

Tämä on hyvä neuvo. Tulee mieleen Jari Ehrnrooth tai työttömiä vastaan suunnattu epäinhimillistämiskampanja, jota lietsotaan ennen vaaleja ja muutenkin kerran pari vuodessa. Tarkoitushakuisuudella on päämääränsä: manipuloida ja muuttaa yleistä mielipidettä suopeammaksi "kipeille" päätöksille.

Nimetön kirjoitti...

Itselle tulee mieleen näistä rokotusten vastustajista litteän maan kannattajat.

Nimetön kirjoitti...

Auttaisikohan rokotevastaisuuteen vanhat tilastot? Esimerkiksi vuoden 1803 tilastot Lapuan, Kauhavan, Alahärmän, Ylihärmän ja Nurmon alueelta.
http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=9049162

Tilastojen mukaan tuolloin syntyneitä oli 391 ja kuoleita oli 377. Kuolinsyiden kolmen kärki: isorokko 119 kuollutta, tuntematon sairaus (yleensä lapsilla) 85 kuollutta, tuhkarokko 44 kuollutta. Alle 3 vuotiaita kuoli 231 eli 61% kuolleista.

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Koska keho osaa toimia" - ei siltä näyttänyt vuonna 1803.

Nimetön kirjoitti...

Täällä se varsinainen lammaslauma määkii, olette te kyllä säälittäviä median aivopesemiä lampaita. Suomi olis hävinnyt talvisodan, jos rintamalla olisi sotinut kaltaisianne lampaita.

Nimetön kirjoitti...

http://www.pravdareport.com/hotspots/conflicts/06-12-2018/142084-endless_us_wars-0/

SS kirjoitti...

Vapaassa maassa saa jokainen ajaa omaa politiikkaansa. Nyt kun ollaan pikkuhiljaa päästy eroon ns. Suuresta Kertomuksesta, jokainen voi luoda oman todellisuutensa ja sitä eivät Natsit saa estää.

Nimetön kirjoitti...

"Anonyymi sanoi...
Suomi olis hävinnyt talvisodan, jos rintamalla olisi sotinut kaltaisianne lampaita."

Hyvä ystävä, Suomi hävisi talvisodan.

Markus kirjoitti...

En ymmärrä, mitä lasten rokottamatta jättämisen rankaiseminen kuitenkaan auttaisi mihinkään? Rokotus kun ei oikeastaan ole nimenomaan yksilökohtainen, vaan laumasuoja. Tarkoittaa, että vaikka lapsi väkisin rangaistusten uhalla rokotettaisiinkin, rokotus on kuitenkin hyödytön, jos ympäröiviä aikuisia ei ole rokotettu. Eikä aikuisille mitään rangaistusta ole povattu, ja miten voisikaan? Vapaa tahto.

Eli siis lasta ei vaaranneta pelkästään jättämällä itse lapsi rokottamatta. Lapsen rokottamisesta huolimatta kriittinen massa rokottamattomia ihmisiä ympärillä on yhtä vaarallista.

Rokotukset kun nimenomaan perustuu tietyn kriittisen massan rokotuspeittävyyteen.

Influenssarokotuksen aiheuttamaa yksittäistä narkolepsia-virhettä nyt on turha sotkea vuosikymmeniä jaettuihin vakio-rokotuksiin. Kyllä näistä ikivanhoista rokotteista tiedetään jo valtavasti. Influenssahässäkkä oli poikkeustila, ja poikkeustilojen hoidossa hirveällä kiireellä toimiessa asiat nyt harvoin menee putkeen.

Markus kirjoitti...

Muutoinkin on itseäni jo pitkään ihmetyttänyt tämä Suomalainen nykymeno, kaikesta rankaiseminen on se eka ja nykyisin ilmeisesti ainoa idea, mitä päättäjille mieleen juolahtaa. Rangaistukset asioissa ei ole kyllä kovin menestyksekkäästi koskaan toiminut. Lapsilisän poistokin on siitäkin älytön jo ideanakin, että sehän on lapselle kuuluvaa rahaa. Eli ensin lapsi jätetään tyhmien vanhempien vuoksi ilman tappavalta sairaudelta ehkäisevää rokotusta. Tämä lisäksi ilmeisen idiootit valtion päättäjät on jättämässä saman lapsen ilman lapsilisä-rahaa, joka saattaa kerrannaisvaikutuksena aiheuttaa esim ravinnon laadun heikkenemistä yms? Eli lyödään lapsiparkaa vielä lisää. Kyllä suomessakin olisi aika oppia jo muitakin metodeja asioiden hoitoon, kuin aina automaattisesti ja joka asiassa kehitellä rangaistuksia. Olisiko vaikka TIEDON JAKAMINEN mistään kotoisin. Oikean tiedon jakaminen, kouluttaminen on muualla maailmassa huomattu ihan tehokkaaksi tavaksi. Kun kerran täällä on saatu ihmiset maailman iloisimmin verojakin maksamaan, miten voi olla niin vaikea julistaa tietoa myös rokotusten eduista, sekä rokottamattomuuden vaaroista?

Markus kirjoitti...

Jos vielä pitää kommentoida tuota informaatiovaikuttamista. Henkilökohtaisesti en osaa sanoa kumpi raivostutti itseäni enemmän. Tomppelit, jotka vaarantaa lapsensa jättämällä rokotukset ottamatta, vai omaa ääntään rakastavat tomppeli-ministerit, ja professorit, jotka keksi idean ja julistaa ideaa, että otetaan tältä lapselta vielä rahatkin pois. Siis lapselta, joka itsessään on täysin viaton koko asiaan. Eli ei tämän kansan eripuraan mitään venäjää tarvita. Ihan suomalaiset professorit ja ministerit tekevät sen itse.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Olisiko parempi ilmoittaa, ettei rokottomattomia lapsia hoideta? Vanhemmat kantakoon itse vastuun, kun kerran sitä haluavat.

Olisiko vaikka TIEDON JAKAMINEN mistään kotoisin. Oikean tiedon jakaminen, kouluttaminen on muualla maailmassa huomattu ihan tehokkaaksi tavaksi.

Tietoa on jaettu vaikka kuinka paljon, mutta sillä ei näytä olevan merkitystä. Ihminen etsii vastauksia mieluummin tunteista.

Petteri Järvinen kirjoitti...


HS online tänään: Venäjään kytkeytyvät tilit lietsoivat Ranskan levottomuuksia sosiaalisessa mediassa.


Nimetön kirjoitti...

Tuon rokottamattomuuden voisi hoitaa seuraavasti:

"Mikäli lapsi rokotetaan, hän saa lapsilisää."

Tosinsanoen lapsilisä ansaitaan neuvola käyntein ja rokotuksin.

"Aiti": "Miksi meitä rangaistaan ottamalla lapsilisä pois koska emme anna rokottaa turhaan lapsiamme?"

KELA: "Väärin, ei teille ole mitään pois otettu kun ette teille ei ole mitään lapsilisää annettukaan vaan te olette itse toimineet siten ettette ole ansainneet lapsilisää"

Nimetön kirjoitti...

Kyllä siellä näkyy olevan aikamoinen taistelu.
https://www.youtube.com/watch?v=o_uUQoQwIZ8


Nyt odotellaan, että Isänmaalliset ihmiset ryhtyvät myös Suomessa puolustamaan suomalaisten etua valtiovaltaa vastaan. Herätkää Suomen kansa ja Suomen keltapaidat. Paita niskaan ja kadulle.

Nimetön kirjoitti...

Itse uskon, että heikko ja eripurainen Eurooppa ja Yhdysvallat on meidän etumme. Jo Raamatussa sanotaan, otsa hiessä tulee sinun elantosi hankkiman.

https://raamattu.fi/raamattu/KR92/GEN.3/1-Mooseksen-kirja-3

Minusta suomalaisissa on juuri erityistä se, että suomalainen on parhaimmillaan toivottomissa tilanteissa ruoan vähetessä. Tällöin suomen kansa pääsee oikeuksiinsa. Täytyy muistaa, että yksi suomalainen vastaa ainakin kymmentä (jos ei sataa) ryssää.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Yksi_suomalainen_vastaa_kymment%C3%A4_ryss%C3%A4%C3%A4

Samalla lailla eurooppalaiset ja amerikkalaiset ovat parhaimmillaan äärimmäisissä tilanteissa. Juuri ruoan ja rahojen loppuessa kansa taistelee itsenäisyytensä puolesta. Nyt palaa Ranska, palo jatkaa leviämistään aina pohjan perukoille asti. Kansa nousee taisteluun itsenäisyytensä puolesta. Sama taistelu leviää ympäri Euroopan aina Yhdysvaltoihin asti. Valtio eliitti käyttää kaikki temput, NATO joukot pyrkivät pysäyttämään vallankumouksen ja ruumiita tulee paljon.

https://www.youtube.com/watch?v=glj1r63vZ4I

Nimetön kirjoitti...

Lähi Idän hullu kevät jatkuu Euroopan hulluna keväänä ja kesänä 2019. Elämme uskomattomia aikoja, jotkut puhuvat jopa lopunajoista.

https://www.youtube.com/watch?v=pYMJy_AWDkI

Markus kirjoitti...

Edelleenkään, vaikka rahat otettaisiin lapsen rokottamattomuudesta pois, vanhemmat voivat kaikesta huolimatta jättää itsensä rokottamatta ja näin lapsi on kuitenkin vaarassa. Ei old oikein muuta keinoa kuin se tiedon jako.

Rangaistuksista puheenollen puhumattakaan nyt älyttömästä ideasta, että jätetään hoitamatta?!??? Miten rokotus edes todennetaan? Tauti voi puhjeta rokotuksesta huolimatta. Suomalaisen terveydenhuoltojärjestelmä on pirstaleista. Ei ole minkäänlaista tietokantaa rokotetuista. Esimerkiksi itselleni on joskus vauvana annettu rokotuksia mitkä on pahvikortilla olevia kryptisiä kirjaissarjoja. Eri sukupolville on annettu erilaisia rokotuksia kulloistenkin rokotusohjelmien mukaan. Minulla on myös paperikortti armeija-ajalta tallessa. Sielä tuikattiin heti alkuun piikki peppuun. Muistaakseni myös ala-asteella koulussa tuikattiin jokin piikki mutta en tiedä mikä se oli. Niin mites armeija-ikäisten naisten laita? Miehille ja vapaaehtoisille naisille asia on järjestetty valtion puolesta oikea-aikaisesti mutta entäs ne naiset jotka ei palvelukseen astu? Mahtavatko kaikki muistaa tai pitää kirjaa tehosterokotuksista. No juu armeijan jälkeen me miehetkin jäädään omillemme. Muistan, että työterveyshuolto otti asian puheeksi jossain muun asian yhteydessä ja tuikkasi piikin olkapäähän... mitään pahvikorttia ei ole näistä. Eikä varmaan tietoakaan enää missään kun kyseinen työterveyshuolto on jo lakkauttanu toimintansa, kun isot yksityislääkärifitmat jyräsi työterveyspalvelut uuteen uskoon.

Eli siis kun tiedot on nyt tätä luokkaa. Pahvikortteja. Onnettomia tietojärjestelmiä joita ei ollut minun lapsuudessa ja nuoruudessa edes olemassa. Yksi rokotuskieppi otettu vauvana, kaksi koulun ja armeijan järjestämänä ja siitä eteenpäin sattumalta työterveyshuollossa. Eikä asia todellakaan ole ollut omassa mielessä millään tavalla, vaan ilman ulkopuolista puuttumista asiaan, asia olisi yksinkertaisesti unohtunut, pitäisi tältä pohjalta ihmisiä alkaa jotenkin rankaisemaan? Tai jättää hoitamatta? Tai sälyttää vahingonkorvausvastuuta? Kun nämä rokoteasiat ilmiselvästi on IHAN KAIKKIEN osalta tässä maassa tähänkin asti hoidettu ihan miten huvittaa. Mitään tietokantaa ja tietoa nykyrokotetuistakaan ei siis ole. Monilla ei ole tallessa edes niitä muinaisia pahvikortteja. Mietitäänpä uudelleen? Eikö vain.

Nimetön kirjoitti...

"Petteri Järvinen sanoi...
HS online tänään: Venäjään kytkeytyvät tilit lietsoivat Ranskan levottomuuksia sosiaalisessa mediassa."

En epäile, että Venäjä toimii somessa näin. Mellakoita ei kuitenkaan voi selittää pois (pelkkänä) ulkovaltojen iformaatiovaikuttamisena. Poliitikot ovat itse mokanneet, ja suurtuloisten voitot/verovähennykset ovat menneet kansan edun edelle.

Hesarin puoli tulee kuitenkin selväksi, sillä otsikkoja on muitakin vähätteleviä, esimerkiksi keltapaitojen vaatimuksia verrataan "pikkulasten kirjeisiin joulupukille". Tässä suhteessa BBC ja Reuters ovat ottaneet paljon neutraalimman kannan.

Ottaisinkin hesarin otsikon ja artikkelin esimerkkinä uutisesta, johon täytyy suhtautua varauksella kriittisesti: huudetaanko sutta, jotta mellakat eivät leviä meille? Onko hesari puolueeton?

Muistellaan vielä taannoisia Nicaraguan mellakoita, joihin Hesari suhtautui hyvin ymmärtäväisesti, koska "kommunismi". Unohdettiin, että Ortega oli leikannut sosiaaliturvaa ja nostanut eläkeikää aivan kuin Sipilä meillä talous-austerityn oppien mukaisesti.

Sipilän ja median olisi pitänyt johdonmukaisesti kehua talouskuria ja moittia mellakoivia mielenosoittajia Nicaraguassa. Nicaragua on kuitenkin kaukana, ja meidän on siellä helppo ymmärtää mellakoitsijoiden motiiveita, toisin kuin Ranskassa, joka on pelottavan lähellä.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Mikä Ranskassa sitten on mellakoijien todellinen motiivi BBC:n ja Reutersin kertomana? Eiköhän siellä taustalla ole monenlaista tyytymättömyyttä, aina diesel-veron hinnankorotuksista alkaen.

Jostain syystä ranskalaiset ovat herkkiä reagoimaan. Uberin tulo Pariisiin aiheutti sekin mellakoita. Ehkä vallankumouksen perinne, nousivat kapinaan ja mestasivat hallitsijansa? Ranska uskoo edelleen olevansa suurvalta, joka voi itse sanella ehdot digitalisaatiolle.

Nimetön kirjoitti...

Mikä motiivina? Kyllästyminen bluffiin. Poliitikot puhuvat yhtä ja tekevät toista. Köyhät laitetaan maksamaan rikkaiden veronkevennykset muka ilmastotalkoiden nimissä haittaveroina. Rikkaat rikastuvat, köyhät köyhtyvät. Talkoissa vain alaluokka joutuu tinkimään mistään.

BBC ja Reuters käyttävät ehkä vaisumpia ilmauksia kuin minä, mutta sanoma on tuo. Keltaliivit vaativat korotuksia minimipalkkaan ja helpotusta työn ja arjen vaatimuksiin, koulutuksen avaamista tasa-arvoisemmin. Macron on halunnut rajoittaa koulutusmenoja ja leikannut kuin Sipilä. Erona meillä kansa on hiljaa, Ranskassa mennään ulos ja avataan Bastilji.

SS kirjoitti...

As noted above, Mikovits’ controversial paper did not demonstrate that XMRV “came out of the lab into humans via contaminated blood and vaccines”; rather, it speculated such after seemingly demonstrating a (now discredited) association between XMRV and CFS. To say Mikovits was jailed for exposing widespread virus transmission via vaccines or blood transfusions is false, not only because she was actually jailed for allegedly stealing property, but also because she never scientifically demonstrated the claim she suggests the government wanted to silence her over. In her interview with Natural News, Mikovits stated that the idea for the connection between viruses and vaccines came from another researcher in a paper published in 2011:


https://www.snopes.com/fact-check/scientist-vaccine-jailed/

Rokotuksia voidaan käyttää virusten levittämiseen terroristien taholta.

https://www.naturalnews.com/2018-06-08-the-criminalization-of-science-whistleblowers-a-mind-blowing-interview-with-judy-mikovits-phd.html

Rokotuksia voidaan käyttää tarkoituksella ihmisten tuhoamiseen. Näillä voidaan toteuttaa kokonaisen kansan tuhoaminen tarkoituksella, ei siis vahingossa. Käytännössä on täysin mahdollista, että rokotukset saastuvat "vahingossa" mutta tälläinen operaatio voidaan tehdä myös täysin "tarkoituksella".

Nimetön kirjoitti...

https://www.learntherisk.org/vaccines/

Nimetön kirjoitti...

http://nwohavaintoja.blogspot.com/2018/12/tiesitko-etta-yhdysvaltain.html

Kybersodalla on monta tekijää. Yhdysvallat tekee yleisesti saatavilla olevien tietojen mukaan jatkuvasti erilaisia pehmeän sodankäynnin operaatioita ympäri maailmaa. Ainut luotettava lähde teknologialle on Kiina. Ainoastaa kiinalainen teknologia on vapaata amerikkalaisten valvonnasta. Kannattaa käyttää ja kannattaa Linuxin ja Androidin laajamittaista käyttöä, koska ne ovat suhteellisen turvallisia.

Microsoftin tuotteet ovat amerikan vakoilun piirissä. Nyt kansan täytyy löytää turva vapaasta teknologiasta, koska niiden vakoilu on paljon vaikeampaa. Intelin piirit ovat täynnä erilaisia tietoturva bugeja, joista ainakin osa on sinne upotettu tarkoituksella.

Nyt Amerikka pyrkii pysäyttämään Huawein. Kansan tulee suojella Huaweita kaikin mahdollisin keinoin.

Nimetön kirjoitti...

Anonyymi SS sanoi...
"Rokotuksia voidaan käyttää virusten levittämiseen terroristien taholta."

CIA käytti valerokotusohjelmaa peiteoperaatiossa Bin ladenin löytämiseksi Pakistanin Abbottabadissa.

Nimetön kirjoitti...

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/12/09/ulkolinja-facebook-dilemma-onko-jattiyhtion-toiminta-kaantynyt-jo-yhteiskuntaa

Petteri Järvinen kirjoitti...

Korkeita elinkustannuksia vastustavat ”keltaliivit” osoittivat mieltään eri puolilla Ranskaa lauantaina. Mellakoitsijat tunkeutuivat Apple Storeen Ranskassa – liikkeen tyhjeneminen arvo­tavaroista vain sekunneissa tallentui videolle. Elintason nostoa ranskalaisittain.

Petteri Järvinen kirjoitti...

https://www.learntherisk.org/vaccines/

Jos joku luottaa mieluummin tuntemattomaan nettisivuun kuin suomalaisiin viranomaisiin, jokin on pahasti pielessä. Bin Ladenista puhumattakaan.

Nimetön kirjoitti...

Kaikki kansanliikkeet halutaan leimata rikollisuudeksi. Huligaanit voivat olla tiituškeja tai rikolliset käyttävät keltaliivien massaa piiloutuakseen joukkoon. Samalla tavalla Suomessa kun natsit marssivat puhutaan vain antifasta, joka rikkoo ikkunoita.

Nimetön kirjoitti...

Bin Ladenilla halusin kumota väitteen, että rokotteita pitäisi pelätä terroristien vuoksi, mutta ei rokotekampanjoita tulisi silti valjastaa terrorismin vastaiseen sotaankaan. Valerokotekampanja vei pohjan rokotteiden puolesta tehdyltä pitkäjänteiseltä työltä noilla alueilla, ja vyyhti on muuttunut osaksi konspiraatioteoreetikkojen arsenaalia.

Nimetön kirjoitti...

Petteri Järvinen kiinnittää huomion Appleen ja uutiseen, jossa myymälään on tunkeuduttu.

Tulee mieleen Piia-Noora Kauppi, jonka mielestä "yhteiskunnan kuuluu turvata minimi, mutta ei sellaista elämää, jossa viihtyy ja nauttii ja pystyy puhumaan kännykkään ja käymään elokuvissa." Turvapaikanhakijoita on myös ridikuloitu iphone-miehiksi, koska niillä on kännykät.

Vielä viime sotien alla natseja pakenevia pidettiin apua tarvitsemattomina, koska olivat hyvissä vaatteissa ja niillä oli kengät.

Ilmeisesti ranskassa elintasoraja menee tässä: parannuksia ei tarvita, koska järjestelmä tuottaa krääsää tarpeeksi jo nyt jopa duunareille.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Elämän perustarpeiden määritykset elävät ajan myötä. Matkapuhelin on jo pitkään katsottu välttämättömyydeksi, varsinkin kun lankapuhelin on osassa Suomea jo purettu. iPhonea ei voi pitää välttämättömyytenä, halpaa Android-puhelinta voi. Tämä on tietenkin pelkkää saivartelua, joka ei liity aiheeseen. Uutisen tarkoituksena oli osoittaa, että mielenosoittajien joukolla on hyvin kirjavia tavoitteita ja joukossa on myös rähinöitsijöitä.

Nimetön kirjoitti...

Petteri Järvinen sanoi...
"...joukossa on myös rähinöitsijöitä."

Keltaliivi haastattelussa sanoi, että niitä ei voi spotata ajoissa ja aina niitä tulee apajille, koska massaan on helppo piiloutua.

Ainoa syy, miksi santarmit eivät ole jo verisesti hajottaneet kansannousua on se, että hekään eivät usko teoriaan rettelöijistä. Hallitus Elysee-palatsissa punnitsee tarkoin, missä liikkeen kannatus menee. On raportoitu yli 60 prosentin kannatuksesta yleisessä mielipiteessä keltaliiveille.

Mellakoita on ollut muuallakin kuin pelkästään pääkaupungissa. Yli 130 000 marssijaa Ranskan kaikilla alueilla. Ei kaikissa mielenosoituspaikkakunnissa ole edes Applen mmyymälöitä. Kuvissa näkyi myös tuhottu boulangerie. Miksei media tee siitä juttua, että "ryöstävät jo leipää"?

Nimetön kirjoitti...

Tuo Infosota-kytkös on kyllä aika hupaisa. Kyllä kirjoittaja tuo esille ihan oleellisia seikkoja, jotka liittyvät rokotteisiin ja siihen miten rokotusohjelmat toteutetaan.

Vaikka ei rokotusten tehoa kiistäisi, enkä usko että kirjoittajakaan niitä kiistää (hänhän oli mm. kysellyt mahdollisuuksia hoitaa rokotukset ohjelmasta poikkeavalla tavalla, se ei onnistunut), niin vastuullinen vanhempi kyllä miettii mitä kaikkea rokotuksia otetaan, Meidän lapsi menee kyllä rokotusohjelman mukaisesti, muttta ylimääräisiin suhteudutaan epäillen. Suomessa rokotusohjelman rokotteet ovat olleet vuosia käytössä, joten ne pystyy aika helposti hyväksymään. Uudet ja testaamattomat ovat sitten eri juttu.

Kaikkein huolestuttavinta on se piirre että luullaan kaikkien sairauksien häivävän kunhan vaan kaikkea liikkuvaa rokotetaan. Mitäs näitä nyt oli: diabete-rokote on kehitteillä jne. Tällöin tulee sitten harkinta sen suhteen, että minkä keho pystyy itse hoitamaan, mitkä sairauden paranee elintapojen muutoksella (esim. diabetes on suurella osala elintavoista kiinni) ja mille oikeasti tarvitaan rokote/lääke. Rokotepakko liittyy myös tähän kysymykseen. Kohta kaikkien siis pitää kiltisti parantaa kaikki vaivansa menemällä lääkäriin ja syömällä pillereitä.

Ne vierasaiineetkaan, joita rokotteissa käytetään eivät nekään ole pikku juttu. Tarkkaa koostumusta en tiedä, tunnustan, mutta yleisesti käytetty on esim. elohopea. Mietippä sitten esim. sairaanhoitajaa, joka velvoitetaan ottamaan flunssarokote joka vuosi. 40-50 pistosta pitkällä tähtäimellä. Alkaa elohopeaakin kertymään, jos näissä rokotteissa sitä on. Elohopea toksinen aine ja monen muun ongelman ohella yksi Alzeimer-taudin aiheuttajista. Mitähän ne muut välittäjä-aineet saa aikaiseksi? Ja vaikka 100 rokotuksen jälkeen?

Summa summarum: kritiikin syitä on monia. Jos asiasta alkaa keskutelemaan, niin sitten pitäisi tietää se syy miksi rokotteisiin suhtaudutaan epäillen. Nyt kaikki niputetaan yhteen ja ajatellaan, että toinen on hörhö. Niitäkin toki on, mutta tässäkin asiassa kannattaisi hieman tutkia asiaa syvällisemmin, ennen kuin alkaa leimakirves heilahdella.

Markus kirjoitti...

Viattomien yrittäjien liikeyritysten tuhopoltot ja ryöstelyt eivät kyllä ole mitään muuta kuin puhtaan rikollista toimintaa. Siis ne yrittäjät on ihan samaa kansaa, mitä ”mielenilmauksella” mukamas edustetaan. Miten itsensä kimppuun käyminen rikollisella tavalla mitään mukamas edesauttaa?

Nimetön kirjoitti...

Totta kai vahinkoa sivullisille pitää välttää. Viattomia ovat kuitenkin vain sylilapset.

Wikipediassa on aika hyvä kuvaus keltaliiveistä.

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Keltaisten_liivien_liikeNimetön kirjoitti...

"Tarkkaa koostumusta en tiedä, tunnustan, mutta yleisesti käytetty on esim. elohopea."

Eikä ole.

THL: "Aiemmin rokotteissa yleisesti käytettyä elohopeajohdannaista, tiomersaalia, ei enää ole Suomessa käytössä olevissa rokotteissa."

https://thl.fi/fi/web/rokottaminen/rokotteet/rokotteiden-koostumus/apuaineet

Nimetön kirjoitti...

Edes terveydenalan ammattilaiset eivät halua olla koekaniineja, Varsinkaan kun rokotus ei takaa mitään. Rokotuskattavuus% on päinvastoin näkynyt suorana suhteena sairaspoissaolojen määrään tilastoiduissa sairaaloissa.

https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/9bd4cdd3-4bc7-4198-97f4-0699abc127d9

Nimetön kirjoitti...

Hesarissa puhutaan "lasten kirjeistä joulupukille" viitaten keltaliivien vaatimuksiin.

Eilen Macron astui TV-kameroiden eteen joulupukkina luvaten kaikille satasen korotuksen minimipalkkaan.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Tuossa Iltalehden jutussa on kyse lähinnä influenssarokotuksesta. Sen hyödyt eivät ole kiistattomia ja siksi rokotusta suositellaankin vain riskiryhmiin kuuluville.

Nimetön kirjoitti...

Kiitos anonyymille THL:n linkistä. Olin se ”anon”, joka tunnusti, että ei ole varma koostumuksista.

Nimetön kirjoitti...

"Ajatus siitä, että keho toipuu sairauksista, on erikoinen -- silloinhan lääketiede on turhaa."

Saksalaiset, rationaalinen insinöörikansa -- ja homeopatia on siellä suositumpaa kuin missään muualla.

Henkien erottamisen armolahja kirjoitti...

Rokotevastaisuus syntyy (tietenkin) terveestä epäluottamuksesta läpeensä mädäntynyttä yhteiskuntaa, tiedettä, koulutusta, liike-elämää ym. kohtaan.

Mihinkään ei voi enää luottaa.

Miksi rokottaisi lapsensa kun ei voi tietää onko lääkefirma tälläkin kertaa mokannut tuotekehittelyn, vai olisiko tällä kertaa kyseessä jo jotain pahempaa, kenties tahallista sorkkimista?

Nuoret lääkärit alkavat olla täysiä toheloita ja surkimuksia, kuten lähes kaikki ikäpolvensa edustajat. Kukaan ei enää osaa mitään. Keneltäkään ei vaadita mitään. Riittää kun lässyyttää ja juo lattea. Kikattaa ja hihittää.

Miksi ihmeessä lääkefirmat muka osaisivat jotakin? Eivät osaa. Sama rappio ja tuho on kaikkialla.

Näin se vaan Petteri hyvä on. Jokainen ajatteleva ihminen ei lähde mihinkään "lauma" suojiin missään tapauksessa mukaan.

Sana lauma viimeistään kavaltaa mistä on kysymys.

Ja nuo informaatiovaikuttamiset - täytyy olla aivan harhainen jos sellaisia roskasanoja edes tulee mieleen.

Päinvastoin, se joka tuota idioottimaista valhetta ja sanaa käyttää on itse täydellisesti aivopesty. Häntä ohjaa lauma.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Mihinkään ei voi enää luottaa.

Paitsi nettiin ja sen mielipiteisiin : -)

Nuoret lääkärit alkavat olla täysiä toheloita ja surkimuksia, kuten lähes kaikki ikäpolvensa edustajat. Kukaan ei enää osaa mitään. Keneltäkään ei vaadita mitään. Riittää kun lässyyttää ja juo lattea. Kikattaa ja hihittää. Miksi ihmeessä lääkefirmat muka osaisivat jotakin? Eivät osaa. Sama rappio ja tuho on kaikkialla.

Uh, aika raskasta elää maailmassa, jossa mikään ei toimi ja mihinkään ei voi luottaa. Jos jätät rokottamatta, uskot kuitenkin julkisen terveydenhuollon parantavan sinut?

Omien havaintojeni mukaan kaikki toimii paremmin kuin koskaan aiemmin. Palvelun kanavat ovat tosin muuttuneet ja palvelut keskittyvät sinne, mihin ihmisetkin.

Sana lauma viimeistään kavaltaa mistä on kysymys.

Samaa voisi joku sanoa nimimerkistäsi.

Olisi kiinnostavaa tietää, millä alalla itse olet toiminut.

Nimetön kirjoitti...

Kyllä keho pystyy aika paljon itse korjaamaan sairauksia, jos sille annetaan mahodllisuus.

Se vaatii terveitä elämäntapoja. Nukkua pitäisi 7-9 tuntia yössä ( jos ei nuku, niin se on jo riskitekijä, esim. syöpäriski kasvaa huomattavasti) samoin ruokavalion pitäisi olla terveellinen. Liskäksi pitäisi harrastaa liikuntaa (saa aikaan kehossa sressin, joka puhdistaa kehoa).

Nämä asiat kun on kunnossa, niin ensinnäkin sairastelee vähemmän ja monet riskitekijät jäävät piennemmiksi. Samoin sairastuessaan muuten terve keho toipuu huomattavasti nopeammin ja voi pärjätä ilman kemiallista interventiota.

Perusaiat on hyvä muistaa.

Mieissä kaikissa syntyy joka päivä syöpäsoluja.Terve keho tappaa ne, jos on aineenvaihdunnan ongelmia (=huonot elintavat), niin kyky tähän vähentyy ja riski sairastua kasvaa.

hdmi kirjoitti...

"Saksalaiset, rationaalinen insinöörikansa -- ja homeopatia on siellä suositumpaa kuin missään muualla. "

Sekä tuulivoima ja ydinvoimavastaisuus. Toivon että saksalaiset pitäisivät "rationaalisuutensa" omana tietonaan.

A-lahja kirjoitti...

Kiitos Petteri kommentistasi, terveisin nimimerkki Armolahja.

No olen kyllä toiminut kolmisenkymmentävuotta asiantuntija-alalla yrittäjänä mutta alusta asti ollut ns. k--piintynyt koko hommaan. Eli polttanut itseni totaalisesti loppuun. Voihan tietysti olla että muutkin pettymykset elämässä ovat saaneet näkemään maailman melko nekatiivisesti mutta on mielipiteessäni kyllä kyse ihan aidosta huolesta ja havainnosta. Ajatteleppa vaikka suomalaisia urhelijoita. Miksi nykynuoret eivät enää meinaa menestyä, paitsi jossain rahalajeissa kuten jääkiekossa? Yleisurheilun, hiihdon, mäkihypyn ym. puolella ei ole kehumista. Olen vanhan liiton miehiä ja arvostan esimerkiksi Seppo Rädyn näkemystä jonka mukaan aiemmin kun olosuhteet olivat surkeat niin silti kovalla harjoittelulla ja työllä tuli parempia tuloksia kuin nykyään kun ulkoiset olosuhteet ovat aivan toista. Eli liika pullamössö ei tee hyvää. Pitää olla tuskaa, ja epämukavuutta. Maailmasta on tullut liian helppo.

Ja ennen kaikkea maailmasta on tullut huijarien ja roistojen hallitsema. Tiedäthän itse it-alalta mistä on kyse. Vaikkapa nämä jatkuvat FB paljastukset, miten tahallaan ja petollisesti asioita tehdään. Tai otetaan vaikkapa rakennusala. Miten hirveää sutta ja sekundaa. Niin miksi lääketieteessä oltaisiin jotenkin tunnollisempia? Ajatteleppa vaikka USA:n opioidikuolemia. Lääketeollisuus on liian ahne, ja liian paljon riippuu siitä mikä on yhtiön moraali. Jos huonosti käy niin yhtiöön pesiytyy sellainen kulttuuri jossa ei olekaan ihan niin tarkkaa kuinka toimitaan kunhan tuottoa tulee. Tuo opioidijuttu on siitä käsittääkseni varsin hyvä esimerkki. Lääke koukuttaa ja muuttuu käyttäjilleen huumeeksi. Miljoonat ovat armotta koukussa pelkästään USA:ssa. Ja rahaa tulee!

Hyvää adventin aikaa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Saksalaiset, rationaalinen insinöörikansa -- ja homeopatia on siellä suositumpaa kuin missään muualla."

Samaa ulkomaalaiset voisivat sanoa suomalaisista. Pieni insinöörikansa pohjoisessa, tunnettu hyvinvointiyhteiskunta ja huippuluokan koululaitos -- ja silti siellä vastustetaan rokotuksia. WTF?

Petteri Järvinen kirjoitti...

"Ajatteleppa vaikka suomalaisia urhelijoita. Miksi nykynuoret eivät enää meinaa menestyä, paitsi jossain rahalajeissa kuten jääkiekossa? Yleisurheilun, hiihdon, mäkihypyn ym. puolella ei ole kehumista."

Öh, kun en ole urheilumiehiä en näe mitään syytä, miksi nuorten pitäisi pärjätä yleisurheilussa tai mäkihypyssä. Käyttäisivät aikansa paremmin vaikka opiskeluun tai sitten lajeihin, joista voi oikeasti tulla ammatti.

"Tai otetaan vaikkapa rakennusala. Miten hirveää sutta ja sekundaa."

Se on varmaan totta. Bisnes on ajanut siihen, että rakennusurakat pilkotaan monelle eri toimijalle, jotka käyttävät ulkomaista halpatyövoimaa, eikä kukaan ota kokonaisvastuuta asioista. Varmaan on muitakin syitä.

"Niin miksi lääketieteessä oltaisiin jotenkin tunnollisempia? Ajatteleppa vaikka USA:n opioidikuolemia. Lääketeollisuus on liian ahne, ja liian paljon riippuu siitä mikä on yhtiön moraali."

Tämäkin on totta. Terveydenhuollossa puhutaan medikalisaatiosta: tavanomaisia oireita määritellään sairaudeksi, jotta niihin voidaan kehittää lääkkeitä. Mieliala- ym. lääkkeiden tehosta ei ole edes kiistatonta näyttöä, mutta niitä syödään vuosien ajan. Joihinkin lääkkeisiin syntyy riippuvuus, kuten opioidit. Niistä lääketehtaat ovat joutuneet tutkinnan kohteiksi.

Rokotukset eivät ole mikään bisnes. Ne ovat halpoja ja annetaan kerran.

Jos lääketehtaat ovat niin ahneita kuin mainitsit, niiden kannattaisi kehittää vain kalliita ja usein otettavia lääkkeitä. Ja tämähän onkin ongelma, sillä lääketehtaat kehittävät mieluummin kalliita lääkkeitä elintasosairauksiin kuin halpoja rokotteita kehitysmaiden tappaviin tauteihin.

Osmo kirjoitti...

Lapset ovat paljon keskenään kouluissa, joissa taudit voivat tarttua. Aikuisista moni onjo sairastanut taudit ja on siten immuuni. Minäkin sairastin tuhkarokon lapsena.

deckfromacard kirjoitti...

"Minun isovanhemmatkin sairastivat lapsena taudin X ja jäivät henkiin" on kyllä niin kulunut argumentti että.
KYLLÄ! Aivan varmasti jäivät henkiin koska olet täällä kertomassa asiasta. Ja pikku Iita ja Antti naapuritalossa sairastivat saman taudin ja kuolivat. Heillä ei ole lapsenlapsia kertomassa kuinka heidän isovanhempansa olisivat tarvinneet rokotteen.

Nimetön kirjoitti...

Terveen järjen käyttö pitäisi olla sallittua myös terveydenhoidossa.

2003 syntynyttä poikaani yritettiin rokottaa kolmoisrokotteella heti syntymäpäivänä 23.08. Kerroin asuvani sairaalan vieressä ja tulevani hakemaan rokotteet lapselle "normaalissa aikataulussa". Sain sairaalan kokeiluista (vetäydyimme myös sokeritautitutkimuksesta yhtä päättömän kokeilun asetelman tähden) kieltäytymisestäni lastensuojelun viranomaiset perään kotiimme ja rokotevastaisuuteni alkoi siitä. Myöhemmin kirjallisuuteen tutustuttuani ja Suzanne Humbrieta (munuaislääkäri) luennon jälkeen haastateltuani olen taipuvainen ajattelmaan, että flunssa- ym. rokotteet ovat niin valtavaa businesta, että siinä ei muutama tuhat uniapneasta kärsivää lasta/nuorta tunnu missään... kun piikkejä halutaan jakaa.

Ketään ei tunnu kiinnostavan, miten kehon vastustuskykyä pidetään yllä luonnollisin menetelmin ja onko lastentaudin sairastuminen niin vakava asia, että sen välttämiseen kannattaa kaikki uhrata? Itse olen tainnut sairastaa kaikki rokot ja sikotaudin; mutta mikäs pahan tappais :p Tässä aiheesta kiinnostuneille kirjavinkki:

https://www.adlibris.com/fi/kirja/rokotteet-ja-vaiettu-tieto-9789526744926

Suzanne otti kantaa luennollaan uusimpaan rokotehullutukseen, jolla "kohdunkaulan syöpää halutaan estää", vaikka syöpää aiheuttavia viruksia on satoja ja rokote sisältää niistä vain pari-kolme. Haitat voivat olla mittavia! Dissolving illusions (2013) avaa rokotehistoriaa, jossa hygieniatason nousu osoitetaan parhaaksi ihmisten terveys"rokotteeksi".

Petteri Järvinen kirjoitti...

Aina, kun joku väittää kertovansa "vaiettua" tietoa, itselläni herää epäilys. Tätä kirjaa mainostetaan lupauksella "kirja kertoo niistä riippumattomista ja tieteellisesti rehellisistä tutkimuksista, joista terveysviranomaiset, terveysammattilaiset ja media Suomessakin vaikenevat". Miksi ihmeessä ammattilaiset tai media vaikenisivat niistä? Onko jossain salattua tietoa, jota kansalle ei haluta jostain syystä kertoa?

Lääkeyhtiöitä epäillään rokotteilla rahastamisesta. Yhtä hyvin voisi epäillä luennoilla ja kirjoilla rahaa/kuuluisuutta hakevien ihmisten motiiveja.

Kriittinen ajattelu on tarpeen puolin ja toisin.

Nimetön kirjoitti...

Infovaikuttamisesta on nyt hyvä esimerkki kahtiajaon luominen puolustusvoimiin. Case ilmavoimien maja :)