maanantai 12. huhtikuuta 2021

Koronavirus ja numeroharha

Menin tekemään aloittelijan mokan: lähdin hetkeksi väittelemään erään koronaänkyrän kanssa. Hän väitti itsepintaisesti, että viranomaiset liioittelevat koronaviruksen vaaraa. Suomen pitäisi löysätä rajoituksia, avata palvelut ja antaa kansan taas liikkua, sillä "eihän korona ole sen vaarallisempi kuin normaali flunssakaan".

Persu tietenkin, pitihän se arvata. Ja vielä ehdolla kunnallisvaaleissa.

Jostain syystä nämä koronaänkyrät ovat lähes poikkeuksetta perussuomalaisia. Siis heitä, jotka "ajattelevat mieluummin omilla aivoillaan" eivätkä noudata viranomaisten määräyksiä. Itseäni huvitti, kun puolueen puheenjohtaja Halla-aho muutama viikko sitten A-Talkissa sanoi sulkutilan olevan turha, sillä suomalaiset ovat tottelevaista kansaa ja pelkät suositukset riittävät.

Eivät riitä, eivät ainakaan Halla-ahon oman puolueen jäsenille.

Tämäkin änkyrä vetosi kuolleisuuslukuihin. Suomessa on koronaan kuollut alle tuhat ihmistä, enimmäkseen vanhuksia. Eihän se kuulosta lainkaan pahalta eikä anna syytä sulkea ravintoloita ja muita palveluita.  Ruotsissa kuolleita on yli kymmenkertaisesti, vaikka väkiluku on vain kaksinkertainen. Brasilian katastrofaalista tilannetta änkyrä piti median liioitteluna. "Iso maa, saman verran siellä kuolee normaalistikin." Just.

Änkyrä oli vähemmistössä, mutta ei suinkaan yksin. Viikonloppuna muutama sata ihmistä osoitti Helsingissä mieltään koronarajoituksia vastaan. He eivät halua, että valtio suojelee kansalaisiaan. Jokaisen pitäisi saada itse päättää, haluaako ottaa riskin ja tartuttaa muita.

Änkyrän takertuminen kuolinlukuihin on yleinen harha. Kun asia on mutkikas, ihmismielellä on tarve supistaa se yhteen, helposti käsiteltävään numeroon. Esimerkiksi digikameroissa kilpailtiin aikoinaan sillä, kenellä on eniten megapikseleitä. Se johti kilpavarusteluun, jossa pikselimäärät kasvoivat mutta kohina kasvoi vielä enemmän. Tiedostokoot kasvoivat, mutta informaation määrä ei lisääntynyt, ja subjektiivinen kuvanlaatu jopa huononi.

Digikamera oli tyypillinen kohde, jota on vaikea mitata. Kohinalle, kennon herkkyydelle, valotusautomatiikalle ym. ei ole helppoja mittareita. Niinpä mainostajien ja ostajien huomio kohdistui yhteen lukuun, joka ei kertonut oikeastaan yhtään mitään.

Koronan tapauksessa kuolleet eivät ole suurin ongelma. Suomen tapauksessa suurin ongelma on terveydenhuollolle koituva rasitus. Tehohoitopaikat menevät koronapotilaille, muita leikkauksia joudutaan lykkäämään, syöpä- ym. diagnoosit viivästyvät. Kansanterveys maksaa koronahintaa vielä vuosia sen jälkeen, kun akuutti epidemia on mennyt ohi.

Toinen uhka ovat mutaatiot. Mitä enemmän virus saa levitä, sitä enemmän se mutatoituu. Osa mutaatioista on vaarattomia, jokin niistä voi olla todella tappava. Osa oppii kiertämään rokotteita, mikä vähentää rokotusten hyötyjä ja pakottaa kehittämään uusia rokotteita.

Joillekin sairastetusta koronasta jää pitkävaikutteisia oireita, jotka näkyvät alentuneena työkykynä ja henkisenä kärsiymyksenä.

Mitään näistä ei voi pukea yhdeksi luvuksi. Siksi "omilla aivoillaan ajattelevat" persut eivät huomioi niitä lainkaan. 

Sodassa tavoitteena on tappaa vastapuolen sotilaita. Jokainen kenraali tietää, että haavoittaminen on tappamista tehokkaampaa. Haavoittunut sotilas sitoo pelastushenkilökuntaa, kuormittaa terveydenhuoltoa ja jättää usein pysyvää yhteiskunnan tukea vaativan uhrin. Kaatunutta sotilasta surraan aikansa, ja sen jälkeen asia on selvä. 

Kuolleet eivät ole ongelma. Elävät ovat.

Elävistä puheenollen, poimin tähän loppuun some-palstalla juuri silmään sattuneen kommentin eräältä sairastuneelta: 

"2 viikkoa ollaan nyt sairastettu ja voin sanoa, että ikinä en ole ollut näin kipeä. 5. yö lähtee Jorvissa, puoliso siirrettiin juuri tehohoitoon."

Ei kuulosta pikkuflunssalta, joka iskee vain vanhuksiin.

Kuka käskee persuja "ajattelemaan itse", jos eivät pysty ottamaan huomioon kuin yhden luvun kerrallaan, ja pönkittämään omia ajatuksia somekuplan keskinäisellä kehumisella?

61 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Yksi Suomen huomattavimmista koronakriitikoista on ihan muuta kuin persu:Olli Tammilehto, jonka hengentuotteita Kansan uutiset julkaisee.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Olli Tammilehto ei ehkä ole persu, mutta muuten en anna suurta arvoa hänen argumentoinnilleen:

"Eli siis globaali byrokratia ja sen luoma tyhmyys sekä suuryhtiöiden harjoittama tieteen ja joidenkin ihmisten korruptoiminen voi selittää sen, miksi viralliset terveys- ja sairausasiantuntijat voivat olla väärässä. Nämä ihmiset voivat hyvinkin uskoa tekevänsä hyvää. Mitään laajaa tuhansia tai miljoonia ihmisiä kattavaa maailmanlaajuista salaliittoa ei tarvita sellaisen terveyspolitiikan luomiseen, joka ei edistä terveyttä vaan muita päämääriä. Nämä päämäärät taas muotoutuvat ylikansallisen kapitalistisen luokan yhteistyöelimissä, joille ihmisten sijasta tärkeintä on suurten ylikansallisten yhtiöiden terveys ja hyvinvointi."

Lähde: Miksi Terveyden ja hyvinvoinnin laitos voi edistää sairautta ja pahoinvointia?

Tuntuu siltä, että änkyrät ovat lyöneet kantansa lukkoon eikä mikään fakta tai tilasto ympäristöstä saa heitä muuttamaan mieltään. Fiksun ihmisen merkki on se, että hän pystyy muuttamaan ajatteluaan, kun se ei enää vastaa todellisuutta, eikä rajoitu itsepintaisesti keksimään yhä uusia perusteluita alkuperäisen kantansa tueksi.

Markus kirjoitti...

Nuorempana sitä jaksoi vielä yrittää vakuuttaa änkyröitä.

Sitten opin, että "Windows vs. Linux, iOS vs Android tai klassista PC vs. Mac" - taistelua ei voi koskaan voittaa. Ihan sama kummalla puolella olet, vai oletko vaikka molemmilla. .

Parempi olla vain taistelematta loputonta sotaa ja pitää huoli, että itse ja lähipiiri on turvassa kaiken maailman "neuvojilta". Ihmisten älykkyysosamäärä ei vain ole kovin iso. Kuvittelevat tietävänsä kaiken, eivätkä ymmärrä, että jotkut asiasta päättävät saattavat tietää jotain sellaista mitä uutisissa ei edes kerrota.

Asiaa ei yhtään helpota nykyajan mainosklikki-rahastus media eikä sosiaalinen media varsinkaan. Jotenkin tuntuu, että uutisointikin on enemmän sensaationhakuista ja yltiönegatiivista (huono uutinen tuottaa enemmän kuin hyvä), kuin aikanaan.

Taasen päinvastoin, tiettyjen perusviranomaisten toimintaan pettyy nykyisin todella usein. Ihan kärkiesimerkkinä juuri vaikka se poliisi. Rikoksia ei viitsitä tutkia mutta sakottamaan pitää päästä keinolla millä hyvänsä. Poliisikin on kokonaan unohtanut sen vallan kolmijako-opin. Mutta tämä oli siis vain esimerkki.

Ei ole siis mikään ihme, että nykyaikana kuohuu vähän sielä sun täällä. Ympäristö tekee sen vain niin helpoksi.

Anonyymi kirjoitti...

Mielenosoituksessa oli ilmeisesti vaihtoehtoisen lääketieteen ym. kannattajia. Eihän tämä liity mihinkään rajat kiinni -teemaan (jolla ei suurempia mielenosoituksia viime vuosina edes ole järjestetty).

Rajat kiinni -ideologialla mitään virusta ei edes olisi tullut.

Itselläni ei ole selkeää mielipidettä suuntaan tai toiseen. Mutta epäilen että ihmiset eivät enää jaksa rajoituksia kesän jälkeen vaikka niille olisi tarvetta.

Anonyymi kirjoitti...

En minä missään sanonutkaan, että Tammilehtoa pitäisi arvostaa. Arvostettuna julkivasemmistolaisena Tammilehto on vain paljon vaarallisempi kuin kaikkien tyhminä pitämät persut.

Anonyymi kirjoitti...

Terveisiä vaan koronan teho-osastolta Meikusta. Kotiutettiin 1. huhtikuuta. Hiljaista oli ja vain pieniä pätkiä muistan. Olin nukutuksessa ja 2 MET hälytystä olin kokenut. Samalla iski keuhkopöhö, joten ongelmia riitti.
Ihmettelen kuinka hoitajat raskaissa varusteissaan jaksavat. Toisaalta lähes kaikki olivat nukutettuina, mutta hoitajilla se henkinen jaksaminen on varmasti erittäin raskasta.
Alussa oireet olivat kuin suoraan helvetin esikartanosta. Samalta tuntuu nytkin. Pääkipu, sekava olo ja vaikka mitä ihme oireita. Paranenkohan kesäksi?
Tupakointi loppui kokonaan ja se on plussaa.
Siitä vaan kokeilemaan ja leikkimään rokotevastaista ja koronaänkyrää.

Markus kirjoitti...

Tupakoinnin sait lopetettua koronan avulla :D ?

Korona on siis ennemminkin sinun pelastajasi kuin tappajasi. Jos minä olisin änkyrä keksisin kaikenlaista sanottavaa nyt;D ...

Nojuu mutta paranemisia. Pysy ilman sitä tupakkaa.

Anonyymi kirjoitti...

Keuhkokuumetta sairastamattoman on vaikea ymmärtää kuinka kova tauti se yksin on jo ilman muita taudin komplikaatioita, joita mm. koronaan liittyy useita ja joista on uutisoitu.

Olen toistaiseksi välttynyt koronalta, mutta Pneumokokin (bakteeri) aiheuttaman keuhkokuumeen olen sairastanut ja sen perusteella osaan siltä osin kuvitella sen, että en todellakaan halua koronaa sairastaa ja keuhkokuumeeksi sen eteneminen ei ole leikin asia.

Keuhkokuumeeseen sairastuneen elämä roikkuu todella ohuen langan varasssa ja erityisesti koronan kanssa johon ei antibiootit tehoa.

Keuhkokuumeessa kuume nousee yleensä niin korkeaksi, että se aiheuttaa kehon sisälä kouristuksia ja palelee järkyttävästi ilman kuumetta laskevaa lääkitystä. Sairaalaoloissa toki lääkitys on jatkuvaa, mutta taudin alkaessa kotona ennen kun ymmärtää hakeutua hoitoon korkeaksi nouseva kuume, kouristukset mm. alaselässä ja taudin pitkittyminen päivän pari yli normaalin flunssan 2-3 päivän yli ei kannata jäädä odottelemaan että kyllä tämä tästä ... Ja varsinkin jos hengittäminen pinnallistuu, niin että vain rintakehän yläosa liikkuu, väsyttää ja unettaa niin että haluaa vain nukkua ja nukkua, mitä ei tulisi tehdä vaan hakeutua kiireesti hoitoon. Em. oireet viittaavat vahvasti keuhkokuumeeseen. Siihen ei kuulu välttämättä kovaa nuhaa, mutta päänsärkyä, lihassärkyä, heikotusta jne. voi olla.

Keuhkokuumeissa, aiheuttajia on useita, keuhkoihin kehittyy tulehdusta ja immuunivasteen myötä nestettä. Jollei tautia saada hoidettua potilas ennen pitkää hukkuu kun hengitys ei toimi.

Pneumokokissa antibioottikuuri auttaa koska se on bakteeri, eikä sairaalaan ole aina tarvetta lähteä, mutta korona on virustauti eikä antibiootit siihen auta. Siihen ainoa hoito on elintoimintoja ylläpitävä ja tukeva hoito, sekä sen odottaminen että voittaako keho taudin vai ei.

Keuhkokuumeesta parantuneelle jää yleensä myös pysyviä vaurioita ns. fibrioosia tulehduksen jäljiltä. Tulehdus vauroittaa kehukorakkuloita, jolloin keuhkojen kapasiteetti ei ole enää sen jälkeen ennallaan. Vauriot eivät parane kun osittain myötä vaan aina jää pysyviä vaurioita ja jäljelle jääneellä on pärjättävä lopun elämän ajan. Käytännössä vauriot voivat olla sellaisia jotka vastaavat vuosien tupakointia tai vaikeita invalidisoivia kun hapensaanti ei riitä normaaliin elämään.

Fibrioosin vaikutuksen ymmärtää ehkä parhaiten siten, että ajettelee että se on kuin iholle syntynyttä arpea, joka ei enää jousta eikä toimi samalla tavalla kun terve iho. Arven kohdalta iho repeää helpommin ja arven kanssa eletään lopun elämä. Keuhkoissa olevaa 'arpea' ei voida ns. korjata ja kaasut eivät vaihdu vaurioituneista kohdista.

Keuhkokuumeen jälkeen menee yleensä vähintään niin pitkä aika kun kuumetta oli toipumiseen fyysistä rasitusta hikeen asti vältellen. Pneumokokissakin se voi olla pitkä aika, vaikka sitä voidaan antibiooteilla hoitaa. Minulla kuumetta oli reilu 6 viikkoa, josta varsinaisesti 2 1/2 viikkoa ihan kunnon kuumetta, sen jälkeen sitten loppuaika aamulla kuumenton, mutta kuume nousi päivän kuluessa iltaa kohti. En tiedä minkälaisista ajoista koronan tapauksessa puhutaan, mutta arvelisin että vähintään vastaavista.

Toivotan edelä kirjoittaneelle nimettömälle voimia toipumiseen, ota varovasti, vältä rasitusta ja noudata saamiasi oheita lääkäreiltä.

Anonyymi kirjoitti...

Jatkan vielä hieman.

Pneumokokkia vastaan voi ottaa rokotteen ja se kannattaa ilman muuta ottaa. Sitä kannattaa harkita vakavasi, kyse on kertaalleen otettavasta rokotteesta (Prevenar 13) joka suojaa lopun ikää pneumokokilta. Pneumokokkia on lähes aina liikkeellä siksi, että osa sen sairastaneista jää kantajiksi ja he flunssa-aikoina ym. he levittävät sitä tietämättään kun pärskivät.

Pneumokokki iskee yleensä silloin kun jostain syystä vastustuskyky on alentunut ja se onkin yleisin yli 65 vuotiaiden kuolinsyy. Ensiksi on joku perussairaus jonka johosta tulee tilanne, että vastustuskyky alentuu, pneumokokki iskee ja ennen kun oivalletaan että kyse ei ole flunssasta vaan pneumokokin aiheuttamasta keuhkokuumesta niin tauti ehtii liian pitkälle ja se on sitten menoa. Tästä syystä pneumokokki ja keuhkokuume on yksi yleisimmistä kuolemansyistä vanhemmalla väestönosalla.

Anonyymi kirjoitti...

Läppä ollut ennen ihan mainio, persujen syytä kaikki ja kukaan ei tunnusta äänestäneensä persuja, mutta mistä ne sadat tuhannet äänet tulevat? Uskon vahvasti, että Petteri Järvinen on persujen äänestäjä ja vain vetää tuollaista roolia. Suomessa on salainen lippuäänestys ja emme voi varmasti tietää ketä kukin on äänestänyt. Aina Petterikin voi sanoa, että ei persua äänestänyt, mutta meidän ei tuota tarvitse uskoa, koska siis salainen vaali. Voit tietysti änkyttää vastaan, mutta en usko vaikka miten perustelisit.

Petteri Järvinen äänestää persuja!

Teemu kirjoitti...

Tulee ihan mieleen eräs "kryptovaluutta". Sitäkin vastaan on vaikka minkälaisia todisteita mutta ne tyrmättiin vähän samoilla perusteilla kuin korona. Usko oli kova (tai onko ehkä vieläkin jollakin) ja karavaani kulkee..

Anonyymi kirjoitti...

Vihapuhetta, Petteri, mieti vähän mitä suollat sieltä kalkiinntuineista aivoistasi.

Markus kirjoitti...

Mietinkin, mitä tapahtuu kun kirjoittaa jotain viitaten suoraan poliittiseen puolueeseen ja heidän kannattajajoukkoonsa.

Vähän kuin sohisi muurahaispesää kepillä. Mutta eiköhän Järvinen tiedä mitä tekee. Toivottavasti.

Tämä on mielenkiintoista.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Tässä yksi norjalainen itsenäisesti ajatellut: Norjan johtava koronakieltäjä sairastui koronaan ja kuoli.

Ei itsenäisessä ajattelussa mitään pahaa ole, päinvastoin, mutta jos ajatukset muuttuvat teoiksi ja vaikuttavat syyttömiin, tilanne on ihan toinen.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Lisää omilla aivoillaan ajattelevia:

"Finnairin lennolta Oulusta Helsinkiin poistettiin myöhään tiistai-iltana nuori mies, joka ei suostunut käyttämään kasvomaskia lentokoneessa.
...
– Mies uhkasi vetää turpaan kaikkia ja sanoi koronan olevan huijausta. Hän sanoi kaikkien olevan lampaita, kun käyttävät maskia, silminnäkijä kertoo."

Anonyymi kirjoitti...

Sain juuri eilen kuulla, että eräs rajoitusten vastaiseen mielenosoitukseen oleva henkilö on nyt sairaalassa teholla... hereillä, mutta teho hoidossa kuitenkin.

Itse kävin ottamassa rokotteen juuri alkuviikosta. Ihmisten on vaikea tajuta että tämä on pahin pandemia 100-vuoteen. Ne maat missä on oltu todella tiukkoja ja pistetty koko yhteiskunta kerralla kiinni, ovat jo lähes normaalissa tilassa (Uusi-seelanti). Mutta me jotka reagoimme jälkijunassa, maksamme ja kärsimme vielä pitkään.

Itse odotan ja pelkään että rokote on vain laastari tähän ongelmaan, jo pöpön alkuajoista olen seurannut aktiivisesti ja pelännyt jotain tälläistä (tarpeeksi nähnyt elokuvia ja pelannut pelejä, että on ymmärrystä siitä mitä iso pandemia oikeasti tarkoittaa). Olen ollut kotona jo puolitoista vuotta ja totta hemmetissä tökkii, ja pahasti... Silti olisin valmis näkemään koko suomen täysin suljettuna vaikka kuukauden ajan, ja muita tiukennuksia, jos sen jälkeen saataisiin pidettyä koko pöpö rajojen ulkopuolella.

Anonyymi kirjoitti...

Eipä auta edes vuoden täyssulku kuin väliaikaisesti. Tämä tulee jatkumaan vielä useita vuosia eri mutaatioineen, kunnes suurin osa maailman väestöstä on rokotettu.
nenäsumutetta odotellessa.

Zarr kirjoitti...

Itse odotan ja pelkään että rokote on vain laastari tähän ongelmaan

Ei niinkään. AZ ja J&J:n perinteiset rokotteet ovat olleet ongelmissa, mutta mRNA:lle tämä on kuin avaruuskilpa 60-luvulla.

Kun lukee vaikka tätä erittäin hyvää artikkelia mihin Pfizerin rokote perustuu - https://berthub.eu/articles/posts/reverse-engineering-source-code-of-the-biontech-pfizer-vaccine/ - ei voi kuin ihailla. Artikkeli on erityisesti nörttitaustaiselle hienoa luettavaa.

Tuo mRNA on oikeasti hemmetin hienoa tekniikkaa, ja nyt kun tuohon kaadettiin rahaa niin voi olla valoisa tulevaisuus tehdä täsmälääkkeitä vaikka minkälaisiin tauteihin.

Ainoa mikä harmittaa on että ei jo viime kesänä sijoittanut Pfizeriin tai Modernaan.

Eli kunhan nyt korona on tällä voitettu niin voidaankin siirtyä oikeasti keksimään sitä syöpälääkettä.

Anonyymi kirjoitti...

Todellisuuden kieltäviä änkyröitä löytyy joka puolueesta, vain aihe vaihtelee. Jos äänestäminen ei ole kompromissi, on ehkä itsekin änkyrä.

Anonyymi kirjoitti...

No kylläpäs täällä nyt maalataan ruusuinen kuva rokotteista. Mitäs esim. super hyper roketeasiantuntija Billy Gates (jonka faijan intohimo oli rokotteilla "leikkiminen") on sanonut rokotteista? Olisi tarpeellista ja tavoiteltavaa, että niillä tehtäisiin väestönvähennystä ja säännösteltäisiin syntyvyyttä. Eli roketteilla voidaan tehdä myös muuta kuin mitä niillä on alunperin tehty. Sain itse tiedon luotettavalta henkilöltä, että hänen tuttuvapiirissään oli menehtynyt rokotteeseen 80-vuotias pariskunta eli molemmat menehtyivät.

Ei kannata olla tässä elämässä sinisilmäinen, koska ei täällä maapallolla todellakaan kaikki tahot ole haluamassa meille hyvää ja menestyksellistä elossapysymistä. Osa ihmisistä on niin sanottuja antisosiaalisia ihmisiä, heille toisten elossapysymisellä tai elossapysymisen tasolla ei todellakaan ole heille mitään merkitystä. Sellainen henkilö voi siis vaikka murhauttaa toisen, ihan jo järjelläkin ymmärtäen.


Markus kirjoitti...

Itseänikin kyllä on ihmetyttänyt, miten ihmiset suostuu ottamaan rokotteen, joka on kuitenkin äärimmäisen huonosti testattu jo pelkän aikapulan vuoksi.

On kuitenkin se käänteinenkin mahdollisuus. Rokote saattaa olla pahempi kuin itse sairaus. Siis juuri sen testaamattomuuden vuoksi. Siihen on syynsäkin, miksi rokotteita testataan pitkän ajan ennen kuin niitä tuikitaan kenenkään olkapäihin. Muut saavat tehdä omat ratkaisunsa ihan itse, enkä oikeastaan välitä. Läheistä olen kuitenkin huolissani. En vain yksinkertaisesti pidä ajatuksesta, että amerikkalaisen rahassaperässä juoksevan jättiläisfirman litkuja työnnetään pomminvarmasti vailinaisen testauksen jälkeen jonkun läheisen olkapäähän. Päälle välinpitämätön yhteiskunta joka kyllä lupaa antaa mutta unohtaa sen lupauksen heti kun lupaus on kerrottu. Viitaten vaikka aikaisempiin narkolepsia-lapsi kokemuksiin. Niin kuinka moni vastaamo-uhri sai sen hetunsa vaihdettua kun niin ihan ministerien suulla luvattiin? vastaus on ....... 0 (nolla). Samat ministerit lupasi hoitaa ongelmat, jos rokotuksista sellaisia tulee. Miettikääpä sitä.

Minä voin saman tien sanoa, että minun olkapäähäni ei moista litkua työnnetä. Sen päätöksen olen minä tehnyt ja minä sitten vastaan siitä. Tottakai maailmassa on paljonkin esimerkkejä, missä asioiden hoito on mennyt ihan perseelleen. Uutisissa näytetään brasilialaista hautausmaata, johon haudataan satamäärin ihmisiä. Niiden ainakin väitetään olevan koronapotilaita. Mutta tietysti brasilian kaltaisessa maassa kuolee muutenkin paljon ihmisiä, joten kuka tietää.

Kuitenkaan ihmiset ei ajattele käänteisesti. Ei aina kannata miettiä sitä mitä näkee. Joskus kannattaa miettiä sitä mitä ei näe. Kuten sitä faktaa, että EUROOPASTA ei ole moisia uutiskuvia näkynyt enää vuoteen. Ne "lombardan mummot" yhtäkkiä parani kaikki vai? Pitikö kuvausryhmän ihan brasiliasta asti löytää kuvia hautausmaasta. Miten ne asiat on sielä väli-amerikassa muuten hoidettu? Jos kuvitellaan että tätä koronaa ei olisi? Onko sielä huippuhienot hygieeniset sairaalat? Kaikki hommat hanskassa? Vai onko se sellanen militanttinen kartellien valloittama valtakunta missä ihmiset elelee lian sikojen ja kanojen keskellä mudassa uiden? Olisiko tällaisilla asioilla myös merkitystä kun kokonaisuutta ajatellaan?

Päälle vielä tämä länsimainen äärinarsistinen ajattelumalli, joka on viimeisen parin vuosikymmenen aikana pesiytynyt suomeenkin. Jokaikinen ihminen on olevinaan jokin uuniikki korvaamaton lumihiutale, jolla on vain oikeuksia mutta ei velvollisuuksista niin väliä. Elämän pitää olla jatkuvaa nautintoa. Unohtuu vain, että jos se on jatkuvaa nautintoa - siihenkin turtuu.

Voin kertoa mitä täällä suomessa on hautausmaat pullollaan. Niitä KORVAAMATTOMIA työmiehiä.

Anonyymi kirjoitti...

Kertoisiko Markus valistuneena tietona kuinka moni suomalainen kuolee seuraavan 5 vuoden aikana koronarokotteeseen?
Ja kumpi on tärkeämäpi, yksilön vai yhteiskunnan etu?
Kuinka monta oheisihmistä maksimissaan voit vuodessa tarttuttaa koronaan kun melko varmasti olet sen kantaja piakkoin? Koron mutaatiot muodostuvat juuri teikäläisten, rokottamattomien elimistössä.

Markus kirjoitti...

Mä voin kertoa sulle kuinka moni kuolee.

Kaikki. Jokaikinen. Sinä. Lapsesi. Koirasi. Kultakalasi.

Korona on vain yksi tapa miljoonista. Jos se on sinun kohtalosi, voi voi. Tai sitten lentokone jolla kuljet on juuri se minkä terroristit päättävät räjäyttää merenpohjaan.

Ei sinulla ole valtaa valita asiaa. Eikä valittaa muille asiasta.

Samaan aikaan kun ihmiset jaksaa valittaa jostain koronasta, esimerkiksi syövät niittää ihmisiä kuin kärpäsiä. Jokaikinen tuntee lähipiiristään ihmisiä, jotka joutuvat kamppailemaan tai ovat kuolleet syöpään. Vuosikymmeniä on varoiteltu, älä tee sitä tai tätä (tupakoi jne), jotta et saa syöpää. Mitä ihmiset on tehnyt. Ottavat aurinkoa pihalla korvat punaisena.

Tulee korona. Nyt samat ihmiset joksee rokottamassa itteään ja menevät paperitötterö naamalla jäkättämässä muille?

Juu ei toimi. Todennäköisemmin minäkin kuolen syöpään kuin koronaan. Niin sinäkin. Ja se on sitten se kohtalo.

Markus kirjoitti...

Enkä muuten selittele asiaa yhtään enempää. Kirjoitin jo, että annan kaikille muille vallan itse valita asian. Ottaako rokotetta ja miten tilanteen handlaa muutoinkin. En julista tuolla toisille yhtään mitään "faktoja" mistään. Joku sanoo, että otti rokotteen niin sanon että ok. Selvä. Tai että on ottamassa rokotteen, sanon saman että no selvä...

Minä odotan samaa oikeutta muilta. En minä ole teille tilivelvollinen siitä, jos itse olen päättänyt siten kuin olen ja samalla lahjoitan rokotteeni jollekulle toiselle enkä ole tukkimassa jonoja. Itse olen henkilökohtaisesti huolissani testaamattomasta äkkiä kyhätystä rokotteesta josta on jo löytynyt haittoja. Samoin suomen valtio suoraan sanoen kusi sen narkolepsia-tilanteen aikoinaan. Eli suomen valtioon ei voi luottaa. Kukaan ei ole auttamassa jos se tilanne menee pahaksi. Mutta jos saan korona, kyllä mä sitten sairaalaan pääsen. Ei ole minun valintani että suomen valtio huijaa kansalaisiaan. Niin makaa kuin petaa. Kun luottamuksen menettää...

Uutisissakin luki miten rokotteet on se taika-avain jolla te saatte jostain elämän? Kaikki höttö ja hattara taas aukeaa heti kun piikki olkapäähän sujahtaa. Taas kerran . Selvä! Onnea matkaan.

Anonyymi kirjoitti...

Tiesin ettet vastaa

Olet täysin tilivelvollinen muille kansalaisille kantaessasi ja levittäessäsi koronavirusta ja/tai sen mutaatiota läheisiisi. Toki vähemmän jos/kun sairastut itse.

Markus kirjoitti...

Älä nyt viitti.

Rokote on vapaaehtoinen. Kukaan ei pakota sitä ottamaan. Siten ottamatta jättämisen seurauksiakaan ei oikeastaan ole, muuten kuin ikävä sairaalassa makoilu ja ehkä kuolemakin. Kuten jo kirjoitin, minä kyllä sitten makaan siellä tai kuolen.

Jos kävelen sua vastaan torilla ja tietämättäni omaan koronan. Tartutan sen sunhun ja sä kuolet. Ei edelleenkään ole mitään vastuuta. Ei kukaan pystyisi asiaa edes jäljistämään ja vaikka missä kuulusteluissa kertoisin, että en mä ottanu rokotetta, silti ei tapahdu mitään. Kunhan en TIETÄEN sitä tartuttele.

Näin se maailma nyt vain pyörii. Valtion kannattaisi miettiä, miten asioita hoitaa. Liian moneen kertaan ihan lähiaikoinakin ne selittelyt lehdissä ja televisioissa sekä jälkeenpäin nähdyt "miten asia sitten hoidettiin" on olleet ristiriidassa. Siten valtio on osoittanut, ettei se edelleenkään oikeasti mitään vastuuta kanna. Kunhan höpisee lämpimikseen. Niin kauan kun asia on näin, minuun ei piikkejä tuikita. En minä ole siitä mitenkään yllättynyt, että joka lehti ja telkkari on täynnä rokotteen autuaaksi tekevää maailmaa - selitystä. Tottakai se parantaa ihan kaiken ja on maailman paras. Mitä ne pikku oireet tuolla muualla maailmassa lopetettu rokotteen jakelut jostain syystä mitä suomen lehdissä ei tietysti sitäkään kerrota että miksi. Koska täällä se rokote toimii pomminvarmasti. Ihan kuin liikennevalvontakameratkin. Ne murheet on vain sielä muualla.

Päätökseni ei ole vittumaisuutta eikä kapinointia. Se on sitä mitä minä olen niin moneen kertaan täälläkin palstalla kirjoittanut. Se on LUOTTAMUSPULAA jonka vastataho on ihan itse aiheuttanut. Ei vain voi LUOTTAA! Tottakai mä sen piikin ottaisin jos voisin luottaa siihen, että testaukset on tehty just ja presiis kunnolla eikä vain miljardien kiilto silmissä. Tai jos voisin luottaa siihen, että suomalainen lehdistö vasten kaikkea ulkomaista lehdistöä kertoisi joskus muutakin kuin satuja ja unelmia. Kun kuitenkin muualla päin maailmaa nuo ongelmat ei ole mitään ihan pieniä ja siihen on ihan syynsäkin miksi ne rokotukset keskeytettiin keskellä pahinta hässäkkää. Tai että suomen valtio oikeasti kantaisi sen vastuun "uhreista" niin kuin se aina väittää tekevänsä mutta ei kuitenkaan tee.

Toisekseen. En edes vielä saisi rokotetta. En ole mitään riskiryhmää enkä lähellekään niin vanha. Kestää kauan ennen kuin se vuorokaan tulisi. Mitäs odotellessa sitten tehdään? Enkö mä sitten ole "kävelevä aikapommi" kun en rokotusta edes voi vielä saada? Kummallista.

Anonyymi kirjoitti...

laitapa nyt Markus faktaa pöytään mitä suomalainen media/valtio kerto satuina ja unelmina ja mitä ulkomaalainen media kertoo totuutena.

Muutama faktatilasto pöytään ja kirjoita lyhyesti. Kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo rokotteen testaamattomuus on täyttä soopaa. Ota nyt vähän selvää asioista ennen kuin tukehdut väärinkäsityksiisi.

Markus kirjoitti...

No tuo on yksinkertaista.

Tässä ei ole yksinkertaisesti ollut aikaa testata sillä tavalla kuin rokotteita yleensä testataan. Siten on päivänselvä fakta, että jossain on oikeastu ja rokotetta tuikitaan "toivotaan parasta" -menetelmällä. Eihän kukaan tiedä toimiiko koko rokotteet oikeastaan. Se selviää ajan kanssa. Tällä hetkellä lehdissä ainakin lukee, että esimerkiksi afrikkalaisvarianttia vastaan rokotteet saattavat olla hyödyttömiä. Lehdissä myös lukee veritulppariskejä.

Mutta minä onneksi oon aina pitänyt australialaisista ihmisistä. Heillä on terve asenne asiaan. Antaa muiden ensin tehdä ja katsellaan miten käy ;) Ei pidetä mitään turhaa kiirettä. Tosin suomessa ei tarvitsekaan pitää. Tällä vauhdilla kestää ikuisuus ennenkuin rokotetta edes voisi saada.

En minä kuitenkaan elä kuin sika pellolla. En ole rokotevastainen. Kaikki ne lapsuuden rokotteet on otettu sekä niihin tehosterokotteet. Käytän kasvomaskia ihan ohjeiden mukaisesti. Pesen käsiä sekä elän niin kuin tähänkin asti. Syön terveellisesti. Ulkoilen paljon. Urheilen. Ei muuten ole ollut edes sitä tavallista flunssaa vuosikausiin. Ehkä jopa vuosikymmeneen. En muista. Influenssarokotteita en ole koskaan ottanut, eikä minulla ainakaan muistaakseni ole koskaan ollut kyllä influenssaakaan.

Kyse on vain edelleenkin siitä huolesta. Tässä ajassa rokotetta ei ole voitu kunnolla testata. Enkä usko että suomen valtio ottaa sitä vastuuta tässä asiassa niin kuin he nyt selittelevät. Niin paljon on nähnyt päinvastaista ihan hannu karpon ohjelmista alkaen ja vastaamo-keissi osoitti, että mikään ei ole vieläkään muuttunut. Paljon puhetta, teot vain puuttuvat.

Se siitä.

Zarr kirjoitti...

Eihän kukaan tiedä toimiiko koko rokotteet oikeastaan.

Israelin ilmaantuvuustilaston käänteinen korrelaatiotilasto rokotusten etenemiseen soitti. Ovat jyrkästi eri mieltä.

Ja se että tulee jokin variantti - nyt kun tuotanto on pystyssä, mRNA-tekniikan rokotteisiin on triviaalia tehdä pieni muutos joka ottaa sen huomioon. Eli kolmas piikki sitten myöhemmin kun on ensin tämä perustuplattu saatu.

Anonyymi kirjoitti...

Lehtiotsikot ovat huonoja tietolähteitä.
Markukselle uudempaa tietoa:
https://www.youtube.com/watch?v=f6aBJ1wYZ0M&t=605s


Anonyymi kirjoitti...

Voitko Markus täsmentää tätä:

"Tässä ei ole yksinkertaisesti ollut aikaa testata sillä tavalla kuin rokotteita yleensä testataan. Siten on päivänselvä fakta, että jossain on oikeastu ja rokotetta tuikitaan "toivotaan parasta" -menetelmällä"

Onko jokin vertaisarviointi tai muu vastaava tietolähde?

Osmo kirjoitti...

Sille, että jokainen päättää itse in nimitys: vapaus. Valtion tehtävä ei ole suojella kansalaisia vapautta rajoittamalla. Vallasta, jonka valtio ottaa se harvoin lipuu. Nyt luodaan sukuista ja maskeista uutta noormaalia, joita voidaan jatkossa käyttää muitakin tauteja, kuten influenssaa vastaan.

Aluksi oli idea, että rajoituksilla tasattasiin käyrä, jotta sairaalakapasitteettu ei ylity, sitten idea oli, kunnes rokotus tulee, nyt ilmeisesti kunnes tauti on kokonaan poistunut, mikä tuskin tulee tapahtumaan.

maski kirjoitti...

Toisinajattelijoilla on omasta mielestään oikeus tartuttaa muita, koska kaikki muu on vapauden rajoittamista. Joukkoina pidetään toreilla kokouksia ja levitetään propagandaan maskeista ja tyhjistä sairaalan käytävistä ja ollaan olevinaan fiksumpia mitä alan ammattilaiset.

Hyvä Osmo, kerropa miten kansalaisten suojeleminen tulisi tapahtua ellei rajoittamalla juuri niitä KONTAKTEJA?

Ei olisi mitenkään uutta, että näiden toisinajattelijoiden mielestä jokainen kyllä osaisi olla levittämättä jotain tautia, jos niin vain haluaa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Mikään "vapaus" ei ole absoluuttinen, eikä mikään vapaus oikeuta vaarantamaan muita. Yhteiskunnan tehtävä on suojella kansalaisiaan, tarvittaessa vapauksia ja oikeuksia rajoittamalla.

Koronarokotetta ei olisi pystytty kehittämään yhden vuoden aikana. Onneksi virus on samaa sukua Sarsin ja muiden koronavirusten kanssa, joita on tutkittu jo 2000-luvun alusta lähtien (sars, lintuinfluenssa) ja joiden rokotteita on kehitetty jo vuosien ajan.

Anonyymi kirjoitti...

"Sain itse tiedon luotettavalta henkilöltä, että hänen tuttuvapiirissään oli menehtynyt rokotteeseen 80-vuotias pariskunta eli molemmat menehtyivät."

Nythän se on sitten todistettu, kun nimettömän kaverin kaveri kertoi...

Zarr kirjoitti...

Koronarokotetta ei olisi pystytty kehittämään yhden vuoden aikana.

Pfizer/Biontechin puolella rokotteen kehitykseen meni ilmeisesti noin pari päivää. Oleellista oli saada se yksinäinen piikkiproteiini pysymään muodossaan myös olematta osa virusta.

Kuukausia meni lähinnä testaamiseen ja tuotannon ylösajoon, ei kehitystyöhön sinänsä.

Kuten todettua, mRNA-pohjaiset rokotteet on juttu joka jää lääketieteen historiaan isona harppauksena ja Nobeleita varmasti jaetaan. Sars-Cov1-kokemukset hyödyttivät lähinnä perinteistä metodia käyttävää Astra Zenecaa eli heille oli hyötyä napata pöytälaatikosta Sars-Cov1:n aikaiset tutkimukset.

Anonyymi kirjoitti...


https://www.deconstructingconventional.com/post/18-reason-i-won-t-be-getting-a-covid-vaccine

Virus muuntautuu 10 tunnin välein.

noppa kirjoitti...

Kylläpä täällä on teitä coronalla peloteltuja! Hakekaa sitä oikeaa tiatoa, ettekä uso ylen tai hesarin 'journalismiin'. Miten ei aiemmin yleisiä lunssia ole kohdeltu 'kuoleman tauteina', vaikka niihin on kuollut enempi kuin tähän 'epidemiaan'? Ja mihin on kadonneet normi lunssat?

Ja nua rokottteet ovat vasta testiasteissa ja kuitenkin immeiset haluavat niitä itteensä. On aivan älyvapaata suorittaa omalla keholla testausta aineilla, joista ei kukaan tiiä mitiä aiheuttavat aikojen kuluessa. Että tämmöistä .........

Petteri Järvinen kirjoitti...

Vaikka kuolinluvut ovat huono mittari, kuten kirjoituksessa perustelin, en voi olla puuttumatta tähän. Milloin viimeksi kausiflunssa on tappanut Suomessa tuhat ihmistä kaikista varotoimista huolimatta? Jos liikkumisrajoituksia ym. ei olisi tehty, kuolleita olisi luultavasti 10...100-kertainen määrä. Tästäkin syystä on ihan hölmöä verrata flunssia ja koronakuolleisuutta. Jos oma logiikka on tällä tasolla, ei kannata edes pyrkiä ajattelemaan itse.

Eilen uutisoitiin, että viidesosalle koronaan sairastuneesta jää pitkäaikaisia oireita, jotka voivat kestää jopa vuosia. Ja nämä eivät ole mitään heikkoja vanhuksia, vaan aktiivi-iässä olevia aikuisia.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa kaveri sai kanssa koronan. Paikkoja kolotti ja voimia ei ollut, mutta eristyksissä pärjäsi woltin avulla.
Hävisi haju -ja makuaistit. Pikkuhiljaa tullut takaisin päin, mutta lopetti kanssa tupakan polttamisen kun siitä ei saanut mitään makua enää.
Voihan sen näköjään noinkin lopettaa.

Markus kirjoitti...

"Hae sitä oikeaa tietoa"

Mielenkiintoinen lause, josta riittäisi nykymaailmassa puhuttavaa. Ihmiset on niin hukutettu tietoon, ettei oikeastaan mitenkään voi edes tietää mistä sitä "oikeaa tietoa" saa. Vai saako yhtään mistään. Tietääkö sitä edes kukaan vai arvaileeko kaikki vain?

Olisikin yksinkertaista, jos olisi tietolähteinä vain "viralliset" ja "epäilyttävät". Ongelma kuitenkin on, että viralliset asiantuntijatkin puhuvat toistensa päälle ja täysin ristiin. Yksi sanoo yhtä ja toinen toista. Yksi puolustaa tonttiaan verissäpäin vaikka olisi kuinka huono lausuma ollut. Toinen myöntää olevansa väärässä. Mikä on ihmisten mielikuva esimerkiksi Ruotsin valtioepidemiologi Anders Tengellistä? No ainakin se on todella hyvä esimerkki, miten vaikea on löytää sitä "oikeaa tietoa".

Tässä keskustelussakin, yksi sanoo rokotteiden olevan vaarallisia, niihin on kuollut 80-vuotias pariskunta. Ok. Toinen kirjoittaa heti perään jargonin, jossa kertoo ihan kaiken mRNA-prosesseista sun muista ja lyttää edeltävän kirjoittajan. Tai ainakin luulee lyttäävänsä. Todellisuudessa minä en tunne kumpaakaan enkä voi tietää onko jompikumpi minkään sortin asiantuntija asiassa. Siten se on vain tuuleen huutelua. Mistä minä tiedän onko se pariskunta kuollut? No ainakin niiden elinikä on ylitse suomalaisten keskimääräisen eliniän. Ihme, että tässä maassa yleensäkään elää 80-vuotiaaksi. Ehkä niiden aika lähteä oli jo muutenkin? Minun isovanhemmat kuoli nuorempana.

Sen kuitenkin itse olen lehdestä lukenut, että ongelmia on. Tottakai lehdessä lukee asiat tyynnyttelevään sävyyn että "hyödyt on suuremmat kuin haitat", mutta onko ne tosiaan yksilölle vai yhteiskunnalle? Haluaisitko itse veritulppia muiden edestä? Mene sitten tielle ja hyppää heti auton alle. Miksi kärsiä kun kerran kaiken teet yhteiskunnan eteen? Eikö sinulla ole lapsia elätettävänä? Miksi nyt vasta aloitetaan tutkimaan, sopiiko rokote ensinkään lapsille? Miten rokote sopii aikuiselle, jos ei tiedetä sopiiko se lapsille? Se on outoa ja lukenut ihan virallisessa kotimaisessa isossa valtakunnallisessa sanomalehdessä. No tällä palstalla yhtään kukaan ei näihin kysymyksiin voi vastata.

Lue siitä sitten "oikeaa tietoa". Nyky-yhteiskunnan oikea ongelma. Tietoa on niin paljon, että siihen hukkuu. Se on se oikea keskusteluaihe.

Anonyymi kirjoitti...

Ruotsissa kuolleita on yli kymmenkertaisesti, vaikka väkiluku on vain kaksinkertainen. Brasilian katastrofaalista tilannetta änkyrä piti median liioitteluna. "Iso maa, saman verran siellä kuolee normaalistikin." Just.

Ruotsissakaan kuolleisuus ei ole ollut mikään ikämuistiin pahin. 1988 ja 1993 absoluuttinen kuolemamäärä oli aika tarkkaan sama ja ainakin 1993-piikin syyksi mainitaan epätavallisen paha kausi-influenssa. Väkiluku on noiden jälkeen kasvanut pari miljoonaa. Lisäksi 2019 oli silmiinpistävän matala kuolleisuus, ehkä korona on ollut jotain "kompensaatiota"? Lähde: Ruotsin tilastokeskus.

Brasilian koronakuolleisuus ei näytä mitenkään rajusti eronneen muusta Etelä-Amerikasta. Perussa kuolleisuus on ollut hyvin tarkkaan sama, vaikka rajoitukset ovat olleet aika näyttäviä.

https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-19_pandemic_in_Peru
https://en.wikipedia.org/wiki/File:COVID-19_Outbreak_World_Map_Total_Deaths_per_Capita.svg

Ainakin pitäisi paremmin erotella:
1. Onko korona erityisen vaarallinen
2. Toimivatko rajoitukset (Henkilökohtaisesti on mietityttänyt: vuosi sitten maskia väitettiin turhaksi, nyt se halutaan pakoksi - onko ihan oikea tiede kehittynyt vuodessa näin räjähdysmäisesti?)

Varmimmalta näyttää, että sekä vero-, mainos- että tilaajarahoitteinen koronauutisointi on ollut äärimmäisen puolueellista.

Anonyymi kirjoitti...

Me ihmiset ei olla kyllä oikeasti mitään fiksuja vaikka monet niin luulee (ainakin itsestä, puhun myös omastapuolesta), voisi puhua pikemminkin vaikkapa tolloista. Sitten on myös pieni ryhmä oikeasti fiksuja ihmisiä ja tietysti niiden äärimmäinen vastakohta umpitollot!
Näidän umpitollojen ajatuksiin ei mahdu, että tilanne missä koronaviruksen "kurissapysyminen" johtuu vain ja ainoastaan rajoitustoimista, eikä taudin "kesyydestä"!
Näillä rajoituksilla on estetty monissa maissa tuhansien tai kymmenientuhansien kuolema ja sairaanhoidon romahdus - näin myös SUOMESSA!
Intian nykyinen tilanne luulisi avaavan silmiä jos siihen on haluja ja ymmärrystä!

Eli, hönöjen kuvitelmat ja vaatimukset ovat vain tyhmien umpitollojen hölmöjä yleistyksiä! Niitä kannattavat vain toiset hönöt umpitollot - jätetään ne niiden murheiksi - suuri enemistö kuitenkin ymmärtää missä mennään ja mitä tehdään!

Anonyymi kirjoitti...

Odotellaan nyt syksyn 4 aaltoa aivan rauhassa. Ihmetellään sitten taas sitä miksi kukaan ei ole varautunut mihinkään, vaan kaikki tulee eteen täytenä yllätyksenä kuten aiemmin.

Anonyymi kirjoitti...

Petteri, sinun parahin ystäväsi Kalevi kertoo videolla tämän apinoiden planeetan korona kinkereistä: https://tokentube.net/v/3137801168/Onko-Koronaa--PCR-testit--L%C3%B6ytyik%C3%B6-Maskeista-Nanopartikkeleja----Kalevi-Korento--35

Muutos 2011.fi kirjoitti...

Petteriltä melkoista paskapuhetta. Itse olen persu, ja en tunne yhtään koronakieltäjää. ja yleensäkkään koronakieltäjää joka olisi mikropuoluetta suuremman puolueen jäsenenä.
Persut esimerkiksi vaati hallitukselta 2020 helmikuussa koronatoimia, kun SDP ja Vihreät vähätteli uhkaa. Tätä et tietenkään muistanut mainita.
Perussuomalaisten puolue on kasvanut erittäin nopeasti ja mukaan on päässyt väkeä joita ei olisi pitänyt ottaa, mutta nämä kylähullut tippuvat kelkasta yleensä yhden kunnallisvaalikauden aikana pois.

Anonyymi kirjoitti...

Viikatemies tulloo hui, nyt on lähtö lähellä:):):):):):):)

Anonyymi kirjoitti...

Valitettavaa että Perussuomalaisiin on voinut liittyä jonkinlainen osa kylähulluista. Heidän sanomiaan kyllä ruoditaan, muttei samanlaisten kylähullujen sanomisia SDP:n ja KEPU:n puolelta. Mediassa siis, joka on hyvinkin persuvastainen.

Anonyymi kirjoitti...

Tästä paskakirjoituksesta voi varmaan vielä todeta että kirjoituksen tärkein anti oli päästä haukkumaan persuja. Miettikääpä että mitä kokoomuksen kannatukselle ja tavoitteiden läpiviennille tekee tuollainen EU tukipakettisekoilu. Sama pätee myös muihinkin puolueisiin.

Anonyymi kirjoitti...

Näitä koronarajoituksia vastustavia "Vapauden puolesta" marsseja ja miekkareita muuten ohjataan somessa venäläismielisistä tai niitä lähellä olevista piireistä. Usean viime kuukauden mittaan järjestettyjen tilaisuuksien konspiraattoreina on ollut MV-lehden päätoimittajana ja toimittelijaliiton pääsihteerinä julkisuudessa esiintyvä miesoletettu ja äärioikeistopiireihin yhdistetyt toimittaja Jessikka Aroa piinanneet "vihastriimaajat". Nämä konspiraattorit ovat säännöllisesti hakeutuneet konfliktiin joko toisen ihmisryhmän tai viranomaisten kanssa ja sen jälkeen uhriutuneet. Some onkin täyttynyt heidän itkustaan poliisiväkivallasta videoiden kera. Seuraaviksi pariksi päiväksi on masinoitu EU:n tukipakettia vastustavia mielenosoituksia, joita ohjataan avoimesti Venäjän miehittämässä Luhanskissa toimitetussa UMV-julkaisussa, jonka "päätoimittelijana" esiintyy vuosia miehitysalueella propagandistina toiminut suomalaismiekkonen. Miekkonen on yhdessä erään kohudesantin kanssa järjestellyt turistimatkoja miehitetyille alueille mm. persujen ja saksalaisten uusnatsien ym rupusakin edustajille. Persut ja uusnatsit sopivat hyvin Kremlin talutusnuoraan, koska niillä on yhteisiä tavoitteita sopivasti ruokittuna. Samat hörhöt ajavat fixitejä, eurosta luopumista, Venäjäpakotteista luopumista, rajoja kiinni ja milloin mitäkin aiheuttaakseen säröjä EU:n yhtenäisyyteen. Niin, ja NATOa vastustetaan kovasti ja isäntämaa sopimusta ja yhteisiä harjoituksia. Ja sehän vain Kremlin narratiiviin istuu, kuin nenä päähän. Korona on vain yksi monista tekosyistä yhteiskuntarauhan horjuttamiseksi. Taattua Trollitehdas-kamaa...

Anonyymi kirjoitti...

Ilmeisen paljon on venäjä mielisiä henkilöitä Raumalla kun kadut ja torit täynnä korona denialisteja kun väki ahtautuu lähekkäin ja maskeja/turvavälejä ei näy. No poliisi ei tietenkään puutu asiaan jonkin takia...

Taitaa Rauma saada aika persujohtoisen johdon tulevissa vaaleissa...

Robert McCain kirjoitti...

Ako vam je potrebna profesionalna pomoć za oporavak ukradene kriptovalute ili ako je poslana na pogrešnu adresu novčanika, daljinski hakirajte telefon supružnika, za pomoć kontaktirajte easybinarysolutions@gmail.com.

Anonyymi kirjoitti...

Ennenvanhaan järkevät ihmiset osasivat olla yleistämättä.

On meissä Persuissa jäseninä myös sellaisia ihmisiä jotka ottavat koronan vakavasti ja rokotukset heti kun sen saavat.

Muissakin puolueissa on rokotevastaisia, mutta pelkona on rangaistukset jos puolueen virallisesta linjasta livetään. Siksi niitä vastakkaisia mielipiteitä ei uskalleta tuoda julkisesti esille.

Halla- Ahon henkilökohtaista mielipidettä en tiedä kun en ole kysynyt.

Halla-Aho kuitenkin joutuu tasapainoilemaan kommenteissaan yrittäjien näkemysten ja muiden jäsenten näkemysten välillä.

Persuissa on jäsenenä paljon pienyrittäjiä, jotka eivät halua lisää rajoituksia.

Persut ovat kokoajan kannattaneet tiukempia rajoituksia maahantuloon ja maasta poistumiseen ja tiukempia tarkastuksia rajoilla.

Tähän te niin sanotut paremmat ihmiset ette ole suostuneet.

Korona ei ole tullut Suomeen esimerkiksi kärpästen tai lintujen mukana, vaan korona on levinnyt Suomeen ulkomailta ihmisten mukana heidän tullessaan maahan.

Halla- Aho ja Persut kylläkin aluksi kannattivat tiukempia rajoituksia monin tavoin, siihen asti kun eräs parempi ihminen ilmoitti, että rajoitukset eivät koskisi kaikkia ihmisryhmiä, koska Suomeen ei ole tultu vangeiksi ja vankila olosuhteisiin.

Miksi siis muidenkaan tulisi olla vankeja, kun rajoitukset eivät kuitenkaan koskisi kaikkia?

Osmo kirjoitti...

Kuinka paljon hoidot viivästyvät sulkujen takia. Jos on mitä tahansa esimerkiksi vatsaoireita, ei hoitoon pääsemään vaan käännytetään ovelta.

Kannattaa myös muista että noin 50000 vanhusta on kuollut siten että viimeisenä elinvuotenaan ovat tavanneet omaisia vain rajoitetusti jos ollenkaan.

Sulut vain jatkuvat ja jatkuvat. Perusteet vain muuttuvat. Aluksi puhuttiin parista viikosta, jotta kapasiteetti ei ylity. Sitten odotettiin rokotteita, nyt syy on ties mikä. Onneksi Suomessa sentään on oltu maltillisia yksilöitä koskevissa rajoituksissa.

Anonyymi kirjoitti...

Osmo hoi.

Tauti olisi hyvin rauhallinen täällä Suomessa, jos pölhöt olisivat pysyneet Suomessa eivätkä kuljeskelleet ulkomailla.

Eräskin kehuskeli Hesarissa käyneensä Afrikassa puolison kanssa sukuloimassa ja siinä sivussa teki pari työhommaa ja samalla toi taudin tänne uudelleen.

Toiset pölhöt toivat Intialaista varianttia tänne Suomeen ja tauti tietysti lähti leviämään. Nyt sitteen odotellaan, että pysähtyykö Intialaisen variantin leviäminen, vai leviääkö se koko Suomeen.

Juuri tällaisten idioottien takia niitä rajoituksia tarvitaan poikkeuksellisen pitkään.

Jos kaikki idiootit olisivat viime kesänä pysyneet Suomessa olisi tänä vuonna ollut tilanne paljon parempi.

Näyttäisi siltä, että laumasuoja saavutetaan 75% rokotuskattavuudella.

Se laumasuoja suojaa myös niitä piittaamattomia idiootteja jotka eivät ole ottaneet rokotetta ja ramppaavat ulkomailla tilaisuuden tullen.

Anonyymi kirjoitti...

Vähäisinkin kyseenalaistaminen näinä tautisina aikoina on muuttunut lähes henkirikokseksi, aikamoista. Nyt on muodissa pitää suu kiinni ja tehdä kuten käsketään. Mitähän seuraavaksi.

Anonyymi kirjoitti...

Petterin blogi ja hän saa täällä kirjoittaa mitä haluaa, vuosikausia olen täällä ajoittain seurannut Petterin ansioitunutta verkostokusetusten vainoamista ja siitä iso peukku. Vähän yllättää tuo päälle liimattu "Persu" vastaisuus, en ymmärrä. Itsekin olen Persu enkä hölmöile koronan kanssa.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.timesofisrael.com/just-one-serious-covid-patient-in-israel-is-both-vaccinated-and-under-60-tv/

"According to the report, 24 of those in serious condition are unvaccinated, while 37 are fully vaccinated. The lone seriously ill fully vaccinated person under 60 was in the 50-59 age group.

No fully vaccinated individuals under age 50 were in serious condition.

Meanwhile, among the unvaccinated, 14 people under age 50 were in serious condition, two of whom were younger than 40."

Aika kummallista että aina lyötyy USA uutisia missä kerrotaan kuinka kaikki sairaalaan joutuvat ovat ei rokotettuja mutta jonkun takia ei seurata Israelin tilannetta...

Anonyymi kirjoitti...

"Vähän yllättää tuo päälle liimattu "Persu" vastaisuus, en ymmärrä. Itsekin olen Persu enkä hölmöile koronan kanssa."

Persuissakin on ihan fiksuja ihmisiä, mutta valitettavasti 90% pesuista pilaa kaikkien maineen.

- Syltty

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kirjoitus kyllä tiputti Petterin asiallisuusasteikossa rajusti alaspäin. Vaikuttaa enemmän koronan varjolla tehtävästä toimenpiteestä (näitähän on nähty), nyt oli vuorossa Petteri ja hänen persuvastaisuuden esille tuominen.

Ja ei, en ole itse persu enkä änkyrä.