perjantai 3. tammikuuta 2014

Tv-sarjat tabletissa motivoivat kuntosalilla käymiseen

Vuoden alussa moni tekee päätöksen aloittaa kuntosalilla käynti. Osalla innostus lopahtaa jo muutaman viikon jälkeen. Säännöllinen kuntoilu vaatii sisua ja päättäväisyyttä.

Tekniikastakin voi olla apua. Aiemmin katselin kuntopyörän selässä elokuvia, mutta vielä paremmaksi ovat osoittautuneet tv-sarjat. Elokuvan joutuu jakamaan useammalle käyntikerralle, mikä tuottaa häiritseviä katkoja. Tunnin kestävä tv-sarjan jakso on juuri sopivan mittainen. Jos ohjelmassa on mainoksia, ne voi hyödyntää laitetta vaihtamalla tai juomataukoa pitämällä. Itse olen huomannut parhaaksi miniläppärin noin seitsemän tuuman näytön. Kymmenen tuumaa on turhan iso.

Tallensin viime syksynä tulleen Silta II:n jaksot ja latasin ne Nexus 7 -tabletiin. Eilen katselin viidennen jakson ja tänä aamuna kuudennen. Maltan tuskin odottaa, että pääsen taas huomisaamuna kuntosalille katsomaan seitsemännen jakson.

Oleellista on, että jaksot on tallennettu etukäteen ja ettei niitä katsota muualla kuin salilla. Auttaa myös, mikäli jaksot loppuvat jännittävään kohtaan tai muodostavat yhtenäisen ketjun. Silloin katsomiseen (=salilla käyntiin) on suoranainen houkutus.

Androidin VLC on beetaversio, mutta toimii yleensä ongelmitta.
Parhaiten digi-tv-tallennusten katseluun sopii ilmainen VLC-ohjelma. Se on ainoa, joka osaa näyttää myös YLEn tekstitykset. Toinen vaihtoehto on käyttää esimerkiksi Elisaviihdettä, jolloin jaksoja ei tarvitse tallentaa paikallisesti vaan ne katsotaan suoraan appsin kautta. YLEn tekstitykset näkyvät, mutta edellytyksenä on riittävän nopea verkkoyhteys.

VLC osaa myös YLEn tekstitykset.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Samaa olen harrastanut crosstrainerin kanssa. 10" miniläppäri on pyhitetty pelkästään YLE Areenan käyttöön. Kone metrin-puolentoista päässä silmistä. Kuntolaitteella jauhaminen on niin tylsää puuhaa ettei sitä viitsi ilman viihdykettä tehdä :)

Ari kirjoitti...

Täällä on käytössä läppäri+juoksumatto, toimii. Vinkkinä, että vauhdikkaammalla sarjalla kuten "24" treeni menee nopeammin, mutta Silta tai The Wire on turhan hidastempoista.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Totta - muutaman kerran jännittävä elokuva on saanut treenin jatkumaan crosstrainerilla kauemmin kuin oli tarkoitus. Ei malta keskeyttää katsomista! Silta on verkkainen, mutta siinä tapahtuu niin paljon, ettei ajan kulumista huomaa.