maanantai 11. marraskuuta 2013

Havaintoja iltauutisista

Mediat valittavat säästöpaineita. Nyt olisi hyvä hetki säästää ja olla lähettämättä omaa toimittajaa Filippiinien tuhoalueelle. Miksi jokaisen lehden/tv-kanavan pitäisi lähettää oma miehensä/naisensa paikan päälle pelastushenkilökunnan jalkoihin kertomaan samat sanat hävityksen kauhistuksesta? Pari kansainvälistä tv-kanavaa riittäisi, eivät ne ihmisten tragediat siitä muutu. Jokaisen kohtalo on omanlaisensa, mutta kuitenkin niin samanlainen.

Maikkarin uutisia katsoessa tuli mieleen, että 55 tuuman televisiolla ehkä vähän pienempikin fontti riittäisi. Nyt tiedän, mitä tarkoittavat "kissankokoiset kirjaimet" -- vaikka elikolla olisi häntäkin pystyssä.

"Kissankokoiset kirjaimet" Kymppiuutisten alussa.
Teksti-ikkunan korkeus on yli 25 senttiä. No, näkyypä ainakin sohvalle, vaikka silmälasit olisivat hukassa.

Illan uutisissa oli muutenkin dramaattisia aiheita:

HAGLUND, HUOLTOVARMUUS, PUOLUSTUS, VAKOILU
Hmm... puolustusministeri, huoltovarmuus, puolustus ja vakoilu samassa uutislähetyksessä. Otsikoista päätellen elämme mielenkiintoisia aikoja.

11 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ajattelitko, että "puolustusministeri, huoltovarmuus, puolustus ja vakoilu" viittaavat jonkin isomman konfliktin (sota) alkamiseen?

Petteri Järvinen kirjoitti...

En tiedä... mutta pistää ajattelemaan, kun kaikki nuo sanat näkee uutisissa peräkkäin.

Tämä on kait sitä kateellisten panettelua kirjoitti...

"Maikkarin uutisia katsoessa tuli mieleen, että 55 tuuman televisiolla ehkä vähän pienempikin fontti riittäisi."

Kumpi nyt on sitten mitättömämpi valituksenaihe, se ettei MTV3 huomioi 55-tuumaisten televiisiolaitteiden omistajia typograafisissa ratkaisuissaan, vai 0.10 sentin karkkipussit?

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ei se ollut valitus. Näkyy sohvalle asti.

Toki näyttää vähän rumalta ja on näyttöpinta-alan tuhlausta. Monessa muussakin yhteydessä tv-ohjelmien design on edelleen putkitelevisioiden ja 28" monitorien ajalta. Suunnittelijat eivät ota huomioon 16:9 suhdetta, näyttökoon suurentumista eikä HD:tä.

Vladimir Heiskanen (Valtsu) kirjoitti...

Moikka Petteri.

Kommenttini ei liity tähän postaukseen, mutta olen aikaisemmin lukenut kirjoituksiasi valaistuksesta ja lampuista (energiansäästölamput vs. hehkulamput ym), niin niistä tuli mieleen ehkä mainostaa artikkelia jonka puuhasin itse äskettäin: http://valtsuhealth.blogspot.fi/2013/10/punaisen-valon-ja-lahi-infrapunan.html

Hehkulamppujen korvaaminen energiansäästölampuilla voi olla siitäkin syystä huono juttu, että silloin menetämme lähi-infrapuna-aallonpituudet, joilla voi olla ihan lämmitysvaikutuksesta riippumattomia terveysvaikutuksia.

Mut ei muuta :)

Keskipohjalainen kirjoitti...


Mennäänpä takaisin tuohon varsinaisen leipätekstin alkuun.

Kyllä mainittu kotimaisten tv-kanavien tuhlailu ihmetyttää täälläkin. Erityisesti koko kansan YLE jaksaa ärsyttää.

Muutamia viikkoja sitten minulta jäi haavi auki, kun katsoin YLEn urheilu-uutisia. Oliko se nyt lentopalloa (tai koripalloa), jossa Suomella oli edustus kilpailussa ja YLEn toimittajia oli ainakin kaksi paikalla plus kuvaaja. Ilmeisesti varsinaisia otteluitakin selostuksineen näytettiin kakkosella, mutta en silti ymmärrä (ja toki olen mm. lentopallofani).

Sitten muutama päivä taaksepäin YLE oli ollut tekemässä raporttia muutaman suomalaisen alppihiihtäjän harjoituksista (!) Itävallan Hintertuxin jäätikön laskettelualueella.

YLE-vero närästää minua edelleen, vaikka yksinäisenä henkilönä asiassa voitinkin ex-lupamaksut aina maksaneena. Kyllä ko. vero voisi ainakin pienempi olla. Puolesta miljardista riittää tuhlattavva, kuten on nähty mm. viime päivien studiokaluste- ja ilmeuudistuksista.

MIltä etäisyydeltä muuten katsot sitä 55-tuumaistasi? Minulle riittää 28-tuumainen, jota katson (tai paremminkin kuuntelen käsitöitä tehdessä) 2,5 metrin etäisyydeltä. 32-tuumainenkin vielä menisi, mutta se ei taas kokonsa puolesta sovi muuhun sisustukseen ;) !

Osmo kirjoitti...

Sitten, joku joka katsoo kännykän neljän tuuman näytöstä valittaa, että teksti on liian pientä. Samoin voi olla sellaisella, jolla kuva on ikkunassa tietokoneella. Ei kaikkea voi tehdä suurimman ruudun mukaan. Toki tuo ylemmän kuvan teksti vaikutti selvästi isolta. Se sijaan alemman kuvan tekstiä ei tuosta kuvasta helposti näe. Kumpi onkaan pahempi: teksti näkyy liian selvästi vai että se näkyy liian epäselvästi?

Sisällöntuottamisessa on paha tehdä oletuksia käyttäjien laitteiden kyvyistä. Juuri, kun laitteet kehittyvät tietylle tasolle, jota voisi olettaa, tuleekin uusi laitetyyppi tämän alle, kuten esimerkiksi viimeksi mobiililaitteet.

Anonyymi kirjoitti...

Isot kirjaimet näyttävät turhan isoilta myös 21-tuuman putkitelkkarissa. Toisaalta pienetkirjaimet taas näyttävät suttuiselta, liki lukukelvottomilta. :-)

Ärsyttävin mtv:n uudistuksessa on ohjelman alussa ja mainoskatkojen jälkeen tuleva ilmoitus mitä ohjelmaa katson. Eikö ruudussa näkyvät ohjelmatiedot kuulu analogia-aikaan? Samat tiedot ja vähän enemmänkin saa jokainen painamalla kaukosäätimen info-näppäintä.

Anonyymi kirjoitti...

Melko läpinäkyväähän tuo "puolustusmäärärahojen" lisäämisen lobbaus on, mutta toimivaa. Asiathan on jo sovittu, kansalle vaan täytyy osoittaa, että se eo säästä turhaan.

Anonyymi kirjoitti...

Läpinäkyväähän tuo on, mutta toimivaa. Määrärahojen lisäys on jo sovittu, kansalle vaan on näytettävä, että se ei suotta tyydy nollalinjaan,

Anonyymi kirjoitti...

Äly TV:t vakoilevat mitä katsot tv:stäsi (esim. ulkoisen USB tikun/levyn tiedostot):
http://www.techdirt.com/articles/20131119/06503625288/lg-smart-tv-caught-collecting-data-files-stored-connected-usb-drives.shtml