maanantai 9. kesäkuuta 2008

Huijausvaroitus: älä luota tilisiirron ruutukuvaan

Varoitus kaikille netistä jotain ostaville. Huijaus menee niin, että ostaja ottaa yhteyttä Messengerin kautta, maksaa tilauksensa verkkopankissa ja lähettää todisteeksi ruutukuvan OP-pankin maksusivusta. Sivu on tietenkin ovelasti väärennetty toisen henkilön tiedoilla. Jos ostaja ihmettelee, mikseivät rahat näytä siirtyneen hänen tililleen, huijari väittää tilisiirron kestävän pari päivää.

Jos ostat netistä jotain, älä luovuta tavaraa/tunnuksia ennen kuin rahat näkyvät omalla tililläsi. Ruutukuviin ei ole luottamista!

Tietooni tulleessa tapauksessa kyse on World of Warcraftin tunnuksista, joista huijarit ovat luvanneet maksaa jopa satoja euroja kappale. Uhreja on ollut useita. Lähetä palautetta, jos olet joutunut tällaisen kohteeksi.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tämähän on muunnos vanhasta huijauksesta. Aiemmin muistaakseni elektroniikkaliikkeitä putsattiin kaavalla, jossa huijari ilmestyi liikkeeseen Solon kuitti kourassa ilmoittamaan että on maksanut laitteista x euroa. Maksu oli kyllä tehty, mutta eräpäivä oli vasta seuraavana päivänä, mitä myyjät eivät huomanneet. Saatuaan tavaran haltuunsa ostaja/huijari kipitti maksuautomaatille perumaan tehdyn maksumääräyksen.