maanantai 6. toukokuuta 2019

Onecoin sulkee jäsentensä suut

Rujan veljen pidätys Yhdysvalloissa on aiheuttanut säpinää suomalaisissa onecoinisteissa. Ex-maajohtaja Tommi Vuorinen saa tehdä hartiavoimin töitä selittääkseen tapahtumat parhain päin vielä jäljellä oleville jäsenille.

Varmuuden vuoksi Vuorinen poistaa kaikki kriittiset kirjoitukset Onecoinin suomalaisesta Facebook-ryhmästä (vain jäsenille) ja uhkaa niitä, jotka aikovat puhua medialle tai poliisille, Onecoin-tilin jäädyttämisellä.

Jäsenyys verkostossa, mahdolliset rikossyytteet ja veropetokset sekä tilin sulkemisuhka, joka sammuttaisi viimeisenkin toivon saada rahojaan koskaan takaisin, sulkevat uhrien suut tehokkaasti.

Joitakin uhreja on huijattu vuosien ajan ilman, että viranomaiset ovat millään tavalla puuttuneet asiaan. Se on hämmästyttävää, enkä olisi helmikuussa 2015 osannut kuvitellakaan, että kuvio sinnittelee yhä vain uusien lupausten varassa vielä neljä vuotta myöhemmin.

Kerään edelleen aineistoa ja uhrien kokemuksia. Voit kertoa tarinasi vaikka sähköpostilla. Kaikki yhteydenpidot pysyvät luottamuksellisina.

Paljon on vuosien varrella tapahtunut! Kävin läpi vanhoja kommentteja ja löysin mm. osuvaa nimimerkkiä Ponzitiivari käyttäneen henkilön kirjoituksen 6.11.2015 klo 17.07:

Myynnin ammattilaisena olen sitä mieltä ja usein työssäni myös sen todennut, että suomalaisissa on joukko ihmisiä joiden elämää hallitsee suuri skeptisyys, pessimismi sekä negatiivisuuden kautta asioihin suhtautuminen. 

Jos olet oikeasssa ikiaikaisen härmäläisen skeptisyytesi sekä toistaiseksi vielä mustamaalaukseksi luokittelemani Blogisi kanssa. LUPAAN että tulevana Onecoin sijoittajana tulen 2-4 vuoden kuluttua kirjoittamaan tänne suuret kiitokset sinulle että säästit monien ihmisten "lomakassan". 

MUTTA jos olet väärässä niin LUPAAN että sijoitan osan Onecoineistani aukeaman kokoiseen palstaan helsingin sanomissa jossa käsittelen tätä blogiasi, sekä sitä kuinka paljon haaveita ja asioita ihmisiltä jäi toteutumatta sinunkaltaisen jarrumiehen toimesta.

Skeptistä loppuvuotta ja antoisia mustamaalaushetkiä vuodelle 2016 Petteri.

Nimim. Ponzitiivari

Kirjoittaja lupasi palata asiaan 2-4 vuoden kuluttua ja kiittää suomalaisten uhrien rahojen pelastamisesta. Toinen vaihtoehto oli aukeaman kokoinen kirjoitus Helsingin Sanomissa, missä allekirjoittanutta olisi syytetty suomalaisten haaveiden romuttamisesta.

Olisiko nyt sopiva hetki kirjoitukseen, Ponzitiivari? Jos julkinen sanoista vastaaminen tuntuu pahalta, voit lähestyä minua suoraan ja kertoa tarinasi, luottamuksellisesti tietenkin.

Ja no hard feelings, pääasia että ainakin joidenkin suomalaisten uhrien rahat säästyivät.

100 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Vuorisella on nyt kovat piipussa huijattujen kurissa pitämiseksi, täyttää jo kiristämisen tuntomerkit. Tilin sulkeminen on keino joka vie uhreilta sen viimeisenkin oljenkorren. Uskoisin että joukossa on jo paljon toivonsa menettäneitä, joille Vuorisen uhittelut ovat se ja sama, ja jotka ovat valmiita kertomaan tarinansa Petterille tai vaikka jäsenistöä tavoittelevalle SK:n toimittajalle. Varmaan vyyhti alkaa purkautumaan mitä enemmän se saa julkisuutta ja kannustaa uhreja avautumaan, ja sitä saisi kautta jopa viranomaiset kiinnostumaan (KRP, verottaja...) asiasta. Muistanko väärin, että jossain yhteydessä mainittiin Wincapitan tutkimisen maksaneen KRP:lle 7 milj.€? Jos näin on, niin voisiko KRP:n nihkeys johtua kustannus-syistä?

Nimetön kirjoitti...

Eiköhän Vuorinen ole jo kohta täälläkin kommentoimassa täydessä damage control-moodissa.

Pelaan tässä odotellessa jo etukäteen "mitä Tommi, Wespa, Kryptokeskuksen Aki ja muut coinistit kommentoivat"-bingoa:

1) Tuomioita ei ole jaettu, katsotaan nyt rauhassa.
2) Yksittäiset toimijat ovat vastuussa kaikesta negatiivisesta mediassa.
3) Henkilökohtaisia hyökkäyksiä Petteriä kohtaan
4) Miksei valtamedia ole uutisoinut, jos on kusetus?
5) Miksi Rujaa ei ole etsintäkuulutettu?
6) Vihaajat ovat julistaneet OneCoinin kaatuneeksi jo vuosia sitten.
7) Saksan poliisin tutki ja ei löytänyt mitään.
8) OneCoin uhkaa maailmantaloutta/valtarakenteita ja yritetään kaataa.

Nimetön kirjoitti...

Todella hyvä kirjoitus Petteri! Allekirjoitan täysin tuon, että ihmiset ottaisivat yhteyttä kertoen tarinansa, että sais tämän ihmisten huijaamisen loppumaan mitä tehdään koko ajan törkeämmällä mahdollisella tavalla.
Kiitos Petteri!

deckfromacard kirjoitti...

Kyllä minä vain jaksan ihmetellä että mistä kumpuaa se uhrien into puolustaa tätä kuprua?

Lukekaa nyt ajatuksen kanssa: "uhkaa Onecoin-tilin jäädyttämisellä". Maajohtajan mielivaltaisella ja yksipuolisella ilmoituksella voi siis lukita toisen ihmisen "tulevaisuuden maksuvaluutan" niin ettei siihen pääse käsiksi.
Noin vain.

Ei kai sen näin pitänyt mennä? Kun tätä "tilaisuutta tulla taloudellisesti riippumattomaksi" kaupattiin, niin puheet olivat ihan toiset:
-"turvallisempi kuin pankit"
-"kukaan ei pääse käsiksi sinun kolikkoihisi"
-"jatkuva varmuuskopiointi varmistaa että kolikkosi ovat tallessa"
Jne., jne., jne.

Mitä se vaatii ennen kuin ihminen uskoo tulleensa huijatuksi?

Nimetön kirjoitti...

Tämä myöskin todistaa sen että firman väitteet lohkoketjusta ovat täyttä soopaa. Jos Onecoinilla olisi oikeasti toimiva julkinen lohkoketju, kenenkään rahoja ei voisi jäädyttää. Koko lohkoketjun idea on se että siihen ei voi tehdä mielivaltaisia muutoksia kuka vaan.

Onecoinin "lohkoketju" on siis vain tavallinen tietokanta yhdistettynä tiliin, jonka mielipuoli itsevaltias Vuorinen voi jäädyttää napin painalluksella. Oikeassa kryptovaluutassa moinen manööveri ei ole mahdollista.

deckfromacard kirjoitti...

Muotoilin kommenttini kuten muotoilin juuri siksi kun tämä keskustelu (täällä ja muualla) on ollut perinteisesti suurin piirtein tätä:

Asiasta Jotain Tajuava: "OneCoinilla ei ole lohkoketjua"
OneCoin-Sijoittaja: "Kyllä on"
AJT: "Senhän jo näkee tuosta niiden toimintamallista-"
OCS: "KYLLÄ ON LOHKOKETJU! RUJA SANOI!" (polkee jalkaa huutaessaan)
AJT: "Ja siis jos katsoo niiden backofficea niin-"
OCS: "KYLLÄ ON LOHKOKETJU! OLETTE VAAN KATEELLISIA! BYÄÄÄÄH!" (huutopotkuraivarit maassa maaten)

---

Siksi tuo muotoilu. Joku voi viedä rahasi ilman että voit tehdä yhtään mitään estääksesi asian, et edes voi nostaa rahojasi pois. Se itsessään kertoo missä suossa olet, oli sitten lohkoketjua tai ei.*)
*) Ja ei muuten ole.

Matti Rissanen kirjoitti...

Nyt TekTal kirjoittaa kuin uudesta jutusta - voi luoja!

https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/ict/kryptovaluutta-olikin-pyramidihuijaus-20-000-suomalaistakin-huijattiin-6764221

Nimetön kirjoitti...

On se käsittämätöntä, miten vuosikymmenestä toiseen sama ikiaikaisen vanha huijaus aina vaan toimii. Luulisi että viimeistään Wincapitasta olisi opittu. Mutta kun ei.

Nimetön kirjoitti...

Onecoin on alusta asti ollut roskakolikko ja Ruja Ignatova tiesi alusta lähtien että projektin laillisuus on vähintäänkin "harmaalla alueella". Yhdysvaltain viranomaisten tutkinnassa on paljastunut viestintää OneCoinin johtohenkilöiden välillä jotka osoittavat homman olleen höynäytyspohjalla alusta asti.

Tässä USA:n oikeusministeriön raportti, josta kannattaa lukea sähköposteihin ja muuhun viestintään liittyvät kohdat:

https://www.justice.gov/usao-sdny/press-release/file/1141986/download

Ohessa lainauksia OneKoijareiden viestinnästä:

“Take the money and run and blame someone for this (standard approach, see Wenyard" -Rujan viesti Sebastian Greenwoodille suunnitellusta exit-strategiasta, 9.8. 2014.

"We can manipulate the exchange by simulating some volatility and intraday pricing [sic]. ."
-Ruja sähköpostissa Greenwoodille, 2015

Greenwood Rujalle (12.8.2014): "The concept of converting tokens into OneCoin is an important phase for validity and truth behind the OneCoin.

The so called ‘mining’ of coins is a concept that is very familiar in the industry and a story we can sell to the members."

Rujan vastaus ylläolevaan Greenwoodille: "We are not mining actually – but telling people shit"

Ja niin edelleen.... Älkää hyvät ihmiset enää tunkittako tätä Titanicia. Jos olette menneet tähän mukaan niin kertokaa ihmisille ketä olette tähän saaneet uskomaan, että mikä tämä todellisuus on.

Hyvä tiivistelmä tuosta DOJ:n raportista selvinneestä OneCoijareiden viestinnästä löytyy täältä:

https://behindmlm.com/companies/onecoin/subpoenaed-emails-reveal-onecoin-was-fraudulent-from-inception/

Nimetön kirjoitti...

Nyt yhtiö haluaa näyttää luotettavalta siten että heidän siivellään kerätään muka rahaa Rujan veljen takuisiin. Varoittajana toimii Onecoinin sisäinen valvonta... Siellä on paniikkinappula nyt pohjassa.

VIESTI SOFIAN PÄÄKONTTORISTA:

Viesti sisäiseltä valvonnalta.

Hyvät ystävät,
Petosyritys on tullut tietoomme!

1. Konstantin Ignatovin vapauttamiseen liittyvät varainhankintatoimet ovat menossa. Nämä toimet eivät perustu tosiasioihin tai yrityksen tarpeisiin. Kyseessä on petos, jonka tarkoituksena on käyttää hyväksi hyviä aikomuksiasi ja väärinkäyttää sinua taloudellisesti.

2. Yhtiö ei järjestä tällä hetkellä virallisia tapahtumia/eventtejä, kuten on aiemmin ilmoitettu! Tietoomme on tullut eventti, joka pidetään Lontoossa 26. (27) toukokuuta. Emme liity millään tavalla kyseisen tapahtuman järjestämiseen!

VAROITUS: Älä osallistu tapahtumaan millään tavalla tai tarjoa tukea järjestäjille! Kaikki uutiset ja tiedot levitetään yhtiön virallisten kanavien kautta! Emme toimi agenttien tai ulkopuolisten yritysten kautta!

MESSAGE FROM OFFICE IN SOFIA

Message from Compliance

Dear All,
Fraudulent practice has come to our attention!

1. A fundraising actions about the release of Mr. Konstantin Ignatov has been circulating around. These acts are not based on real facts and company needs. It is fraud aiming to use your good intentions and abuse you financially.

2. The company does not organize any events of official meetings currently as it had been announced! It has come to our attention a meeting in London on the 26th( 27) May is being held for example. We are not related to the organization of such event!
WARNING Do not to participate in any way or offer support to these people! All news and information is disseminated through our official channels, written directly by us! We do not operate through any agents or external companies!

Nimetön kirjoitti...

Täytyy ihmetellä uhreja jos ottavat vakavasti Vuorisen uhkailut. USA:n viranomainen on todennut että kyseessä on ponzi ja NO REAL BLOCKCHAIN. Jos olisi niin OneCoin olisi kauan sitten ollut pörssissä kuten oikeat kryptovaluutat.

Minulla ei aikoinaan kestänyt kauan ottaa tätä selville mutta olenkin pitkän linjan harrastaja. Puhuin kerran Bitcoinista yhden kuulun tunkittajan kanssa jolla oli miljoonia OneCoineja ja totesin että hän ei ymmärrä lohkoketjuista mitään ja korostan että ei mitään. Sama voi olla Vuorisenkin kanssa mutta se ei lievennä asiaa vaan mieluumin päinvastoin. Nyt kun totuus alkaa selvitä niin turvaudutaan viimeisiin epätoivoisiin keinoihin.

Vuorisen pelottelut olemattoman tilin sulkemisella ovat siis turhia. Hän ja muut ovat myyneet ja markkinoineet tuotetta jota ei ole koskaan ollut olemassakaan. Kaikki uhrit mielellään äkkiä poliisin luo.

deckfromacard kirjoitti...

Itsellä ei ollut sen isompaa pohjatietoa kryptovaluutoista kuin kenelläkään muullakaan ihmisellä joka viitsii seurata tämän päivän asioita.
Tein sen, mikä jokaisen kuuluisi tehdä, eli tutustuin aiheeseen.
Yhden illan aikana luin että mikä on kryptovaluutan perusidea ja mikä oli OneCoinin konsepti. Tuon vertainen "due diligence" riitti jotta saatoin todeta että kyseessä on joko:
1) Kusetus
tai
2) täysin pihalla olevien ihmisten tekemä konsepti joka tulee hajoamaan omaan mahdottomuuteensa.

Siis se ja sama oliko 1 vai 2, missään tapauksessa penniäkään ei kannattanut laittaa kyytiin.
Ja tässä me nyt olemme.

Nimetön kirjoitti...

Suomen Kuvalehden toimittajalle vinkkiä, mitä kannattaisi OneCoin jutussa tuoda myös esiin:

https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718670517/

https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718670526/

Nimetön kirjoitti...

Voi että niitä Suomalaisia joita vaivaa SKEPTISYYS. Kaikki tietävät että tie totuuteen on sokea usko ja järjen käyttö/skeptismi johtaa vain turmioon. Nytpä siis aivot narikkaan ja uuteen hurmioon!

Nimetön kirjoitti...

Tästä jollekin psykologian opiskelijalle gradun aihe. Miten ihmiset, erityisesti suomalaiset lankeavat kerta toisensa jälkeen tällaisiin kusetuksiin? Huijatuksi tulemisen voi vielä laittaa oman tyhmyyden piikkiin, mutta sitä en jaksa ymmärtää, että kulttimaisesti linnoittaudutaan huijareitten taakse. Jos älyä on vähänkään, pitäisi kipittää heti tekemään rikosilmoituksia sankoin joukoin. Mutta ei, vaikka WinCapitastakin on jo rahaa palautumassa huijatuille. Silti on edelleen pieni porukka huijattuja, jotka ovat vuoren varmoja siitä, että Kailajärvi maksaa vielä heidän ... Joku selittävä tekijä pitäisi löytyä, oli se sitten kallon muoto tai geenivirhe...

deckfromacard kirjoitti...

Voidaanhan se OneCoin kieltää Suomessa näinkin:

Finanssivalvonta kiristää virtuaalivaluuttojen valvontaa Suomessa.
Alan toimijat pakotetaan rekisteröitymään Suomessa ensi syksyyn mennessä ja ne laitetaan rahanpesun estämisen valvonnan piiriin.
...
Marraskuun 2019 alusta alkaen vain lain vaatimukset täyttävät virtuaalivaluuttojen tarjoajat voivat toimia Suomessa. Vaatimusten rikkomisesta uhkana on toiminnan kieltäminen ja uhkasakot.

https://www.hs.fi/talous/art-2000006106309.html

Nimetön kirjoitti...Koirat haukkuu ja karavaani kulkee! Ja mitään ette voi.

Nimetön kirjoitti...

Muitakin tapoja tutkintaan olisi ihan kotimaiselta pohjalta. Auliisti levittelemiensä kuvien perusteella hra Wahlroos on käynyt hankkimassa miljoonaluokan pirssejä Suomesta. Luulisi tässä tapauksessa rahanpesulain perusteella viranomaistenkin havahtuvan selvittämään rahan lähteet aloittamalla autofirmasta...

Appropo, vielä Wahlroosin juristit on olleet kimpussa vaatien nimen poistamista tämän blogin jutuista...?

Nimetön kirjoitti...

Kari Wahlroosin autoilla ja muilla vempeleillä elvistelyä kun seuraa, tulee mieleen että mies selvisi kuiville täydellisestä rikoksesta.

rikos ja räikeä valehtelu kannattaa, surullista. :(

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ei ole kuulunut mitään Wahlroosin juristista sen ensimmäisen yhteydenoton jälkeen.

Ikävä kyllä näyttää siltä, että ainakin joillekin osallisille Onecoin on tosiaan täydellinen rikos.

Nimetön kirjoitti...

Noh, jahka Greenwood ja Ignatov laulavat jenkkilässä, niin pitäisi saada myös Eurooppalaiseen tutkintaan vauhtia.

Wahlroos on yksi top hyötyjistä OneCoin huijauksessa, vaikka jää tietenkin kauas taakse Ignnatoveista ja Greenwoodista, joten ei Kartsa kuivilla ole vielä alkuunkaan.

Hyvin mahdollista että viranomaiset kolkuttelevat ovelle parinkin vuoden päästä vasta.

Nimetön kirjoitti...

Kunhan Konstalle saadaan USA:ssa tuomio ja todetaan esim että mitään lohkoketjua ei koskaan ollutkaan niin Euroopassa ja Suomessa alkaa vihdoin tapahtua.

Veikkaan että Konsta tunnustaa saadakseen lyhyemmän tuomion.

Jussi Makela kirjoitti...

Täällä on nyt vähän väärä käsitys Karin roolista Onecoinissa, Karilla ei ikinä ollut omaa "alalinjaa" Onecoinissa eikä hän saanut tunkitus-bonuksia koska hänellä ei ollut alalinjaa. Kari piti suurimmaksi osaksi tilaisuuksia jo mukana oleville jäsenille siitä kuinka voi kasvattaaa omaa verkostoa joten hänen toiminta ei ole ihan samallaista kuin niillä "top leadereilla" joiden tulot perustuivat uusien jäsenien rekryämiseen. Eli Karin rooli oli pitää tilaisuuksia mukana oleville jäsenille ja kouluttaa heitä jotta he saisivat lisää jäseniä mukaan.

Lyhyesti kiteytettynä Kari oli "konsultti" Onecoinille ja laskutti siitä Onecoinia eikä saanut mitään rahaa(suoranaisesti) siitä jos uusia jäseniä tulee.

Nimetön kirjoitti...

Vaikuttaa siltä että Onecoin on ollut yksinkertaisesti liian kansainvälisesti iso ja monimutkainen kokonaisuus suomen viranomaisten tutkittavaksi,

vaikka sinänsä asia on yksinkertainen.

tietous ja ymmärtämys netin kryptovaluutoista ja erityisesti vale-sellaisista on vähäistä tai ehkä liian resursseja vievää suomen talousrikoksia tutkivalta viranomaisilta.

Tähän porsaanreikään Wahlroos ja Vuorinen iskivät, ja saivat huikeat rahat.

Heidän saattamiseksi vastuuseen tarvittaisiin kansainvälistä viranomaisyhteistyötä.

deckfromacard kirjoitti...

Kari Wahlroos teki tilin OneCoinissa jä lähti muualle.
Minne?
Markkinoimaan tulevaisuuden maksuvaluuttaa nimeltä DagCoin.
DagCoin saattaa kuulostaa idealleen tutulta:
* Myydään koulutusta, ei valuuttaa.
* Koulutuksen kylkiäisenä saa kryptovaluuttaa.
* Voidakseen ostaa koulutusta pitää liittyä jäseneksi.
* Jäsenet voivat saada bonuksia rekrytessään uusia jäseniä.
* Kolikoita voi myydä "sisäisessä pörssissä".

Mutta olennainen ero löytyy: DagCoin nimittäin sisältää selaimen jolla pääsee näkemään DAG Tanglen (eräänlainen haarautuva lohkoketju). Siitä sitten tiedetään että:
* DagCoineja on maksimissaan 9 miljardia
* 12.10.2018 yhdessä ja samassa lompakko-osoitteessa oli 8,94 miljardia DAG (muualle jaettuna 60 miljoonaa DAG)
* nuo kolikot pysyivät samassa osoitteessa 6.3.2019 asti
(nähtävissä täältä https://explorer.dagcoin.link/#7HR6DJAXWWAJJHNJRE4Q56RP3PC35LYQ )

Eli aina maaliskuuhun 2019 saakka kierrossa ei ole mitenkään voinut olla enempää kuin 60 miljoonaa DAG.
Sitten:
* Marraskuussa 2018 DagCoin kertoi jakaneensa jäsenille jo 1,07 miljardia DAG - 1,01 miljardia enemmän kuin mitä DAG Tanglen mukaan oli edes kierrossa. (kuva)
* Samoin marraskuussa 2018 "sisäisessä pörssissä" oli yhtäaikaa myynnissä jäsenten kolikkoja yli 82 miljoonaa kappaletta, 22 miljoonaa kolikkoa enemmän kuin DAG Tanglen mukaan oli edes kierrossa.

Tänään:
* DAG Tangle sanoo että yhdessä ja samassa lompakko-osoitteessa on 8 886 299 897 DAG: https://explorer.dagcoin.link/#QSIFW72DD7E23BVYXJNB6DRRQOWGF6S4
* Eli kierrossa on maksimissaan 113,7 miljoonaa DAG
* DagCoin väittää yhä että jäsenille on jaettu yli miljardi DAG.

Ja tästä huolimatta Kari Wahlroos tiivisti OneCoinin ja DagCoinin välisen eron: "this is real". (kuva)

Jotkut ne vaan porskuttaa "bisneksestä" toiseen ilman mitään moraalia.

Nimetön kirjoitti...

Kari on lähes myyttinen hahmo

Hän vetoaa ihmisten unelmiin ja maalaa kuvaa vauraudesta ja äkkirikastumisesta, kukapa ei sellaista haluaisi.

Kari myös näyttää ulkoisesti menestyneeltä, kuvat hymyistä, mittatilauspuvuista, valkoisista hampaista ja kauniista vaimosta sekä erityisesti ökykalliista autoista ovat tarkoin valittu.

Kari kertoo hyvän tarinan, joka vetoaa salaisimpiin haluihimme.

Me kaikki haluamme olla kuin Kari on.

deckfromacard kirjoitti...

"Me kaikki haluamme olla kuin Kari on."

Siis Kari on toisten huijaamisella rahansa tekevä kaveri. Ei meistä monikaan halua olla sellainen.

Toisaalta Kari rakentaa itsestää kryptovaluutalla rikastuneen miehen profiilia. Penniäkään ei ole kryptovaluuttaan sijoittanut, on vain houkutellut toisia sijoittamaan (ja houkuttelemaan taas vuorostaan toisia sijoittamaan). Mutta kryptovaluutalla on rikastuttu jos Karilta kysytään.

Oikea muotoilu olisi siis että me kaikki haluamme olla kuin Kari antaa ymmärtää olevansa.

Nimetön kirjoitti...

Kari Wahlroos oli jo Petteri Jussilan ajoista mukana ternimaitokoijauksissa , kahvikapseleissa, rypynpoistokoneissa, WinCapitassa jne. Wellstarissa nimikkeellä Crown Ambassador. Wellstarissa riitaantui pääkoijarin kanssa (kts avautuminen fb:ssa) ja vaihtoi pikavauhtia superpyramidi Onecoiniin European Ambassadoriksi. Jostain syystä viehtynyt noihin ambassadööri-tehtävänimikkeisiin.

Ostaisitko tältä mieheltä käytetyt auton? saatikka virtuaalista kryptovaluuttaa? :)

Nimetön kirjoitti...

"Oikea muotoilu olisi siis että me kaikki haluamme olla kuin Kari antaa ymmärtää olevansa."

Ei sinne päinkään. Jos haluaisin olla rikas, haluaisin olla kuin joku Elon Musk tai muu, joka tekee rikkaudellaan jotain mielenkiintoista. Luultavasti en ostaisi ensimmäistäkään autoa, vaikka tilillä olisi pari miljardia. Laiva olisi sitten kokonaan toinen juttu. Omasta avaruusohjelmasta puhumattakaan.

Nimetön kirjoitti...

Jaha, kauan hehkutetun ja mainostetun New DealShakerin käyttö ei enää jatku. OneCoin ilmoittaa täysin yllättäen BackOfficessa että kauppiaiden pitääkin siirtää kaikki diilinsä vanhan DealShakerin puolelle.

https://i.ibb.co/r4pWWhy/New-DS-kaputt.jpg

Huhujen mukaan Duncan Arthur, New DealShakerin pää, poistuu OneCoinista.


Nimetön kirjoitti...

New DealShaker abandoned. Is this OneCoin’s final collapse?

https://behindmlm.com/companies/onecoin/new-dealshaker-abandoned-is-this-onecoins-final-collapse/

Nimetön kirjoitti...

"New DealShaker abandoned. Is this OneCoin’s final collapse?

https://behindmlm.com/companies/onecoin/new-dealshaker-abandoned-is-this-onecoins-final-collapse/"

Monesko kerta??

Jaakko kirjoitti...

Onecoin on kuin kausivirus. Muuttaa muotoaan jatkuvasti ja aina löytyy niitä, jotka eivät voi/ymmärrä väitettyjä tietoja mistään tarkastaa ja sairastuvat tähän lahkoketjukuumeeseen.

Nimetön kirjoitti...

OneCoin/OneLife vahvistaa Duncan Arthurin potkut ja NewDealShakerin hylkäämisen.

Tarkempia syitä tapahtuneeseen saamme todennäköisesti viikonlopun aikana. Ja toivottavasti myös Duncan Arthurin vastineen.

https://i.ibb.co/MnfCXbg/Duncan-fired.png

Nimetön kirjoitti...

Duncan Arthurin tiimiltä vastine postattu BMLM:lle, kohdistettu "VV":lle eli Veselina Valkovalle.

Viestistä käy ilmi että OneCoinilla ei ole ollut lohkoketjua käytössä (olipas yllättävää :D)

https://behindmlm.com/companies/onecoin/new-dealshaker-abandoned-is-this-onecoins-final-collapse/#comment-410763

Viestistä käy ilmi myös OneCoinin uuden sisäisen pörssin nimi ja URL: rialtoex.com

Nimetön kirjoitti...

Sen verran korjausta edelliseen että kyseinen raportti, jonka laati Duncanin tiimin pääkehittäjä Jan-Eric Nyman, ei ollut ilmeisesti vastine Duncanin erottamiselle vaan se kiersi ensin top leadereita ja yhtiön johtoa.

Raportti kertoo vaikeista vaiheista Duncanin ja yhtiön välillä viime aikoina. Tämä alunperin sisäinen raportti joka toteaa ettei lohkoketjua ole ollut käytössä, oli ilmeisesti viimeinen niitti yhtiölle ja Duncan tiimeineen päätettiin erottaa. Tämän jälkeen raportti tuli julkiseksi BMLM:lla.

https://behindmlm.com/companies/onecoin/new-dealshaker-abandoned-is-this-onecoins-final-collapse/#comment-410763

Nimetön kirjoitti...

BehindMLM teki artikkelin Duncan Arthurin tiimin raportista.

New Dealshaker dev team confirms OneCoin has no blockchain:

https://behindmlm.com/companies/onecoin/new-dealshaker-dev-team-confirms-onecoin-has-no-blockchain/

Nimetön kirjoitti...

Business For Home siteeraa myös kyseistä Arthurin tiimin raporttia:

Business For Home - Does Ruja Ignatova Still Control OneCoin? IT staff Abandon Headquaters
https://www.businessforhome.org/2019/05/does-ruja-ignatova-still-control-onecoin-it-staff-abandon-headquaters/

deckfromacard kirjoitti...

Muistatteko kun Konstan piti astua oikeuden eteen 26.4.?
Coinistien mukaan Konstantin on ihan syytön eikä häntä vastaan siis voi olla mitään todisteita eikä niitä syyttäjälläkään ollut, joten kaiken logiikan vastaisesti Konstantin *EI* mennyt oikeuteen, sanonut olevansa syytön ja kävellyt todisteiden puutteessa ulos vapaana miehenä.

Sen sijaan Konstantin suostui syyttäjän pyyntöön että käsittelyä siirretään kuukaudella koska Syyttäjällä on neuvottelut menossa Konstantinin kanssa.
Neuvottelut? Mistä muka jos Konsta on syytön ja voisi vain kävellä ovesta ulos?

Kuukausi on kulunut ja meidän pitäisi tällä viikolla saada kuulla miten Konstantin astuu lopulta oikeuden eteen, sanoo olevansa syytön ja syyttäjä kertoo ettei mitään todisteita ole joten Konsta on vapaa...

...tai sitten saamme kuulla että Konstantin on tehnyt sopimuksen syyttäjän kanssa ja saa laimennetun tuomion siitä hyvästä että kertoo olennaisia tietoja, esim. Rujan ja rahojen piilopaikan.

Uutisviikkoa pukkaa!!!

Nimetön kirjoitti...

Noiden tiedotteiden ulkoasu on mielestäni hyvin Rujan tyylistä tekstiä. Voihan se vedellä naruista maanalaisessa pankkiholvissa Dubaissa. Ajatuskin naurattaa.
Loppuhuipennus, mikään määrä poppareita ei ole liikaa!

Nimetön kirjoitti...

Coinistit varmaan odottavat innolla että Konsta vapautetaan. Miksi? Sillä ei ole leikkikolikon arvoon mitään merkitystä onko Konsta Amerikan putkassa tai vapaana. ONE:n arvo on joka tapauksessa pyöreä nolla ja pysyy.

deckfromacard kirjoitti...

Tässä tuli mieleeni että ovatkohan nämä OneCoiniin sijoittaneet missään välissä miettineet miten penkin alle nuo "ylälinjan" lupaukset ovat menneet? Siis toki aikataulut ja pörssit ja niin edelleen, mutta myös tämä:
Ideahan oli että OneCoin on väitetyn lohkoketjun ansiosta turvallinen ja varma: "kukaan ei pääse käsiksi sinun kolikkoihisi" jne.
Miettikääpä tätä: kun DealShakerissa myytiin autoja tuhansien ONE hintaan ja kävi ilmi että myytyjä autoja ei ole olemassakaan, yhtiö ilmoitti että se on palauttanut rahat takaisin ostajille.
Alkuun tämä kuulostaa hienolta, mutta... Miten? Miten yhtiö palauttaa rahat tuosta vain? Entä jos autokauppias ehti jo ostaa tienesteillään jotakin muuta, vaikkapa puisia Buddhapatsaita tai tynnyrillisen teetä? Katosivatko rahat patsaskauppiaan tai teekauppiaan tililtä?
Entä jos minä myisin oman autoni ja ottaisin maksuksi ONE; voisiko ostaja jälkikäteen lähettää sähköpostia yhtiölle ja saada kolikkonsa takaisin? Minulle ei jäisi ei rahaa eikä autoa, enkä mitään voisi asialle tehdä.

Tämä koko konsepti on alusta asti ollut niin FUBAR kuin mahdollista: kaikkien pitää luottaa siihen että aiemmin petostuomion saaneen bulgariattaren ja usean verkostohuijauksessa ryvettyneen johtajan perustama yhtiö on aina ja kaikissa päätöksissään oikeudenmukainen, reilu eikä koskaan väärässä.
Totta kai.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kuulin, että Konstantinin oikeuskäsittely on siirretty 6.6.2019.

deckfromacard kirjoitti...

Itseasiassa ei ole siirretty vaan Konstantin kävi 28.5. vastaamassa syytteisiin "syytön" ja käsittely jatkuu 6.6.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ok, kiitos täsmennyksestä. Odotetaan kiinnostuksella ensi perjantaita.

Nimetön kirjoitti...

Konsta haluaa pelata upporikasta tai rutiköyhää. Laulamalla Sebin tapaan olisi voinut varmistaa itselleen lyhyemmän tuomion mutta nyt on riskinä maksimirangaistus.

deckfromacard kirjoitti...

Se, että alustavasti sanoo olevansa syytön ei estä sitä etteikö voi myöhemmin tehdä sopimuksen ja sanoa olevansa syyllinen.

Jussi Makela kirjoitti...

Jos myöntää syyllisyyden niin sen jälkeen ei voi valittaa tuomiosta? Voisikohan tämä olla syy miksi Konsta ei myönnä mitään. No en ole ihan varma miten USA nämä menevät niin parempi odottaa ja katsoa mitä tapahtuu Konstalle ja Sebille.

Nimetön kirjoitti...

Sopivasti laulamalla Konstan pakkojäsenyys Sing Singin laulukuorossa voi vähentyä merkittävästi ja OC:n kurssi tulee taas nousemaan....

Nimetön kirjoitti...

ONECOIN INVESTIGATION IN SWEDEN IS CLOSED?? https://www.onecoin.eu/en/press-releases

deckfromacard kirjoitti...

Jos sanoo olevansa syytön, voi myöhemmin vaihtaa ja sanoa olevansa syyllinen. Löytyy tapauksia joissa on ensin aluksi sanottu olevansa syytön ja syyttäjä kertonut sitten että ovat keskustelleet sopimuksesta ja sitten vielä samassa istunnossa sanottu että syyllinen.

Ja siinä käsityksessä juu olen että jos kerran sanot olevasi syyllinen niin sitten ei enää takaisin päin vaihdeta läheskään niin helposti.

Nimetön kirjoitti...

Kyllä nyt on sellaista selitystä, että huh huh...

Onko joku Onecoin tutkinta Ruotsissa päättynyt, eli mitä on tapahtunut?

deckfromacard kirjoitti...

Sepä tässä kummallista onkin: anonyymit täällä ovat pari vuotta jo kertoneet miten kaikki tutkinnat kaikkialla maailmassa on jo ajat sitten lopetettu eikä missään ole OneCoinia todettu laittomaksi tai rikolliseksi tai miksikään muuksikaan kuin "valiidiksi kryrptovaluutaksi" [sic].

Joten miten ihmeessä nyt yhtäkkiä Ruotsissa on ollut muka menossa jokin tutkinta, nehän oli kaikki jo loppuneet?
No mutta tottahan toki tämä "pressiriliisi" jättää täysin vaille viittausta että mikä tutkinta on ollut menossa ja kuka on sanonut että se on lopetettu. Koska näin toimii "avoin ja läpinäkyvä yritys" joka Onecoin väittää toistuvasti olevansa.

Ja kun nyt tuli puhetta niistä tutkinnoista jotka on lopetettu eikä mitään ole löydetty...

- Kiinassa 35 syytettyä sai tuomiot. Ei siis pelkästään syytteet vaan tuomiot. Ja rikos heidän osaltaan oli laiton pyramidipeli.
Taas kerran OneCoin/OneLife sanoo pressiriliisissään toisille "sioittajille" että nämä olivat "yksittäisten edustajien harharetkiä", mutta se ei muuta mitään. Kiinalaiset OneCoinin jäsenet myivät OneCoinin koulutuspaketteja OneCoinin järjestelmässä OneCoinin referral linkeillä OneCoinin hinnoittelulla ja käyttäen OneCoinin omaa nettisivua/mekanismia kaikkeen tähän. Juuri siten kuin koko Onecoinin "koulutusmyynti" on suunniteltu toimimaan.
Kuten Yhdysvalloissa, niin myös Kiinassa se tapa millä koulutusta myytiin oli pyramidipeli, riippumatta siitä ovatko yksittäiset IMA:t luvanneet tuottoja tai ei.

- Sebastian Greenwood oli etsintäkuulutettuna Interpolin punaisella listalla pyramidipelin pyörittämisen johdosta, pidätettiin ja toimitettiin Yhdysvaltoihin. Sebastian joka ei ole mikään satunnainen "IMA" vaan ihan koko touhun perustaja. Jenkeissä Sebastian sitten lauloi suunsa puhtaaksi ja kas kummaa Konstantin on oikeuden edessä.

- Konstantinin syytteessä esitetään syyttäjän puolelta sähköpostikirjeenvaihto josta käy ilmi että koko toiminta on alusta asti suunniteltu Ponzi- ja pyramidihuijaukseksi.

Ja niin sitä vaan yhä toistetaan sitä mantraa että "OneCoin on moneen kertaan tutkittu ja aina lailliseksi todettu". Kyllä totuus lyö lujaa naamaan näitä "koulutettuja louhijoita" kunhan Konstantinin oikeudenkäynti on päässyt päätökseen.

Nimetön kirjoitti...


Jos tuo olisi noin yksinkertaista, niin miksi Europol ja ne pääkonttorin ratsanneet ja tekniikan takavarikoineet eivät käynnistäneet isompaa operaatiota. Ei voi ymmärtää...

Nimetön kirjoitti...

Tässä uutisointia maailmalta Ruotsin tutkinnan päättymisestä.

https://www.thechestnutpost.com/news/onecoin-investigation-in-sweden-is-closed/

https://www.wrcbtv.com/story/40595540/onecoin-investigation-in-sweden-is-closed

https://www.wallstreet-online.de/nachricht/11508132-onecoin-untersuchung-schweden-abgeschlossen

https://www.eleconomistaamerica.com/venezuela/prnewswire?rkey=20190605ES73922&filter=10388

http://www.hellomumbainews.com/hello-business/?rkey=20190605EN73922&filter=12313

https://www.chinatranslations.com/china-news.html?rkey=20190605LN73922&filter=1766

https://www.cryptocurrencymarket.uk/p/latest-crypto-news?rkey=20190605EN73922&filter=16470

https://finance.yahoo.com/news/onecoin-investigation-sweden-closed-112300216.html

deckfromacard kirjoitti...

Komea setti uutisia. Kaikissa tapauksissa kyseessä uutispalvelu joka automaattisesti "julkaisee" artikkelit jotka PR Newswire on julkaissut, jokikinen noista on copy-paste siitä samasta PR Newswiren artikkelista:
https://www.prnewswire.com/news-releases/onecoin-investigation-in-sweden-is-closed-300862381.html

Ja sen artikkelin kirjoittaja?
OneCoin Ltd.

Eli palaanpas aikaisempaan: Meillä ei yhäkään ole muuta kuin firman oma sana siitä että jokin tutkinta on ollut menossa ja että se on nyt lopetettu.

deckfromacard kirjoitti...

Jännä juttu muuten tämä:

Aina kun jossain päin maailmaa alkaa poliisi- tai muu tutkinta OneCoinista, yhtiö kiirehtii kertomaan että kyseessä on yksittäinen IMA jolla ei ole mitään tekemistä firman kanssa ja että tässä tutkitaan yhtä ihmistä, ei koko firmaa.
Kun tulee tuomioita (kuten Kiinassa, Kts. yllä) niin firma voi vielä toistaa samaa.
Mutta annas olla kun käykin niin että tutkinta lopetetaan! Firma kiirehtii kertomaan äkkiä kuinka OneCoin on nyt tutkittu ja todettu ettei se ole huijaus. Niin ne äkkiä muuttuvat tutkinnat koko yhtiön tutkinnaksi.

Olettaen että Ruotsissa nyt jotain on tutkittu ja tutkinta lopetettu, niin olisi kiva saada se ruotsalaisen tahon lausunto että mitä ovat tutkineet? Onko se ollut yksittäisen IMA:n tutkintaa kuten Saksassa ja Italiassa oli?
Finansinspektionen näyttää yhä pitävän OneCoinia mustalla listalla:
https://www.fi.se/sv/vara-register/fis-varningslista/

Petteri Järvinen kirjoitti...

Hyvä pointti. Ikävät uutiset kuuluvat yksittäisille verkoston jäsenille, hyvät uutiset verkoston perustaneelle yhtiölle.

Jussi Makela kirjoitti...

Onko sillä mitään väliä että joku tutkinta on väitetysti lopetettu vai ei? Onecoin joka tapauksessa viivyttelee "vapaata" vaihdantaa ja nämä tutkinnat antavat vain uuden helpon tekosyyn miksi vaihdanta taas siirtyy pitkälle tulevaisuuteen. Otetaan nyt vaikka esimerkkina Konstan pidätys, nyt Onecoin voi taas väittää että ICO myöhästyy koska sen tarjoaja ei ole saanut yhteyttä Onecoinin johtoon ja sen takia lopetti yhteistyön ja varasti Onecoinin teknologiaa. Ja saman selityksen voi sanoa pörssistä ja sitten kohta ollaan jo 2020 vuodessa ja kukaan ei voi vieläkään myydä vapaasti coineja.

Eli lyhyesti, jokainen tutkinta(oli sitten yhtiö tai IMA) antaa vain helpon selityksen miksi vapaa vaihdanta ei ala taaskaan ajoissa.

deckfromacard kirjoitti...

Noh, käyttäydytään hetki (ihan argumentoinnin vuoksi) niin kuin OneCoinilla olisi lohkoketju:

<LOHKOKETJULLA>
Kaikki uuden ketjun kolikot on "louhittu" 28.3.2021 ja firma on useampaan otteeseen sanonut että kun kaikki kolikot on luotu ei uusia kolikoita enää synny ja louhinta päättyy.

Harmi niille joilla OneCoineja on, louhinnan loputtua kun ei kolikoita voi enää minnekään siirtää koska uusia lohkoja ei lohkoketjuun tule.
</LOHKOKETJULLA>

Todellisuudessa tuolla 28.3.2021 päivällä ei ole mitään väliä. OneCoinin backoffice näyttää sinä päivänä "luohineensa" jo 2 360 270 lohkoa ja simulaatio tekee vaan iloisesti lisää. Eikä yksikään tunkki mieti että miten kolikoita onkin tehtynä jo yli 120 miljardia kappaletta tai että mistä ne koulutuspakettien kylkiäisenä saatavat kolikot oikein tulevat.

Nimetön kirjoitti...

Miljardien eurojen pyramidihuijausepäily: Sijoittajat odottavat rahojaan, keskusrikospoliisi ei tutki – ”Ota rahat ja juokse”

Suomen kuvalehdessä erittäin hyvä artikkeli Onecoinista!

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/talous/miljardien-eurojen-pyramidihuijausepaily-sijoittajat-odottavat-rahojaan-keskusrikospoliisi-ei-tutki-ota-rahat-ja-juokse/?shared=1080525-7c3dfc55-500

deckfromacard kirjoitti...

Voi elämä tuota KRP:tä ja niiden lähdekoodin odottelua.
Päättömintä kaikessa on se, että yritys ei ole missään välissä millään tapaa antanut ymmärtää että lohkoketju 2.0:sta edes julkaistaisiin lähdekoodia. Tässä siis odotellaan tapahtuvaksi jotain jota ei ole tapahtumassa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

En tiedä KRP:stä, mutta Onecoin-uhrit ovat tehneet rikosilmoituksia paikallispoliiseille. Heidän kohdallaan kyse on ollut vain satasista tai muutamista tuhansista euroista, joten ilmoitukset eivät ilmeisesti ole johtaneet mihinkään.

KRP:n pitäytyminen yhä vuoden 2015 tiedotteessa on kummallista, koska tilanne on nykyään aivan toinen, eikä lähdekoodin julkaisu alunperinkään olisi todistanut yhtään mitään. Nythän lähdekoodista ei ole puhuttu enää vuosiin sanallakaan.

Ilmeisesti KRP on mieltänyt lähdekoodin jonkinlaisena järjestelmän ja lohkoketjun avaamisena, mistä myös oli alussa puhetta, mutta sekin on unohdettu jo kauan sitten.

Nimetön kirjoitti...

Onko krp:llä ns oma lehmä ojassa? Huumekeisari Aarnion jälkeen oma luottamukseni ei ole kovin korkealla ollut ja tälläinen ei ole omiaan parantamaan sitä.

Kumpi tulee yhteiskunnalle kalliimmaksi? Tutkia alusta-alkaen ja puuttua pyramidipeliin vai antaa rikollisten pestä kavalletut rahansa kaikessa rauhassa ja peitellä jälkensä jollloin ainakin osa huijatuista voi olla taloudellisesti ahdingossa.

Kuten jo monessa paikassa on todettu, lohkoketjua ei ole eikä sitä tällaiseen himmeliin voi tullakaan. Sama kuin auton renkaiden puhkojalla olisi kaikkien silminnäkijöiden mukaan ollut sininen hattu mutta poliisi ei voi tutkia asiaa koska ketään punapipoista ei nähty ns verekseltään edes auton läheltä. Pehmeet touhuu.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Oletan, ettei KRP:llä ole pulaa tutkittavista jutuista - päinvastoin. He joutuvat priorisoimaan tutkintoja, sillä suuria talousrikosjuttuja on yllin kyllin. Onecoin-tutkinta tiedetään hankalaksi, sillä uhreista vain pienet kalat ovat tehneet rikosilmoituksia ja päätekijät nuolevat haavojaan kaikessa hiljaisuudessa. Verkostomalli tukkii kaikkien osallisten suut. Jotta tutkinta tuottaisi tulosta, pitäisi saada virka-apua Bulgariasta, eikä sikäläiseen poliisiin voi luottaa. Lisäksi KRP halunnee olla varma, ettei se tällä kerralla pelaa vahingossa huijarien pussiin, kuten kävi marraskuussa 2015.

Nimetön kirjoitti...

Nyt on ilmassa selittelyn makua... Kyllä KRP tarttuu kun pitää tarttua, eli Suomessa oikeus ei toimi niin että joku jossain miettii ja päättää mitä on kiva tutkia ja mikä jätetään tutkimatta.

Nimetön kirjoitti...

Vuorisen selittelyt suljetussa facebook ryhmässä kumoavat toinen toisensa ja ovat muutenkin huteralla pohjalla. Lähdin kaverin painostuksesta pikkusummalla mukaan tähän huijaukseen ja itseasiassa on ollut mielenkiintoista seurata kuinka helppoa ihmisten huijaaminen on. Ja kuinka hyväuskoisia ihmiset ovat, tapahtuu mitä tahansa, Tommi selittää ja onecoin uskovaiset julistavat kilvan uskollisuuttaan hänelle ja hyväksyvät kakistelematta selityksen. Jokainen joka seuraa tapahtumia , kylmästi järjellä ajatellen, huomaa huijauksen.

Nimetön kirjoitti...

”Vahvasti kyllä näyttää siltä että syyttäjä on huonolla hapella. Saattaa joutua maksamaan jätti korvaukset”

”Menee kyllä täysin yli toi Jenkkilän pelleily. Ei oo turhaan sanottu että Amerikkalaiset on tyhmiä..No tässä nyt taas kävi ilmi, että pitää pakkaansa... Taitaa olla aika sisäsiittosta sakkia...”

”Nyt on astuttu niin isoille varpaille.. Koko systeemi mikä perustuu dollariin.olihan tämä odotettavissa..Ite pähkäillyt.köyhät maat kyykkyn edelleen.ne missä tili tulee illalla ja aamuunmennes jos et käytä niin 50%.pois.”

Tässä esimerkkejä kommentoinnista oc:in suljetulla fb sivulla, liittyen K.Ignatovin pidätyksen jatkamiseen..... vielä viitsivät ehdottaa että joku muu olisi tyhmä......

Nimetön kirjoitti...

Suomen Kuvalehti :
Lehti kirjoittaa oululaismiehestä, joka heikossa kunnossa sijoitti lähes satatuhatta euroa OneCoiniin vuonna 2017 ja antoi rahansa OneCoinin Suomen-maajohtajana esiintyneelle Tommi Vuoriselle, jonka piti sijoittaa ne virtuaalivaluuttaan.Tapahtumaa sivusta seurannut ystävä ei kestänyt katsoa enempää, vaan meni Oulun poliisin puheille saman vuoden kesäkuussa. Rahansa sijoittanut mies menehtyi SK:n mukaan viisi päivää ystävän tekemän rikosilmoituksen jälkeen.

Tommi Vuorinen:
Suomen Kuvalehti on tänään julkaissut juttunsa ja sisältö on äärimmäisen kyseenalainen.

Minun väitetään vieneen joltakin alkoholistilta 96 000€ käteistä. Täysin perätön juttu, en ole moista summaa koskaan nähnyt, enkä tiedä, kuka tämä kyseinen henkilö on ja mihin "faktoihin" väite perustuu.

2016 sain yhteydenoton ranskalaiselta toimittajalta (mikäli oli aito sellainen?) ja hän väitti minun myös ottaneen saman 96 000€ henkilöltä, jonka suosittelija kuulemma olin, enkä edes tuntenut koko henkilöä, eikä mitään faktoja esitetty. Lisäksi väitteen mukaan järjestin tämän henkilön pois päiviltä.

Aivan käsittämättömiä ja absurdeja nämä medioiden kirjoittelut. Laitan jutun tiedoksi yhtiöön ja harkitsen henkilökohtaisia toimenpiteitä asiassa.

Nimetön kirjoitti...

Luulen että toimenpiteet jäävät harkinta asteelle, ei liene kovin mukavaa jos poliisi alkaa tonkia asiaa ja huijatun kaveri , joka saattoi asian poliisin tietoon, todistaa rahojen vaihtaneen omistajaa. nämä yllä mainitun kaverin selittelyt olisivat mainiota viihdettä , ellei hän pelaisi näin vakavilla asioilla. hän vetoaa joka käänteessä yhtiöön, eli jos hän on jeesus , niin yhtiö on jumala ja huijatut ovat lammasmainen seurakunta, jolla ei ole minkäänlaista oikeutta arvostella näitä kahta ylempää instanssia, ylläkerrotun tarinan julkituomisen hän aikoo myös informoida yhtiöön, Suomen Kuvalehden toimitus vapisee, onecoin saattaa iskeä koko voimallaan takaisin.........

Petteri Järvinen kirjoitti...

Oululaismiehen tapaus tuli aikoinaan ilmi MuroBBS-sivuston Onecoin-alueella. Rikosilmoituksen todellisuus on helppo tarkistaa Oulun poliisilta, mikäli Vuorinen lähtee ajamaan juttua. Ja miksi ei lähtisi, jos väittää sitä julkisesti perättömäksi?

Nimetön kirjoitti...


Vieläko Onecoin konttori Bulgarian Sofiassa on täydessä toiminnassa? Aattelin vaan, että miksi sitä ei suljeta jos Onecoin on huijaus?

Petteri Järvinen kirjoitti...

KRP:n saamattomuus Onecoinin suhteen voi johtua siitäkin, että resursseja kuluu mediassa enemmän olleisiin Bitcoin-huijauksiin. Ylen tuore juttu Bitcoin-valeuutisista, joita varmaan jokainen on nähnytkin: https://yle.fi/uutiset/3-10820956.

Nimetön kirjoitti...


Taas sitä selitellään KRP:n saamattomuutta. Onko muuten käynyt mielessä, että KRP seuraa tilannetta ja puuttuu asiaan välittömästi kun aihetta ilmenee.

Nimetön kirjoitti...

"Vieläko Onecoin konttori Bulgarian Sofiassa on täydessä toiminnassa? Aattelin vaan, että miksi sitä ei suljeta jos Onecoin on huijaus?"

Miksi Ruja on teillä tietymättömillä tai Konsta pidätettynä, jos OneCoin ei ole huijaus? Ja KRP oli hyvin pitkään käytännössä reagoimatta Wincapitankin tapauksessa.

Nimetön kirjoitti...

https://www.tivi.fi/uutiset/tv/e058dbb1-781f-41ef-b6a3-9a5bc7575839?ref=newsletter%3Ac703&utm_source=Tivi_Uutiskirje_ilta&utm_medium=email&utm_campaign=Tivi_Uutiskirje_ilta&fbclid=IwAR3AKR60gBOht9SuQ7rYcW_cFz8UDNdxwBP1uuQFgQ_67PcPvjFF-m42X5g

deckfromacard kirjoitti...

Ilmeisesti Konstantinin oikeudenkäynti jatkuu 19. heinäkuuta. Tietoa ei ole vahvistettu.

Nimetön kirjoitti...

Mahtaa olla Konstantin Ignatoville shokki tutustua amerikkalaiseen oikeuslaitokseen korruptoituneen Itä-Eurooppalaisen ja tehottoman Länsi-Eurooppalaisen jälkeen. Olisi edes katsonut Youtubesta pari amerikkalaista vankiladokumenttia todetakseen, että tuonne ei kannata mennä.

Oikeusprosessi tuskin etenee millään erityisellä nopeudella, joten en odota päätöksiä vielä tämän vuoden aikana.

Nimetön kirjoitti...

Koko Onecoin yhteisö odottaa nyt Konstantinin vapautumista kuin kristikunta Jeesuksen lasketumista maan päälle. Mikä autuus siitä koittaa jos tämä epäjumala vaikka vapautuu? Mitä tekemistä vaikkapa rahanpesu syytteellä on asian kanssa? Nyt kaadetaan kaikki Onecoinin vaikeudet tämän pidätyksen piikkiin, mutta myös uusia selityksiä tulee löytymään. Tiedä kuka Onecoin harhaanjohtaja seuraavaksi katoaa ja minne? Vai tekeekö Ruja come backin ja lypsää vielä löysät pois , kun rahaa näyttää edelleen riittävän.

Nimetön kirjoitti...

EOK voisi tulla vielä edustamaan sioittajia viran omais rikollisia vastaan. Siis joskus sen jälkeen kun, päätekijät ovat saaneet tuomionsa ja tunnustaneet, ettei louhintaserveri kadonnut matkalla Panamaan, vaan sitä ei koskaan ollutkaan.

Nimetön kirjoitti...

https://www.trendingtopics.at/bulgaria/recognize-crypto-scams-cryptocurrency-onecoin/

Kannattaa lukea, seitsemän tapaa tunnistaa krypto huijaus, kaikki seitsemän löytyvät onecoinista

Nimetön kirjoitti...

Suomihan ottaa joka asiassa aina mallia Ruotsista. Kun siellä lopetettiin OneCoin tutkinta
tuloksettomana, niin ei Suomen krp ala täällä juttua tutkimaan. Myös Saksassa tutkinta
lopetettiin, kun mitään rikollista toimintaa ei löydetty. OneCoiniin on vuosien saatossa kohdistunut 187 eriasteista tutkintaa ja mikään niistä ei ole johtanut jatkotoimenpiteisiin. Jenkit haluaa testata vielä ja yrittää keksiä jotain, ettei maine menisi.

Jussi Makela kirjoitti...

Turha väittää että KRP olisi muka "tärkeämpiä" tapauksia tutkittavana kun he ovat käyttäneet viimevuosina resursseja todella pienien rahankeräysrikosten tutkintaan. Kyllä varmaan jo KRP ollaan opittu se mitä kävi Wincapitassa, kun puututtiin liian myöhään niin kaikki kerätyt rahat olivat jo kadonneet ja korvauksia on lähes mahdotonta saada. Onecoinissa ovat jo varmaan tajunneet sen ja siksi eivät lähde tutkimaan koska siihen menee vain rahat hukkaan koska huijatut rahat ovat jo käytetty tai piilotettu niin että niitä ei enään takaisin saada.

Nimetön kirjoitti...

Nyt on Nordea ja Onecoin samassa kastissa tai siis Nordea taitaa olla kovemmassa tutkinnassa :-)

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/427ce5ad-01ad-49e2-9c1f-fddb75b4f4f7

Nimetön kirjoitti...

"Suomihan ottaa joka asiassa aina mallia Ruotsista. Kun siellä lopetettiin OneCoin tutkinta
tuloksettomana, niin ei Suomen krp ala täällä juttua tutkimaan. Myös Saksassa tutkinta
lopetettiin, kun mitään rikollista toimintaa ei löydetty. OneCoiniin on vuosien saatossa kohdistunut 187 eriasteista tutkintaa ja mikään niistä ei ole johtanut jatkotoimenpiteisiin. Jenkit haluaa testata vielä ja yrittää keksiä jotain, ettei maine menisi."

Miksi kaikki OneCoinin ilmoittamat takarajat ovat menneet, eikä tulevaisuuden valuutalla voi ostaa oikeasti missään mitään? Miksi moni nimekäs markkinoija siirtyi jo muihin "valuuttoihin"? Miksi Ruja on piilossa? Yhdysvalloilla on luovutussopimukset monen maan kanssa ja tuomiot huijaustapauksissa voivat olla kymmeniä vuosia, joten monen valuuttakeisarin kannattaa olla tarkkana matkaillessaan. Paska lurahti jo tuulettimeen.

Nimetön kirjoitti...Pieni muistutus...
https://www.salkunrakentaja.fi/2018/01/kohuvaluutta-onecoin-tulossa-tiensa-paahan/

Nyt siis Facebook julkaiseen kryptovaluuttaa ja Nordea on poliisitutkinnassa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Facebook kehuu Libran tuovan sähköiset valuuttapalvelut kehitysmaiden ihmisille, joilla ei ole pankkitiliä. Lisäksi Libra tulee noudattamaan KYC-periaatetta ja vaatii luultavasti henkilötodistuksen lähettämistä. Kuulostaako tutulta? Onecoinin argumentit olivat aikaansa edellä, harmi vain ettei niiden takana ollut substanssia.

Nimetön kirjoitti...

"Facebook kehuu Libran tuovan sähköiset valuuttapalvelut kehitysmaiden ihmisille, joilla ei ole pankkitiliä. Lisäksi Libra tulee noudattamaan KYC-periaatetta ja vaatii luultavasti henkilötodistuksen lähettämistä."

Hieman kauhistuttaa ajatus, että ihmiset alkavat lähettää Facebookille henkilöllisyystodistuksia. Kehitysmaiden ihmisillä niitä ei tosin edes ole.

"Kuulostaako tutulta?"

Pankkeja on ollut tuhansia vuosia. Yleensä pankkitoimintaa eivät harrasta asiakkaidensa vakoilusta tunnetut firmat.

deckfromacard kirjoitti...

Yhdysvaltain syyttäjä ei sitten lämmennyt Konstantinin toiveelle päästä odottamaan oikeudenkäyntiä vapaalta jalalta takuita vastaan.
Perusteluissa mainitaan mm. että Konstantin on jo valehdellut pidätyksen jälkeisissä kuulusteluissa ja esiteyään ennakkotapauksena Ruja joka sai tiedon salaisesta etsintäkuulutuksesta ja katosi. Lisäksi huomautetaan että Konstantinilla olisi käytettävissä suuret määrät huijauksella hankittua rahaa edesauttamaan Pakenemista ja että Konstantin on ollut todistettavasti yhteyksissä Rujaan tämän katoamisen jälkeen.
Mielenkiintoisesti nostetaan myös esille se fakta että OneCoin-huijaus pyörii yhä ja että kaikissa aikaisemmissa tapauksissa tämänkaltaiset päätökset on uutisoitu todisteena bisneksen laillisuudesta (jotta on voitu houkutella uusia uhreja huijaukseen), eikä syyttäjällä ole mitään syytä epäillä etteikö niin kävisi tälläkin kertaa.
Summa summarum: Konsta on syyttäjän mielestä liian vaarallinen päästettäväksi vastaamaan vapaalta jalalta.
Tuomari sen päätöksen tekee mutta ei kyllä hyvältä näytä tämän "avoimen ja läpinäkyvän" yrityksen kannalta.

Nimetön kirjoitti...

Tuomari päätti että Konsta jää kaltereiden taakse odottamaan oikeudenkäyntiä.

Kuvaava yksityiskohta missä tilanteessa Konstantin ja OneCoin on, on se että jopa maailman suurimman 60 miljardin dollarin ponzi huijauksen tehnyt Bernie Madoff pääsi takuita vastaan ulos vankilasta odottamaan oikeudenkäyntiä.

Mutta Konstantin ei päässyt.

deckfromacard kirjoitti...

Kryptovaluuttoihin liitetyt tuotteet halutaan kieltää.
Koskee varmaan myös "talouskoulutusta".
https://www.tekniikkatalous.fi/uutiset/tt/aca43cc6-62cb-47e0-801f-bf1f933a4f76

Jussi Makela kirjoitti...

Enään reilu 6 kuukautta niin ICO on ohi ja homman pitäisi alkaa pyöriä oikein kunnolla. Mitä se sitten tarkoittaa, tuskin ainakaan vapaata vaihdantaa mutta aina sitä saa toivoa... Eli ei mitään hätää sioittajat, ihan kohta Onecoin syrjäyttää FIAT-valuutat ja sitten hinta nousee uusiin lukuihin...

deckfromacard kirjoitti...

Ja 4 päivän kuluttua ICO:ssa alkaa "Stage 2 of the Mandatory Discount Period", jolloin 30% kolikoista lasketaan liikenteeseen!

(Mitä tahansa sitten se tarkoittaakaan, nyt on parhaillaan menossa ns. "Stage 1" jolloin 20% kolikoista piti laskea liikenteeseen eikä noita nyt ole missään pörssissä näkynyt...)

deckfromacard kirjoitti...

Kun ne anonyymit täällä aina kyselee että "Onko tullut pidätyksiä", niin tässä lisää pidätyksiä:
Kuusi virallisen OneCoin-eventin järjestäjää pidätetty Italiassa, heillä oli mukanaan 117 840 euroa jotka oli otettu koulutuspakettimaksuina uusilta jäseniltä:

http://www.gdf.gov.it/stampa/ultime-notizie/anno-2019/luglio/scoperta-maxi-truffa-su-criptovalute-sequestrati-7-siti-web-e-93-pagine-social

Huomionarvoista:
- OneCoinista puhutaan huijauksena (it. "frode")
- Rahaa maksaneet ovat uhreja (it. "vittime")
- Taas kerran todetaan ettei louhintaa ole koskaan edes tehty, mikä ei ole uutinen kun sama kävi ilmi jo Konstantinin syytekirjelmästä: "Itseasiassa tutkimuksissa kävi ilmi ettei edes ollut olemassa fyysisiä järjestelmiä tai kompleksisia laskualgoritmeja joilla hallittaisiin sähköisen rahan tuotantoa." (it. "Infatti dalle analisi forensi è emerso che mancavano del tutto le strutture fisiche e gli algoritmi di calcolo che servono per governare le complesse procedure crittografiche per la produzione delle “monete elettroniche”.")

Seuraavaksi kuullaan että kyseessä on taas vain sääntöjä rikkova IMA, eikös juu?

Nimetön kirjoitti...

Pyramidihuijaus nimeltä cashbackworld alkaa myös markkinoida nyt valevaluuttaa, kun alkaa keinot loppua kesken mitä rahankeräämiseen tulee. Oletko Petteri seurannut?

deckfromacard kirjoitti...

Cashback World on Lyoness-nimisen huijauksen spin-off. Lyonessin ponzi/pyramidi-hybridi sai kiellon mm. Norjassa ja jatkuvien ongelmien siivoamiseksi vuonna 2017 Lyoness (tällöin jo uudelleenbrändätty "Lyconet":iksi) irrotti Ponzi-mekanismin omaksi "Cashback World"-brandikseen. Myöhemmin otettiin kuvaan "MyWorld"-brändi. Ajan henkeä seuraten Lyoness/Lyconet/MyWorld lanseerasi vuonna 2018 eCredits-kryptovaluutan jolle luvattiin komeita tuottoja ilman mitään parempaa perustetta.

Nimetön kirjoitti...

Cashbackworld on jo nyt päättänyt että ecredits on kryptovaluutta, ja että yritys itse määrää sen arvon sitten kun se otetaan käyttöön. Ja nimenomaan nyt pitää ostaa, koska käyttöönoton hetkellä arvo on sata- ellei tuhatkertainen. Eikö se mene niin, että jos tunkki myy tai markkinoi kryptovaluuttaa, niin finanssivalvonta voi puuttua?

deckfromacard kirjoitti...

Jos ei ole lupaa harrastaa valuuttakauppaa niin ei voi kaupata valuuttaa. Niin helppoa sen pitäisi olla.
Siksihän OneCoin joka välissä toitottaa että "koulutusta tässä vain myydään".

Nimetön kirjoitti...

https://www.ccn.com/news/onecoin-fraud-lawsuit-lost-760000-scam/2019/07/10/

Ei tee hyvää Konstan keissille että joku "kunnolla" sioittanut tekee rikosilmoituksen. Sattumalta vielä samassa kylässä missä tatskataneli luuraa.

New York, New York...

deckfromacard kirjoitti...

Oikeuden istunto jonka piti olla eilen, siirtyi myöhemmäksi:
https://twitter.com/innercitypress/status/1152266706674475014
Lisätietoja odotellessa. Kumma kyllä tilannepäivityksiä ei OneCoinilta tule vaikka luulisi että "avoin ja läpinäkyvä" yritys pitäisi jäsenensä ajan tasalla firman presidentin oikeudenkäynnistä?