maanantai 6. toukokuuta 2019

Onecoin sulkee jäsentensä suut

Rujan veljen pidätys Yhdysvalloissa on aiheuttanut säpinää suomalaisissa onecoinisteissa. Ex-maajohtaja Tommi Vuorinen saa tehdä hartiavoimin töitä selittääkseen tapahtumat parhain päin vielä jäljellä oleville jäsenille.

Varmuuden vuoksi Vuorinen poistaa kaikki kriittiset kirjoitukset Onecoinin suomalaisesta Facebook-ryhmästä (vain jäsenille) ja uhkaa niitä, jotka aikovat puhua medialle tai poliisille, Onecoin-tilin jäädyttämisellä.

Jäsenyys verkostossa, mahdolliset rikossyytteet ja veropetokset sekä tilin sulkemisuhka, joka sammuttaisi viimeisenkin toivon saada rahojaan koskaan takaisin, sulkevat uhrien suut tehokkaasti.

Joitakin uhreja on huijattu vuosien ajan ilman, että viranomaiset ovat millään tavalla puuttuneet asiaan. Se on hämmästyttävää, enkä olisi helmikuussa 2015 osannut kuvitellakaan, että kuvio sinnittelee yhä vain uusien lupausten varassa vielä neljä vuotta myöhemmin.

Kerään edelleen aineistoa ja uhrien kokemuksia. Voit kertoa tarinasi vaikka sähköpostilla. Kaikki yhteydenpidot pysyvät luottamuksellisina.

Paljon on vuosien varrella tapahtunut! Kävin läpi vanhoja kommentteja ja löysin mm. osuvaa nimimerkkiä Ponzitiivari käyttäneen henkilön kirjoituksen 6.11.2015 klo 17.07:

Myynnin ammattilaisena olen sitä mieltä ja usein työssäni myös sen todennut, että suomalaisissa on joukko ihmisiä joiden elämää hallitsee suuri skeptisyys, pessimismi sekä negatiivisuuden kautta asioihin suhtautuminen. 

Jos olet oikeasssa ikiaikaisen härmäläisen skeptisyytesi sekä toistaiseksi vielä mustamaalaukseksi luokittelemani Blogisi kanssa. LUPAAN että tulevana Onecoin sijoittajana tulen 2-4 vuoden kuluttua kirjoittamaan tänne suuret kiitokset sinulle että säästit monien ihmisten "lomakassan". 

MUTTA jos olet väärässä niin LUPAAN että sijoitan osan Onecoineistani aukeaman kokoiseen palstaan helsingin sanomissa jossa käsittelen tätä blogiasi, sekä sitä kuinka paljon haaveita ja asioita ihmisiltä jäi toteutumatta sinunkaltaisen jarrumiehen toimesta.

Skeptistä loppuvuotta ja antoisia mustamaalaushetkiä vuodelle 2016 Petteri.

Nimim. Ponzitiivari

Kirjoittaja lupasi palata asiaan 2-4 vuoden kuluttua ja kiittää suomalaisten uhrien rahojen pelastamisesta. Toinen vaihtoehto oli aukeaman kokoinen kirjoitus Helsingin Sanomissa, missä allekirjoittanutta olisi syytetty suomalaisten haaveiden romuttamisesta.

Olisiko nyt sopiva hetki kirjoitukseen, Ponzitiivari? Jos julkinen sanoista vastaaminen tuntuu pahalta, voit lähestyä minua suoraan ja kertoa tarinasi, luottamuksellisesti tietenkin.

Ja no hard feelings, pääasia että ainakin joidenkin suomalaisten uhrien rahat säästyivät.

23 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vuorisella on nyt kovat piipussa huijattujen kurissa pitämiseksi, täyttää jo kiristämisen tuntomerkit. Tilin sulkeminen on keino joka vie uhreilta sen viimeisenkin oljenkorren. Uskoisin että joukossa on jo paljon toivonsa menettäneitä, joille Vuorisen uhittelut ovat se ja sama, ja jotka ovat valmiita kertomaan tarinansa Petterille tai vaikka jäsenistöä tavoittelevalle SK:n toimittajalle. Varmaan vyyhti alkaa purkautumaan mitä enemmän se saa julkisuutta ja kannustaa uhreja avautumaan, ja sitä saisi kautta jopa viranomaiset kiinnostumaan (KRP, verottaja...) asiasta. Muistanko väärin, että jossain yhteydessä mainittiin Wincapitan tutkimisen maksaneen KRP:lle 7 milj.€? Jos näin on, niin voisiko KRP:n nihkeys johtua kustannus-syistä?

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän Vuorinen ole jo kohta täälläkin kommentoimassa täydessä damage control-moodissa.

Pelaan tässä odotellessa jo etukäteen "mitä Tommi, Wespa, Kryptokeskuksen Aki ja muut coinistit kommentoivat"-bingoa:

1) Tuomioita ei ole jaettu, katsotaan nyt rauhassa.
2) Yksittäiset toimijat ovat vastuussa kaikesta negatiivisesta mediassa.
3) Henkilökohtaisia hyökkäyksiä Petteriä kohtaan
4) Miksei valtamedia ole uutisoinut, jos on kusetus?
5) Miksi Rujaa ei ole etsintäkuulutettu?
6) Vihaajat ovat julistaneet OneCoinin kaatuneeksi jo vuosia sitten.
7) Saksan poliisin tutki ja ei löytänyt mitään.
8) OneCoin uhkaa maailmantaloutta/valtarakenteita ja yritetään kaataa.

Anonyymi kirjoitti...

Todella hyvä kirjoitus Petteri! Allekirjoitan täysin tuon, että ihmiset ottaisivat yhteyttä kertoen tarinansa, että sais tämän ihmisten huijaamisen loppumaan mitä tehdään koko ajan törkeämmällä mahdollisella tavalla.
Kiitos Petteri!

deckfromacard kirjoitti...

Kyllä minä vain jaksan ihmetellä että mistä kumpuaa se uhrien into puolustaa tätä kuprua?

Lukekaa nyt ajatuksen kanssa: "uhkaa Onecoin-tilin jäädyttämisellä". Maajohtajan mielivaltaisella ja yksipuolisella ilmoituksella voi siis lukita toisen ihmisen "tulevaisuuden maksuvaluutan" niin ettei siihen pääse käsiksi.
Noin vain.

Ei kai sen näin pitänyt mennä? Kun tätä "tilaisuutta tulla taloudellisesti riippumattomaksi" kaupattiin, niin puheet olivat ihan toiset:
-"turvallisempi kuin pankit"
-"kukaan ei pääse käsiksi sinun kolikkoihisi"
-"jatkuva varmuuskopiointi varmistaa että kolikkosi ovat tallessa"
Jne., jne., jne.

Mitä se vaatii ennen kuin ihminen uskoo tulleensa huijatuksi?

Anonyymi kirjoitti...

Tämä myöskin todistaa sen että firman väitteet lohkoketjusta ovat täyttä soopaa. Jos Onecoinilla olisi oikeasti toimiva julkinen lohkoketju, kenenkään rahoja ei voisi jäädyttää. Koko lohkoketjun idea on se että siihen ei voi tehdä mielivaltaisia muutoksia kuka vaan.

Onecoinin "lohkoketju" on siis vain tavallinen tietokanta yhdistettynä tiliin, jonka mielipuoli itsevaltias Vuorinen voi jäädyttää napin painalluksella. Oikeassa kryptovaluutassa moinen manööveri ei ole mahdollista.

deckfromacard kirjoitti...

Muotoilin kommenttini kuten muotoilin juuri siksi kun tämä keskustelu (täällä ja muualla) on ollut perinteisesti suurin piirtein tätä:

Asiasta Jotain Tajuava: "OneCoinilla ei ole lohkoketjua"
OneCoin-Sijoittaja: "Kyllä on"
AJT: "Senhän jo näkee tuosta niiden toimintamallista-"
OCS: "KYLLÄ ON LOHKOKETJU! RUJA SANOI!" (polkee jalkaa huutaessaan)
AJT: "Ja siis jos katsoo niiden backofficea niin-"
OCS: "KYLLÄ ON LOHKOKETJU! OLETTE VAAN KATEELLISIA! BYÄÄÄÄH!" (huutopotkuraivarit maassa maaten)

---

Siksi tuo muotoilu. Joku voi viedä rahasi ilman että voit tehdä yhtään mitään estääksesi asian, et edes voi nostaa rahojasi pois. Se itsessään kertoo missä suossa olet, oli sitten lohkoketjua tai ei.*)
*) Ja ei muuten ole.

Matti Rissanen kirjoitti...

Nyt TekTal kirjoittaa kuin uudesta jutusta - voi luoja!

https://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/ict/kryptovaluutta-olikin-pyramidihuijaus-20-000-suomalaistakin-huijattiin-6764221

Anonyymi kirjoitti...

On se käsittämätöntä, miten vuosikymmenestä toiseen sama ikiaikaisen vanha huijaus aina vaan toimii. Luulisi että viimeistään Wincapitasta olisi opittu. Mutta kun ei.

Anonyymi kirjoitti...

Onecoin on alusta asti ollut roskakolikko ja Ruja Ignatova tiesi alusta lähtien että projektin laillisuus on vähintäänkin "harmaalla alueella". Yhdysvaltain viranomaisten tutkinnassa on paljastunut viestintää OneCoinin johtohenkilöiden välillä jotka osoittavat homman olleen höynäytyspohjalla alusta asti.

Tässä USA:n oikeusministeriön raportti, josta kannattaa lukea sähköposteihin ja muuhun viestintään liittyvät kohdat:

https://www.justice.gov/usao-sdny/press-release/file/1141986/download

Ohessa lainauksia OneKoijareiden viestinnästä:

“Take the money and run and blame someone for this (standard approach, see Wenyard" -Rujan viesti Sebastian Greenwoodille suunnitellusta exit-strategiasta, 9.8. 2014.

"We can manipulate the exchange by simulating some volatility and intraday pricing [sic]. ."
-Ruja sähköpostissa Greenwoodille, 2015

Greenwood Rujalle (12.8.2014): "The concept of converting tokens into OneCoin is an important phase for validity and truth behind the OneCoin.

The so called ‘mining’ of coins is a concept that is very familiar in the industry and a story we can sell to the members."

Rujan vastaus ylläolevaan Greenwoodille: "We are not mining actually – but telling people shit"

Ja niin edelleen.... Älkää hyvät ihmiset enää tunkittako tätä Titanicia. Jos olette menneet tähän mukaan niin kertokaa ihmisille ketä olette tähän saaneet uskomaan, että mikä tämä todellisuus on.

Hyvä tiivistelmä tuosta DOJ:n raportista selvinneestä OneCoijareiden viestinnästä löytyy täältä:

https://behindmlm.com/companies/onecoin/subpoenaed-emails-reveal-onecoin-was-fraudulent-from-inception/

Anonyymi kirjoitti...

Nyt yhtiö haluaa näyttää luotettavalta siten että heidän siivellään kerätään muka rahaa Rujan veljen takuisiin. Varoittajana toimii Onecoinin sisäinen valvonta... Siellä on paniikkinappula nyt pohjassa.

VIESTI SOFIAN PÄÄKONTTORISTA:

Viesti sisäiseltä valvonnalta.

Hyvät ystävät,
Petosyritys on tullut tietoomme!

1. Konstantin Ignatovin vapauttamiseen liittyvät varainhankintatoimet ovat menossa. Nämä toimet eivät perustu tosiasioihin tai yrityksen tarpeisiin. Kyseessä on petos, jonka tarkoituksena on käyttää hyväksi hyviä aikomuksiasi ja väärinkäyttää sinua taloudellisesti.

2. Yhtiö ei järjestä tällä hetkellä virallisia tapahtumia/eventtejä, kuten on aiemmin ilmoitettu! Tietoomme on tullut eventti, joka pidetään Lontoossa 26. (27) toukokuuta. Emme liity millään tavalla kyseisen tapahtuman järjestämiseen!

VAROITUS: Älä osallistu tapahtumaan millään tavalla tai tarjoa tukea järjestäjille! Kaikki uutiset ja tiedot levitetään yhtiön virallisten kanavien kautta! Emme toimi agenttien tai ulkopuolisten yritysten kautta!

MESSAGE FROM OFFICE IN SOFIA

Message from Compliance

Dear All,
Fraudulent practice has come to our attention!

1. A fundraising actions about the release of Mr. Konstantin Ignatov has been circulating around. These acts are not based on real facts and company needs. It is fraud aiming to use your good intentions and abuse you financially.

2. The company does not organize any events of official meetings currently as it had been announced! It has come to our attention a meeting in London on the 26th( 27) May is being held for example. We are not related to the organization of such event!
WARNING Do not to participate in any way or offer support to these people! All news and information is disseminated through our official channels, written directly by us! We do not operate through any agents or external companies!

Anonyymi kirjoitti...

Täytyy ihmetellä uhreja jos ottavat vakavasti Vuorisen uhkailut. USA:n viranomainen on todennut että kyseessä on ponzi ja NO REAL BLOCKCHAIN. Jos olisi niin OneCoin olisi kauan sitten ollut pörssissä kuten oikeat kryptovaluutat.

Minulla ei aikoinaan kestänyt kauan ottaa tätä selville mutta olenkin pitkän linjan harrastaja. Puhuin kerran Bitcoinista yhden kuulun tunkittajan kanssa jolla oli miljoonia OneCoineja ja totesin että hän ei ymmärrä lohkoketjuista mitään ja korostan että ei mitään. Sama voi olla Vuorisenkin kanssa mutta se ei lievennä asiaa vaan mieluumin päinvastoin. Nyt kun totuus alkaa selvitä niin turvaudutaan viimeisiin epätoivoisiin keinoihin.

Vuorisen pelottelut olemattoman tilin sulkemisella ovat siis turhia. Hän ja muut ovat myyneet ja markkinoineet tuotetta jota ei ole koskaan ollut olemassakaan. Kaikki uhrit mielellään äkkiä poliisin luo.

deckfromacard kirjoitti...

Itsellä ei ollut sen isompaa pohjatietoa kryptovaluutoista kuin kenelläkään muullakaan ihmisellä joka viitsii seurata tämän päivän asioita.
Tein sen, mikä jokaisen kuuluisi tehdä, eli tutustuin aiheeseen.
Yhden illan aikana luin että mikä on kryptovaluutan perusidea ja mikä oli OneCoinin konsepti. Tuon vertainen "due diligence" riitti jotta saatoin todeta että kyseessä on joko:
1) Kusetus
tai
2) täysin pihalla olevien ihmisten tekemä konsepti joka tulee hajoamaan omaan mahdottomuuteensa.

Siis se ja sama oliko 1 vai 2, missään tapauksessa penniäkään ei kannattanut laittaa kyytiin.
Ja tässä me nyt olemme.

Anonyymi kirjoitti...

Suomen Kuvalehden toimittajalle vinkkiä, mitä kannattaisi OneCoin jutussa tuoda myös esiin:

https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718670517/

https://murobbs.muropaketti.com/posts/1718670526/

Anonyymi kirjoitti...

Voi että niitä Suomalaisia joita vaivaa SKEPTISYYS. Kaikki tietävät että tie totuuteen on sokea usko ja järjen käyttö/skeptismi johtaa vain turmioon. Nytpä siis aivot narikkaan ja uuteen hurmioon!

Anonyymi kirjoitti...

Tästä jollekin psykologian opiskelijalle gradun aihe. Miten ihmiset, erityisesti suomalaiset lankeavat kerta toisensa jälkeen tällaisiin kusetuksiin? Huijatuksi tulemisen voi vielä laittaa oman tyhmyyden piikkiin, mutta sitä en jaksa ymmärtää, että kulttimaisesti linnoittaudutaan huijareitten taakse. Jos älyä on vähänkään, pitäisi kipittää heti tekemään rikosilmoituksia sankoin joukoin. Mutta ei, vaikka WinCapitastakin on jo rahaa palautumassa huijatuille. Silti on edelleen pieni porukka huijattuja, jotka ovat vuoren varmoja siitä, että Kailajärvi maksaa vielä heidän ... Joku selittävä tekijä pitäisi löytyä, oli se sitten kallon muoto tai geenivirhe...

deckfromacard kirjoitti...

Voidaanhan se OneCoin kieltää Suomessa näinkin:

Finanssivalvonta kiristää virtuaalivaluuttojen valvontaa Suomessa.
Alan toimijat pakotetaan rekisteröitymään Suomessa ensi syksyyn mennessä ja ne laitetaan rahanpesun estämisen valvonnan piiriin.
...
Marraskuun 2019 alusta alkaen vain lain vaatimukset täyttävät virtuaalivaluuttojen tarjoajat voivat toimia Suomessa. Vaatimusten rikkomisesta uhkana on toiminnan kieltäminen ja uhkasakot.

https://www.hs.fi/talous/art-2000006106309.html

Anonyymi kirjoitti...Koirat haukkuu ja karavaani kulkee! Ja mitään ette voi.

Anonyymi kirjoitti...

Muitakin tapoja tutkintaan olisi ihan kotimaiselta pohjalta. Auliisti levittelemiensä kuvien perusteella hra Wahlroos on käynyt hankkimassa miljoonaluokan pirssejä Suomesta. Luulisi tässä tapauksessa rahanpesulain perusteella viranomaistenkin havahtuvan selvittämään rahan lähteet aloittamalla autofirmasta...

Appropo, vielä Wahlroosin juristit on olleet kimpussa vaatien nimen poistamista tämän blogin jutuista...?

Anonyymi kirjoitti...

Kari Wahlroosin autoilla ja muilla vempeleillä elvistelyä kun seuraa, tulee mieleen että mies selvisi kuiville täydellisestä rikoksesta.

rikos ja räikeä valehtelu kannattaa, surullista. :(

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ei ole kuulunut mitään Wahlroosin juristista sen ensimmäisen yhteydenoton jälkeen.

Ikävä kyllä näyttää siltä, että ainakin joillekin osallisille Onecoin on tosiaan täydellinen rikos.

Anonyymi kirjoitti...

Noh, jahka Greenwood ja Ignatov laulavat jenkkilässä, niin pitäisi saada myös Eurooppalaiseen tutkintaan vauhtia.

Wahlroos on yksi top hyötyjistä OneCoin huijauksessa, vaikka jää tietenkin kauas taakse Ignnatoveista ja Greenwoodista, joten ei Kartsa kuivilla ole vielä alkuunkaan.

Hyvin mahdollista että viranomaiset kolkuttelevat ovelle parinkin vuoden päästä vasta.

Anonyymi kirjoitti...

Kunhan Konstalle saadaan USA:ssa tuomio ja todetaan esim että mitään lohkoketjua ei koskaan ollutkaan niin Euroopassa ja Suomessa alkaa vihdoin tapahtua.

Veikkaan että Konsta tunnustaa saadakseen lyhyemmän tuomion.

Jussi Makela kirjoitti...

Täällä on nyt vähän väärä käsitys Karin roolista Onecoinissa, Karilla ei ikinä ollut omaa "alalinjaa" Onecoinissa eikä hän saanut tunkitus-bonuksia koska hänellä ei ollut alalinjaa. Kari piti suurimmaksi osaksi tilaisuuksia jo mukana oleville jäsenille siitä kuinka voi kasvattaaa omaa verkostoa joten hänen toiminta ei ole ihan samallaista kuin niillä "top leadereilla" joiden tulot perustuivat uusien jäsenien rekryämiseen. Eli Karin rooli oli pitää tilaisuuksia mukana oleville jäsenille ja kouluttaa heitä jotta he saisivat lisää jäseniä mukaan.

Lyhyesti kiteytettynä Kari oli "konsultti" Onecoinille ja laskutti siitä Onecoinia eikä saanut mitään rahaa(suoranaisesti) siitä jos uusia jäseniä tulee.