torstai 9. helmikuuta 2017

Elon laskuopin mukaan...

Tänään tuli kuluneeksi kaksi vuotta ensimmäisestä Onecoin-kirjoituksestani. Pidin bulgarialaista kryptovaluuttaa alusta lähtien huijauksena, eikä käsitys ole siitä miksikään muuttunut. Päinvastoin, petetyt lupaukset ovat varmistaneet huijauksen luonteen. Osa uskovaisista roikkuu yhä mukana, koska eivät halua myöntää tulleensa huijatuiksi vaan takertuvat helpon rikastumisen unelmaan.

Elon laskuoppi on suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan ja koulutuksen kulmakivi. Kirjasta otettiin vuosina 1912-1965 peräti 31 painosta. Elon laskuopista tuli käsite, joka vieläkin viittaa yksinkertaisen laskutehtävän ilmeiseen tulokseen. Kuten siihen, ettei valuutan arvo voi jatkuvasti kasvaa pelkällä yhtiön omalla ilmoituksella.

Elon laskuoppi antaisi vastauksen myös siihen, onko Suomen talous kääntynyt nousuun, onko velkaantumisvauhti odotettua pienempi ja onko pitkäaikaistyöttömien määrä vähentynyt. Hallituksen sisällä tuntuu olevan erimielisyyttä luvuista ja laskutavoista, kuten mainio Noin viikon uutiset -satiiri eilen illalla havainnollisesti osoitti.

Elon laskuopin kirjoitti Efraim Elo, joka syntyi Laitilassa 24.9.1868 ja kuoli Joensuussa 8.5.1932. Etunimen hän peri kaiketi isältään, puuseppä Efraim Blomilta. Mahtoiko tytär olla Peppi Pitkätossu, koska hänen koko nimensä oli Peppilotta Sikuriina Rullakartiina Kissanminttu Efraimintytär Pitkätossu? Tai sitten Efraim on aikoinaan ollut nykyistä yleisempi etunimi.

Efr. Elo (kuten nimi kirjassa esitetään) toimi aluksi Joensuun tyttökoulun matematiikan ja luonnonopin nuorempana lehtorina sekä saman koulun rehtorina vuosina 1925-1932. Laitilan kunnan web-sivut kertovat Elosta ja hänen lapsuudenkodistaan.

Sain lainaksi kirjan 16. painoksen vuodelta 1940.

Elon laskuoppi vuodelta 1940.
Kirjan tämän painoksen esipuhe on päivätty 13.4.1931. Siinä tekijä kertoo tehneensä sisältöön joitakin tarkennuksia. Niistä huolimatta teksti vaikuttaa nykylukijan silmissä vanhalta. Voisi Youtube-videoihin ja grafiikkaan tottunut nykynuori järkyttyä, jos saisi eteensä tällaista matematiikan opetusta:

Päätöslasku?
Aikoinaan kirja oli tarkoitettu "etupäässä oppikouluja varten" (tiedoksi nuorisolle, että peruskoulua edeltänyt kansakoulu kattoi luokat 1-4 ja oppikoulu lahjakkaimmille alkoi viidennestä luokasta). Kansakouluissa luettiin Ojalan laskuoppia, joka sekin oli aikansa kestosuosikki.

Kirja "etupäässä oppikouluja varten".
Kirjaa lukiessa huomaa kielen muuttuneen. Esimerkiksi muoto ja'a kuulostaa nykyään oudolta, sanomme yksinkertaisesti jaa:

"Ja'a ne tekijöihin..."
Kirjan valuuttakurssit ovat 6.3.1926 mukaisia -- siis paljon ennen euroa.

Valuuttakurssit 6.3.1926
Huomaa kaupunkien kirjoitusasu: Lontoo, New-York, Tukholma, Berlin, Paris, Amsterdam, Köpenhamina ja Tallinna. Toisaalla lukee "Laiva läksi Suomesta syyskuun 28 pv:nä ja saapui Indiaan seuraan vuoden maaliskuun 17 päivänä".

Jakolaskun esimerkissä kyytimies ajaa kahdeksan peninkulmaa:

Kyytimies ajaa 8 peninkulmaa.
Kirjan lopussa on runsaasti taulukoita silloisen Suomen kaupungeista, väkiluvuista, maataloustuotannosta ja jopa säätilasta:

Helsingin lämpötilat maaliskuussa 1920 "Celsiuksen asteita"
Taulukon mukaan vuosien 1886-1915 Helsingin keskilämpötila on tammikuussa -5,3, helmikuussa -6,1 ja maaliskuussa -3,5 astetta. Vuonna 1920 Helsingin keskilämpötila helmikuussa oli -1,6 C ja Kuopion vastaava lukema oli -4,5 C. Näistä tiedoista voi arvioida, kuinka paljon Suomen ilmasto on sadassa vuodessa lämmennyt.

Kirjaan liittyi myös vastausvihko:

Elon laskuopin "Tuloskirja".
Elon laskuoppi on opettanut monia suomalaisia ikäluokkia. Mitä mahtaisi Efraim ajatella, jos nyt näkisi miten ihmisten laskutaito on hukassa. Elon laskuopin mukaan mikään arvopaperi ei voi kaksinkertaistaa itseään sormia napsauttamalla, kuten Ruja teki Bangkokissa 1.10.2016.

Mutta se oli vain yksi kymmenistä käsittämättömistä käänteistä tässä tarinassa, jonka loppu häämöttää viimeistään ensi vuoden kesällä. Silloin Ruja on luvannut avata Xcoinx-pörssin, jolloin rahaa voi ostaa ja myydä, ja listata oman Onecoinin yrityksenä pörssiin.

22 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Sinulla on vitsiniekka iltalääkkeiden aika, kryptomaniasi näyttää johtavan sinut vääjäämättä syvään psykoosiin.

Anonyymi kirjoitti...

OneCoin-uskovaiset voivat näin kaksi vuotta myöhemmin kysyä itseltään että onko se tulevaisuuden maksu_valuutta lunastanut lupauksiaan?
- "Rehellinen ja reilu yhtiö" nimeltä OneCoin laittoi ainoan OneCoinia noteeraavan pörssin kiinni viideksitoista kuukaudeksi. Kolikoita saa olla vaikka miljoonan euron edestä mutta niitä ei voi myydä missään. Yli vuoteen.
- Maajohtaja Tommi Vuorisen lupaamat 50 000 kauppapaikkaa jäivät tulematta ilman mitään selityksiä mutta toivo elää että viikon kuluttua avattava DealShaker tulee oleman täynnä kauppiaita jotka haluavat vastaanottaa OneCoineja maksuksi rahanarvoisesta tavarasta. (OneCoineja joita kauppias itse ei voi vaihtaa euroiksi ainakaan viiteentoista kuukauteen.)
-Paitsi tietty jos DealShakerin tavaroista pitää maksaa osa euroina. Silloin pitäisi olla rahaa sillä kuuluisalla käteistilillä jolle käteistä ei mitenkään voi siirtää. Silloin kolikoita saa taas olla vaikka miljoonan euron edestä mutta niillä ei saa ostettua mitään.

Tuntuuko kusetuksen maku suussa? Vai pannaanko taas "isompaa vaihdetta silmään"?
Minkähän kulkupelin vaihde lienee kyseessä? Karavaaninko? Minne se karavaani mahtaa olla matkalla kun "sioitetut" säästöt ovat olleet jumissa jo kaksi vuotta ja tulevat olemaan ainakin vuoden lisää?

Ei ole helppoa olla tosiuskovainen tänä päivänä.

Anonyymi kirjoitti...

Spede siellä veistelee persaukisena mömmöhöyryissään:)

Anonyymi kirjoitti...

Aika katkeria nuo Petteriä mollaavien kommentit. Eikö teidän kannattaisi iloita, pian rikastutaan?

Anonyymi kirjoitti...

Äläs vetistele spede siellä,lujille näyttää ottavan sinullekin. Mut se paska olosi johtuu vaan kaikesta suorittamastanne tihutyöstä OneLife&OneCoin konseptia kohtaan. No, aurinko paistaa ja viikonloppu häämöttää. Otahan välillä happea, jotta jaksat jatkaa taas reippaana tihutöitäsi.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Eikö teidän kannattaisi iloita, pian rikastutaan?

Sehän tässä hiertääkin, että luvattu rikastuminen siirtyy aina vain tulevaisuuteen. Vuosi sitten Vuorinen lupasi rikastumista helmikuulle 2017, nyt Ruja siirsi ajan yksipuolisella ilmoituksella kesään 2018. Siihen asti voi vain kiristellä hampaita ja katsoa, miten virtuaalisen omaisuuden arvo jatkaa nousuaan. Nimenomaan virtuaalisen.

Anonyymi kirjoitti...

Hah. Ainoa asia, mitä nämä qusetukseen vyötäröään myöten uponneet tunkit saavat aikaan, ovat vain yhtä tyhjän kanssa olevia lupauksia "sitten tulevaisuudessa", joita on kuultu jo maailman sivu ja joista yksikään ei ole toteutunur, verukkeena on toiminut milloin mikäkin asia. Toinen toiston kohde ovat verhotut uhkaukset, joilla pyritään selvästi vaientamaan/vaikuttamaan julkista keskustelua/julkiseen keskusteluun, "ime munaa, karavaani" kulkee -tyyppisistä heitoista puhumattakaan. No, se 5-10% ihmisistä, joihin lähettiläs Kari W. käski suunnata effortit, tätä parempaan tulee koskaan pystymään.

Onneksi Ruja tekee pian kaikista OneCoiniin sijoittajista miljonäärejä ja miljardöörejä, niin tämäkin kritiikki osoittautuu perättömäksi. Not.

Anonyymi kirjoitti...

Master Petteri ja hänen opetuslapsi spedet metsästävät tunkkeja :)

Anonyymi kirjoitti...

Tunkkeja saa nähtävästi työkalukaupasta ja ABC:ltä.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä, autontunkkeja saa juuri kyseisistä paikoista. Kylläpä sinulla on super tietämystä:)

Anonyymi kirjoitti...

Katsellaanhan mitä DealShaker tarjoaa, siinä tulee sitä luvattua käytettävyyttä ja kauppiaiden määrä kasvaa hyvää vauhtia. Etkä Petteri sille mitään voi vaikka kuinka piipität aika aijoin täällä blogissasi ja kalastelet sivuillasi olevian mainoksen kautta tulevia euroja itsellesi, oletkohan muuten niistä muistanut maksaa verot.

Anonyymi kirjoitti...

Miks tää Järvinen on ottanu elämäntehtäväkseen onecoinin/onelifen morkkaamisen??? Mies itte syyytettynä talousrikoksista jippii-groupissa 2000-luvulla. Kysymys: mitä tapahtuu sitten jos ja kun EU päättää tänä vuonna, että anonyymit kryptovaluutat ja e-lompakot ovat lainvastaisia??!!! BITCOIN-on silloin Euroopan alueella LAITON!!! Ainoa kryptovaluutta tällä hetkellä on ONECOIN-minkä lohkoketju sisältää henkilövarmenteen(KYC)!!! Kaikki täysin läpinäkyvää!!! 3 000 000 tiliä/asiakasta kellä jo Onecoineja.(yli 10 milj. tiliä) n. 195 maata . Laillisuuslausunnot ok!!! AINOA KRYPTOVALUUTTA MIKÄ ON SHARIA-LAIN MUKAINEN...leviää tällä hetkellä muslimiyhteisössä kulovalkean tavoin! Onecoin kohdistettu massamarkkinoille. 16.2 kolikoiden omistajat pääsevät Deal-shaker alustalla ostamaan tuotteita kolikoilla!!!! Kaikki kasvu, kehitys ja käytettävyys rakentuu/tapahtuu pikku hiljaa ja harkitusti....kaikki luvattu on kuitenkin toteutunut ja toteutumassa. Tavoitteena listautua Aasian pörssissä vuoden kuluttua ensimmäisenä kryptovaluuttana!!!!!Jolloin myös kolikko vapautuu yleisisille markkinoille lähdekoodin auettua. MITÄHÄN MAHTAA KOLIKON ARVOLLE TAPAHTUA KUN EI OLE MUITA VASTAAVIA KRYPTOVALUUTTOJA MIKÄ OLIS YHTÄ KÄYTETTÄVÄ JA LÄPINÄKYVÄ KUIN ONECOIN!!! ...JA TÄÄ ON VASTA ALKUA!!!

Petteri Järvinen kirjoitti...

Voisiko joku selittää, mikä idea on Dealshakerissa? Miksi kukaan haluaisi myydä oikeaa tavaraa ja saada vastineeksi leikkirahaa, jota ei voi muuntaa valuutaksi eikä käyttää mihinkään? Kaiken huipuksi Ruja ottaa 25-50 % kaupoissa liikkuvasta oikeasta rahasta. Kuulostaa melkein luvalliselta ryöstöltä. Tavarat kannattaa mieluummin myydä vaikka eBayssä tai Amazonissa, joissa on valtavasti pieniä yrityksiä tekemässä kauppaa. Suomessa kannattaa myydä vaikka Huuto.netissä.

Jos Onecoinin arvo on nyt 7,85 euroa, miksei niitä voi vaihtaa rahaksi? Mikseivät edes jäsenet voi ostaa ja myydä valuuttaa keskenään? Missä on se konvertoiva Mastercard, jolla ostojen piti sujua? Miten yhtiö voi itse ilmoittaa rahansa arvon - ja vielä nostaa sitä säännöllisesti? Vähän kuin Nokia ilmoittaisi osakkeensa arvon itse ja lupaisi kaikille arvon nelinkertaistuvan ensi vuoteen mennessä.

Voisiko joku onecoinisti vastata näihin kysymyksiin asiattoman huutelun sijaan?

Anonyymi kirjoitti...

Jeesus Petteri, Isä Jeesus rakastaa kyllä sinuakin:)

Anonyymi kirjoitti...

Dealshaker alustalla rakennetaan just sitä käytettävyyttä millä kryptovaluutalle saadaan arvo määritettyä. Käyttäjiä ovat aluksi verkoston omat jäsenet. Onecoinillahan ei ole todellista arvoa ennenkuin se avataan yleisille markkinoille. Mutta verkostohan on jo nyt niin suuri (3 milj.), että jos tää yhteisö käyttää vaihdannan välineennä tässä digitalisoituvassa maailmassa Onecoinia, niin pakkohan sille joku arvo on määräytyä lähdekoodin avautuessa. Saatika, että kolikoita omistavia jäseniä tällä kasvuvauhdilla vuoden lopussa saattaa olla n. 10 milj. Eikä Dealshaker alusta ole ainoa asia millä yhtiö rakentaa käytettävyyttä tän vuoden aikana! Onecoin on tällä hetkellä samanlaista leikkirahaa mitä Bitcoin oli sen alkuaikoina....mitä moni epäili huijaukseksi. Bitcoin on onneksi olemassa ja on tehnyt pioneerityön muille kryptovaluutoille. Onecoin on rakennettu reservivaluutaksi massamarkkinoiille ottaen huomioon kaikki lailliset yms. seikat. Yhä edelleen sanon, että Onecoin on ainoa kryptovaluutta minkä lohkoketjuun on liitetty KYC! Tällä hetkellä yhtiö ottaa Dealshakerissa käteisen osuudesta 25%...TOTTA! Groupon ottaa 50%...eli on kalliinpi. Maksun voi myös ottaa kokonaan myös kolikkoina!!!! Silloin ei yhtiölle tarvitse maksaa mitään. Kolikoillahan ei vielä ole käytännön arvoa, mutta tässähän me olemme luomassa onecoin ekosysteemiä, että kolikoilla olisi arvo vuoden päästä!! HUOM! Kauppias voi vuoden päästä vaihtaa ottamansa kolikot vaikka euroihin, jos haluaa...mutta jos kolikot ovat käypää valuuttaa, niin miksi..sehän tässä on tavoite!! Ei Bitcoiniakaan rakennettu yhdessä yössä. Ei kannata tässä vaiheessa juuttua konvertoivaan Mastercardiin...se on ollut suunnitelma ja suunnitelmat muuttuu..niikuin jokaisen yhtiön rakennusvaiheessa. Kaikki muuttuu silloin kun onecoin avautuu vapaille markkinoille kaikkien ostettavaksi ja vaihdettavaksi. Tavoitehan on, että eBayssä ja Amazonissa käy maksuvälineenä myös Onecoin!!...olisihan se hullua kieltäytyä ostovoimasta, mitä tällaisen miljoonien jäsenten verkostolla on tarjota!! EIKÄ PANKKIKULUJA!!
Ihmiset täällä suomessa ei tunnu ymmärtävän miksi tätä tehdään. Tutustuisivat asioihin ennenkuin lähdetään täällä sivuilla haukkumaan!
Kun kolikolle on saatu käytettävyyttä ja se on saatu avattua vapaille markkinoille , niin seuraava tavoite yhtiöllä on saada avattua kolikoiden siirrot maiden välillä ..varsinkin siellä missä ihmisillä ei ole pankkitilejä. Ei tarvitse maksaa enään suuria prosenttiosuuksia rahan siirroista Western Unionin tapaisille yrityksille ....
ONECOIN ON LOISTAVASTI SUUNNITELTU EKOSYSTEEMI JA AVAA MAHDOLLISUUDEN KAIKILLE!!

Jäsenmäärän räjähdysmäinen kasvu ON asettanut suuria haasteita, mutta siihen nähden Ruja ja yhtiö on suoriutunut loistavasti!

Itse olen ollut jäsenenä vähän yli vuoden ja olen nähnyt loistavan mahdollisuuden.
Bitcoin on tehnyt hyvän pioneerityön ja Onecoin on ottanut siitä oppia.
Tää on tilaisuus mitä ei voi olla katsomatta !!


PS. Kukaan ei ole luvannut,että arvo nelinkertaistuu..vaan se on mahdollista!

Hans Lahti

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ainakin maajohtaja Tommi Vuorinen lupasi arvonnousua vuosi sitten videolla:

"Se on nyt viisi euroa tällä hetkellä, parin vuoden aikajänteellä me mennään yli 100 euron kappaleelta… väistämättä. Omistaja on itse sanonut ettei hän voi sitä estää."

Samalla Vuorinen lupasi tehdä kaikista asian vakavasti ottavista taloudellisesti riippumattomia vuoden kuluessa. Siis nyt helmikuussa 2017.

Bitcoin oli alusta lähtien vapaasti vaihdettavissa ja sen arvo määräytyi kysynnän ja tarjonnan mukaan. Bitcoin ei ole koskaan ollut leikkirahaa.

Miksi ihmeessä kukaan siirtäisi rahaa Onecoineina, kun yhtiö veloittaa rahojen nostosta isot palkkiot itselleen? Bitcoin tekee saman ilmaiseksi jo tänään. Ja miten ihmeessä KYC toimii jossain Afrikassa? Entä sitten kun raha vaihtaa omistajaa, kirjataanko siihen uuden omistajan tiedot?

pakkohan sille joku arvo on määräytyä lähdekoodin avautuessa

Voitko vielä kertoa, miten lähdekoodin avautuminen liittyy valuutan arvoon? Eihän niillä ole mitään tekemistä keskenään.

Miksi edes jäsenet käyttäisivät keskenään Onecoinia maksuvälineenä, kun OC-kolikoita ei voi muuttaa oikeaksi rahaksi?

Groupon-vertaus on ihan käsittämätön - sehän keräsi yrityksiltä halpoja tarjouksia ja levitti niitä mainoskirjeellä asiakkaille. Ilmeisesti tästä markkinoinnista perittiin osuus yhtiölle, mutta tilannetta ei voi mitenkään verrata jäsenten kauppapaikkaan. Amazonissa ja eBayssä voi myydä sadoille miljoonille ihmisille marginaalisilla kustannuksilla. Näiden rinnalla DealShaker on ihan ryöstöä.

Räjähdysmäinen kasvu - ja silti yksikään lehti ei ole kirjoittanut tästä maailmaa mullistavasta bulgarialaisesta kryptovaluutasta? Sen sijaan yhtiön tilejä on suljettu ja poliisitutkinta käynnissä monissa eri maissa.

Wahlroos lupasi viime vuonna Englannissa tehdä kuulijoista "filthy rich". Nyt jo Lontoo Cityn poliisikin tutkii asiaa.

Anonyymi kirjoitti...

Petterin perinteinen vakiovastaus. Kiitos vastauksestasi ja hienoa, kun joku vastaa ja siihen perään, että haista vittu toi on vaan huijaus eikä tuu koskaan toimimaan eikä etenemään mihinkään. Vaikka sinua kuinka kiukuttaa niin matka jatkuu, lupaamme sinulle sen. Kiitos sinulle tuosta kiukuttelustasi ja tuholaistouhustasi jota olet niin ylpeänä itseäsi kehuen tehnyt alusta saakka, koska se on juuri ollut merkki, että olemme liikkeellä oikean asian kanssa.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Totta, on epäreilua kyseenalaistaa vastaus, kun joku vihdoin sellaisen suostuu antamaan ja vieläpä nimellä (ei tosin välttämättä omallaan?).

Vastaus oli kuitenkin peräisin Onecoinin omista materiaaleista. Siinä oli lupauksia ja toiveajattelua, joka ei perustu mihinkään. Toivoisin vastaajaa, joka pystyisi perustelemaan yhtiön lupauksia edes jotenkin uskottavasti.

DealShaker-kauppapaikka, Groupon-vertaus, lähdekoodin avautuminen tai kuluttomat rahansiirrot Afrikkaan KYC:llä kuulostavat hienoilta, mutta kun niitä pohtii vähän tarkemmin, niissä ei ole mielestäni mitään järkeä.

Kiitos kuitenkin vastaajalle, se unohtui.

Anonyymi kirjoitti...

Mä kerron teille miten asiat ovat ja tulevat olemaan. Minä vaan olen oikeassa ja te vaan olette väärässä. Ikuinen ja loputon paskanjauhaminen jatkuu, jos tätä jaksaa joku jatkaa.

deckfromacard kirjoitti...

Jätetään sikseen arvelut siitä kuka on oikeassa ja kuka on väärässä. Keskitytään vaikkapa Norjan valtamedian uutisiin. Tässä on nyt linkki Googlen kääntäjän kautta, ei kaikilta osin täydellinen mutta voitte käydä katsomassa alkuperäisen norjankielisen uutisen jos ette luota pahaan Googleen:

https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&nv=1&rurl=translate.google.com&sl=auto&sp=nmt4&tl=fi&u=http://webcache.googleusercontent.com/search%3Fq%3Dcache:IsIlseiEl4kJ:www.aftenposten.no/okonomi/Hun-lokker-nordmenn-til-a-satse-store-penger-pa-omstridt-nettvaluta-611625b.html%2520%26cd%3D1%26ct%3Dclnk&usg=ALkJrhjc5jP8kRMyh2LazzWjY1gSGjE0cQ

Tiivistettynä: pyramidipeli jonka luojilla on ennestään taustaa huijauksista, mukaanlukien Rujan "BigCoin" kryptovaluutta jolla huijattiin ihmisiltä erinäisiä miljoonia.

Anonyymi kirjoitti...

Ja sitäpaitsi: mitä täällä taas jauhetaan ekosysteemeistä, kauppapaikoissa ja rahansiirroista Afrikkaan?
Koulutusta tässä on vain myyty sanoi maajohtaja kun toiminnan KRP:lle selitti.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo itse ilmoitettu rahan arvo on niin käsittämätön, että sitä maallikonkin pitäisi viimeistään herätä ihmettelemään.

Toinen käsittämättömyys oli rahan mäörän tuplaantuminen ilman rahan arvon laskua. Samalla periaatteella EU:ssa voitaisiin painaa 10-kertainen määrä euroja ja kuitata sillä jäsenmaiden velat, ilman että euron arvo laskee.

Mutta tämä Onecoin toimii kuten Wincapita: Sitä myydään täällä Pohjanmaallakin ihmisille, jotka eivät "tietokonehommista" ymmärrä ja mukaan houkutellaan usein taloudellisesti ahtaalla olevia ihmisiä, jotka ovat alttiina tarttumaan pieneenkin mahdollisuuteen. Tällaisille ihmisille herätyskokousta muistuttavat eventit ovat erittäin otollinen maaperä.

Tähän blogiin tulleista aggressiivisista kommenteista voi päätellä, minkä tyyppisiä ihmisiä on huikattu mukaan. Tietopohjaisella perustelulla heitä ei saa ymmärtämään Onecoinin älyttömyyttä, sitä ettei tällainen systeemi voi toimia.

Jospa viranomaiset toimisivat nopeammin, ettei kovin moni ripustaisi tulevaisuuden toivoaan tähän humpuukiin... ettei taloudellisesti huonossa jamassa olevat laittaisi tähän soppaan vähistään, maajohtajan varoitusten vastaisesti.