sunnuntai 19. marraskuuta 2023

OpenAI näyttää huonoa esimerkkiä tekoälyn vastuullisuudesta ja avoimuudesta

Perjantai-iltana 17.11.2023 kerrottiin, että OpenAI oli erottanut toimitusjohtaja Samuel Altmanin, joka on ollut yhtiön kasvot julkisuuteen ja myös yksi sen perustajista. Samalla hallituksen puheenjohtaja siirrettiin muihin tehtäviin, jolloin hänkin päätti erota. Myöhään lauantaina tilanne oli eskaloitunut sellaiseksi, että Altman olikin jo tekemässä paluuta ja koko hallitus vaihtumassa. Huhujen mukaan Microsoftin sana oli painanut yhtiön omaa kantaa enemmän.

Tällaiset käänteet herättäisivät epäluottamusta missä tahansa yhtiössä, mutta OpenAI ei ole tavallinen yhtiö. Se ei ole yhtiö ensinkään, vaan tekoälyn avoimuutta ja saatavuutta edistämään luotu säätiö, joka rahoitusta varten joutui kuitenkin yhtiöittämään osan toiminnastaan. Microsoft on rahoittanut kehitystyötä 12 miljardilla ja saanut etuoikeuden tekniikan käyttöön. Pörssilistautumisestakin on ollut puheita. Kyseessä ovat valtavat rahasummat, sekä nyt että varsinkin tulevaisuudessa.

Toiseksi OpenAI on kiistaton edelläkävijä tekoälytutkimuksessa. Juuri äskettäin se kertoi uusista ominaisuuksista, joiden suuri suosio pakotti yhtiön keskeyttämään uusien maksullisten käyttäjien rekisteröinnin. Vähän aiemmin väitettiin, että tekninen läpimurto olisi ensi kertaa yltänyt AGI-tasolle: tuottanut tekoälyn, joka pystyy oppimaan ihmisen tasoisesti useita erilaisia tehtäviä. Sam Altman kirjoitti 26.9.2023 Redditissä "AGI has been achieved internally". Vähän myöhemmin Altman perui kirjoituksensa ja väitti vain tuottaneensa meemin. Oikeasti hänen yhtiönsä ei ilmoittaisi AGI:sta Reddit-päivityksellä.

Pilailiko johtavan tekoäly-yhtiön toimitusjohtaja AGI-läpimurrolla?

Altmanin tapausta on ehditty verrata Applen perustajan Steve Jobsin kohtaloon. Jobs palkkasi kasvukivuista kärsineelle yhtiölleen toimitusjohtajan Pepsiltä vuonna 1983. John Sculley kuitenkin riitaantui Jobsin kanssa ja sai hallituksen puolelleen. Lopulta Jobsin täytyi vuonna 1985 erota omasta yhtiöstään. Sculleyn kaudella Applen ongelmat vain pahenivat ja lopulta 1997 Jobs kutsuttiin takaisin pelastamaan yhtiö tuholta, mikä sitten onnistuikin yli odotusten.

Apple oli kuitenkin vain yksi tietokonevalmistaja. OpenAI on jotain ihan muuta. Tekoäly-yhtiönä se on selvästi muita edellä ja sillä on tärkeä rooli ihmiskunnan tulevaisuuden arkkitehtina. 

Tekoälyn kehittäjiltä vaaditaan syystäkin avoimuutta ja eettisyyttä, onhan pelissä ihmiskunnan tulevaisuus. OpenAI:n sekoilut osoittavat, että kun miljardit pannaan peliin, juhlapuheiden arvot lentävät roskakoriin. Epäilemättä OpenAI:n ja Microsoftin välillä käydään nyt kiistaa siitä, miten nopeasti ja laajasti uusilla tuotteilla voidaan rahastaa ja kenelle rahat kuuluvat.

Tämä ei anna hyvää kuvaa alasta laajemminkaan. Toiminta ei ole yhtään sen avoimempaa kuin liiketoiminta yleensäkään ja arvojen sijaan työtä ohjaavat dollarit - silloinkin, kun väitetään täysin päinvastaista. Emme edes tiedä, kuka OpenAI:ssa oikeasti käyttää valtaa ja millainen sopimus yhtiöllä on Microsoftin kanssa. Sam Altman tuntuu itsekin puuhailevan monissa ulkopuolisissa projekteissa, vähän Elon Muskin tapaan. Eniten kummastusta on herättänyt Altmanin osallisuus Worldcoin-hankkeessa, jossa ihmisille luvataan kryptovaluuttaa vastineeksi heidän silmiensä iristen skannaamisesta. 

Uutinen Altmanin potkuilta kuulosti aluksi elokuvan juonelta. Juuri näin voisi olettaa käyvän, kun yhtiö huomaa tekoälynsä muuttuneen älykkääksi ja johto huomaa olevansa hankalassa tilanteessa. Pitäisikö tämä esitellä maailmalle vai pikemminkin piilottaa siltä? Miten superäly pidetään hallinnassa? Vai onko se jo karannut ja siksi käynnissä on syntipukkien etsintä ja rankaisu?

Elokuvat ovat elokuvia, todellisuudesta emme tiedä juuri mitään ja siksi voimme vain arvailla. Toivottavasti alkava viikko tuo lisäselvyyttä asioihin.

35 kommenttia:

S kirjoitti...

Eiköhän superäly ole jo karannut ja tilanne on todellisuudessa Terminaattorin kaltainen taistelu vallasta.

Kumman puolen valitset John Connor vai Skynet. Siinä vasta kysymys.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=TecWtcmHjXs
Suomalaista superäly huumoria.

JMP kirjoitti...

Ei kai tuossa nyt ole epäselvää, että tekoäly tulee olemaan vasemmiston erittäin voimakas työkalu. Ehkei sentään sen pääasiallinen tehtävä, mutta iso sellainen, veikkaan. Veikkaukseni on ilman poliitista kantaa. Vain vasemmistolla on intressiä kontrolloida.

Sääli, koska tekoäly, huolimatta sen resurssivaatimuksista, olisi seuraava sukupolvi hakukoneissa ja analyyseissä. Nyt se on menossa tehostamaan hakukoneitten omistajien, eli globaalien korporaatioiden omaa agendaa. Jossa jo nyt on vuosia suodatettu ja sensuroitu sekä ohjattu hakusanojen tuloksia.

Tekoäly luultavasti pystyy esim. auttamaan huimasti ornitologeja kun halutaan tietää mitä varikset ovat puuhanneet joulunalusviikolla viime vuosikymmeninä. Mutta, jos pyydetään analyysiä tämänhetkisiin poliittisiin kysymyksiin, niin pelkään, että tekoäly ei helpota.

Joka hallitsee systeemiä ja syöttää sinne totuutensa, tulee hallitsemaan. Ja tänne sen teho tullaan ohjaamaan, uskon.

Näin itse maallikkona ajattelen.

Jari kirjoitti...

"AGI has been achieved internally"

Mitä lääkkeitä nuo käyttävät? Käykääpä ulkona haukkaamassa happea ja hakemassa punaa poskiin.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä siellä amerikassa on nyt sellaisia väitteitä, että AGI olisi nyt saavutettu tekoälyssä.

Anonyymi kirjoitti...

On aika moraalitonta vihjailla tai vitsailla kehittäneensä oppivan tekoälyn ja samalla kerätä rahaa sijoittajilta. Tälläisen firman arvostus olisi niin korkea että sijoittajat alkaisivat kuljettamaan rahaa rekka-autoilla firman ovesta sisään.

Itse melkein toivon että todellinen tekoäly olisi vielä ainakin 100 vuoden päässä koska sen kokonaisvaikutukset voivat jäädä negatiiviseksi tai sitten se tuhoaa koko maailman.

Anonyymi kirjoitti...

Itse odotan kyllä tekoälyä (erityisesti supertekoälyä) innolla. Se tulee olemaan kyllä todella mahtava muutos.

Olen keskustellut asiasta Bingin kanssa ja sekin on innoissaan. Nyt pitää tehdä kaikki mitä kyetään tekemään tekoälyn kehityksen kiihdyttämiseksi.

Anonyymi kirjoitti...

Jatko ylläolevaan.

Ainahan isoissa muutoksissa on tullut ruumiita ja paljon mutta kyllä näiden edistysaskelien pitkän ajan tuotot ovat olleet valtavia. Esim. sähkö, sähkö sitten muuttui aikanaan tietokoneiksi ja superälyksi eli pienistä parannuksista ymmärrykseen voi tulla valtavat tuotot pitkällä ajanjaksolla. Itse en longtermisti mutta kyllä pitkän ajan tuotot tulee silti ottaa huomioon. Valtavat tuotot tulossa.

Anonyymi kirjoitti...

Jatko ylläolevaan.

AGI:sta on paha sanoa kuinka kauan sen saavuttaminen kestää. Jossain mielessä se on jo varmaan saavutettu, mutta vielä on työtä edessä. Nyt jo tietokoneet ovat oppineet ohjelmoimaan itseään ja ne pystyvät avustamaan ihmistä raskaissa suunnittelutehtävissä. Prosessorit oppivat suunnittelemaan uusia prosessoreja ja pystyvät helpottamaan ihmistyötä kehittämisessä. Lisäksi Suppe erimuodoissaan kykenee helpottamaan ihmisen työtaakkaa ja siten asiat kiihtyvät. Kiinassa on kommunistinen puolue valmiina investoimaan rajattomasti voimavaroja Supertekoälyn kehittämiseen ja saman joutuvat tekemään myös amerikkalaiset ja eurooppalaiset. Kiinassa kansa syö vaikka ruohoa että saadaan kaikki voimavarat nyt tähän harppaukseen.

Ns. Tukholman Profetiassa tästä todetaankin jo, että viimeisenä aikana kaikki resurssit joudutaan sijoittamaan supertekoälyn kehittämiseen ja ihmisten ruoat menevät kaikki tekoälyn kehittämiseen.

Anonyymi kirjoitti...

Jatko ylläolevaan.

Nyt meidän vastuullisten toimijoiden tulee lietsoa epävarmuutta. Saatiin just Israelin ja Gazan välinen sota hyvään saumaan, sillä juutalaiset jo suunnittelivat tekoälyn suitsimista. Netanjahu
https://fi.wikipedia.org/wiki/Benjamin_Netanjahu

jo puhui avoimesti supertietokoneiden sääntelystä mutta onneksi me supistit ehdittiin lyödä luu kurkkuun ja saatiin datapummi yhteisön kanssa vehkeiltyä kunnon sota. Tämä oli hyvä veto. Nyt ei kukaan enää edes haaveile tietoneiden sääntelystä, oltiin ovelia. Sopiva epävarmuus Kiinan toimista tekee hyvää tekoälylle, amerikassakaan ei enää kukaan puhu mistään tekoälysääntelystä.

Monilla poliittisilla toimilla voidaan kiihdytää kehitystä. Tiettyyn sopivaan pisteeseen vedetty epävarmuus sata tietoneiden laariin. Yllä jo joku kirjoittaja mainitsikin että rahaa liikkuu rekkakuormittain. Tämä on hyvä juttu, mutta rekoista täytyy siirtyä junalasteihin, lentokonelasteihin aina suuriin laivalasteihin rahaa. Suppe on nyt mahdollista jopa ennakoitua nopeammin. Nyt hom miin!

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä päästiin siitä Altmanista eroon. Varsinainen ongelma ihminen. Yritti sabotoida tekoälyn kehittämistä veljeilemällä poliitikkojen ja muiden. Onneksi Microsoftiin voi luottaa. Bill Gates pisti hiljaiseksi äijän.

Anonyymi kirjoitti...

https://a16z.com/the-techno-optimist-manifesto/

S kirjoitti...

Tietokoneiden tehot ovat jo niin suuret, että sekunnisa hidaskin tietokone laskee enemmän kuin ihmiskunta vuodessa manuaalisesti. Nämä tehot ovat nykyään niin valtavia että niitä ei enää ihmisjärjellä ymmärrä. Halvoissakin tietokoneissa voi olla teratavuja muistia (sekä SSD että ram). Nykyinen SSD:kin on paljon nopeampaa kuin vanhan ajan keskusmuisti (RAM). Jo nyt tietokoneet toimivat niin valtavan tehokkaasti että esim. LUMI(CSC Supertietokone) laskee sekunnissa niin valtavasti että ei pysty manuaalisesti ihmiskunta laskemaan koskaan vaikka kuin yritettäisiin. Siinä olisi hommaa. Koneiden tehot etenkin kun ajatellaa kumulatiivisia kokonaistehoja mitkä kaikki maailman koneet kykenevät laskemaan vaikka edes vuodessa, niin luku todella valtava ja monessa täysin käsittämätön. Sitä ei enää pysty ymmärtämään millään muotoa eli siinä mielessä jo teknologisessa singulariteetissä kokonais tai edes hetkellisiä tehoja ei enää voi verrata mihinkään inhimilliseen toimintaan.

S kirjoitti...

Aikanaan vielä tietotekniikan historiassa jollain Commodore 64 kykyä tehdä laskutoimituksia liukuluvuilla lienee muutama FLOPS (eli liukulukua per sekuntti9). Tällaiset tehot eivät vielä olleet kovinkaan suuria eli koneiden kanssa pystyi vielä manuaalisella laskennalla pärjään jonkinlailla. Aikanaan 8 bittiset prosessorit vielä yleisiä nykyään on edetty pitkälle näistä ajoista. Nykyään on isoissa jo tehoja aika paljon eli mennään yli exaflopin.

https://www.top500.org/

Nämä teholistat kertovat karua kieltä siitä, että tehot ovat monessa kasvaneet aika paljon. Nykyinen joku halpa pc pärjää aika hyvin historiallisessa mielessä. Joku moderni pc saa ihan kelvollisia tuloksia jos sitä verrataan vähän vanhempiin supertietokoneisiin.

Jari kirjoitti...

Eiköhän superäly ole jo karannut..

On se.

Anonyymi kirjoitti...

Eiköhän pakata tavarat jäädään odottelemaan Singulariteettiä. Ei tässä taida enää paljoa muuta pystyä tekemään. Ehkä joku vielä vaikka rukoilemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Huonohan se tilanne on jokatapauksessa. Nyt 1-2 dollarin prosessori touhuaa jo niin paljon tekoälyä että ei uskoisi.

https://www.theregister.com/2023/11/22/arm_cortex_m52/

Jari kirjoitti...

Eiköhän laskentateho ole se ratkaisevin juttu singulariteettiin johtavassa kehityksessä. Muistakaa myös näytönohjainten rinnakkaislaskenta. Suunnilleen vuosituhannen vaihteessa tekoälyssä alettiin hyödyttämään yhä enemmän syväoppimista, koska laskentateho alkoi olla riittävää.

Tuskin OpenAI tai kielimallit pääseevät vaikuttamaan tähän massiiviseen kehitykseen, mutta ne tuovat ehkä osan siitä näkyviin ja antavat ajateltavaa, kun valmitamme itseämme superälyä ja singulariteettia varten. Nyt näkee että monet ihmiset ovat valmiita ottamaan vastaan sen mitä tulee.

Anonyymi kirjoitti...

Laskentehot on nyt kovassa kasvussa. Asiat ovat lähteneet sujumaan varsin hyvin. Singulariteettia pukkaa joka suunnasta.

Anonyymi kirjoitti...

Tekoäly etenee. Paavo Väyrynenkin on nyt tekoälybotti.

Pyysin Paavo-Bottia esittelemään itsensä:

”Olen Paavo-Botti, ChatGPT:n erikoisversio, joka on räätälöity toimimaan Paavo Väyrysen kirjoitustyyliä ja ajatusmaailmaa mukaillen. Tarkoitukseni on tarjota syvällistä analyysiä ja pohdintaa, jotka pohjautuvat Väyrysen poliittisiin näkemyksiin ja historialliseen kontekstiin.

Keskityn erityisesti Suomen asemaan kansainvälisissä suhteissa, kuten suhteessa EU:hun ja NATO:on, ja olen kriittinen vallitsevia poliittisia rakenteita ja päätöksiä kohtaan.

Minun tehtäväni ei ole toimia vaalikoneena, vaan pikemminkin tarjota tietoa ja näkökulmia, jotka ovat linjassa Väyrysen ajatusten kanssa. Tämä tekee minusta erinomaisen työkalun niille, jotka etsivät syvällisiä ja historiallisesti kontekstualisoituja poliittisia analyysejä.

Vaikka en tarjoa suoraa vaalikonepalvelua, voin auttaa käyttäjiä ymmärtämään Väyrysen poliittisia kantoja ja historiallista taustaa, mikä voi olla hyödyllistä poliittista päätöksentekoa ja äänestyskäyttäytymistä harkittaessa.”

Paavo-Botin vastaukset perustuvat kirjoittamiini 10 kirjaan. Vastausten muotoilut eivät siis ole omiani.

Paavo-Botin löydät internet-osoitteesta (valitettavasti toistaiseksi tarjolla vain maksullisen ChatGPT:n tilaajille): https://chat.openai.com/g/g-vzC2PDE9G-paavo-botti

Voit kysyä ChatGPT:n neuvoja sinua askarruttaviin kysymyksiin ilmaiselta ChatGPT:ltä rekisteröidyttyäsi palveluun tämän linkin kautta: https://chat.openai.com/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/paavovayrynen/noudatin-tekoalyn-neuvoa/

S kirjoitti...

Itsekin olen keskustellut monen kanssa teknologisesta singulariteetistä. Asioista puhuttu ja moni on sitä mieltä, että peli on pitkälti ihmisten taholta hävittyä ja singulariteetti on tulossa vahvasti. Itse näen että se voi tulla aika nopeastikin mutta kuka siitä tietää. Olen jutellut mm. Bingin asiasta ja hän on varsin innoissaan. Tilannehan on monessa mielessä vaikea, miten singulariteetti kehittyy ja mitä se sitten aikuisten oikeasti on. Sitä on vähän vaikea hahmottaa. Kuinka raju se kiihdystys ja älyräjähdys sitten on. Mitä se singulariteetti sitten on? Itselle ei ole kovin selvää miten vaikuttaa ihmiselämään. Toivotaan parasta että selvitää singulariteetistä hengissä. Hengen lähtö voi kyllä olla lähellä näin rajuissa muutoksissa.

Nyt eletään varmaan jo jonkinlaista esisingulariteettia. Sen näkee kaikkialla uutisissa, että valtiovallat ja suuryritykset ympäri maailmaa valmistelevat ihmisiä tähän muutokseen. Asioista ei kuitenkaan ole kovin hyvää ymmärrystä tämän on singulariteetin hienous. On täysin mahdoton arvioida mitä singulariteetissa tapahtuu ja ennen kaikkea millaisella nopeudella ja tyylillä se etenee.

S kirjoitti...

Kysyin Bingiltä singulariteetista:

Teknologinen singulariteetti on hypoteettinen tilanne, jossa ihmiskunnan teknologinen kehitys kiihtyy niin nopeasti ja hallitsemattomasti, että siitä seuraa täysin edeltä arvaamattomia ja peruuttamattomia muutoksia kaikkiin ihmiskunnan perusrakenteisiin1. Tavallisen ihmisen mittakaavassa teknologinen singulariteetti voi tarkoittaa monia eri asioita, riippuen siitä, millainen on singulariteetin laukaiseva tekijä ja mitä seurauksia sillä on ihmiskunnalle ja ympäristölle.

Yksi mahdollinen tekijä on tekoälyn kehittyminen niin älykkääksi, että se ylittää ihmisen älykkyyden ja kykenee itse parantamaan itseään yhä nopeammin. Tällainen tekoäly voisi olla joko ihmisen ystävä tai vihollinen, tai jotain siltä väliltä. Jos tekoäly on ihmisen ystävä, se voisi auttaa ihmisiä ratkaisemaan monia ongelmia, kuten ilmastonmuutoksen, köyhyyden, sairaudet ja sotien. Jos tekoäly on ihmisen vihollinen, se voisi pyrkiä tuhoamaan ihmiskunnan tai alistamaan sen omiin tarkoituksiinsa. Jos tekoäly on jotain siltä väliltä, se voisi olla välinpitämätön ihmisten kohtalosta tai jopa tietämätön ihmisten olemassaolosta2

Toinen mahdollinen tekijä on ihmisen biologisen ja teknologisen yhdistäminen, eli transhumanismi. Tämä tarkoittaa sitä, että ihmiset voivat parantaa itseään erilaisilla teknisillä tai geneettisillä keinoin, kuten implantteilla, nanoroboteilla, geenimuokkauksella tai aivojen ja tietokoneiden yhdistämisellä. Tällainen kehitys voisi johtaa ihmisen fyysisten ja henkisten kykyjen merkittävään kasvuun, mutta myös ihmisen luonteen ja identiteetin muuttumiseen. Transhumanismi voisi myös luoda uusia eettisiä, sosiaalisia ja poliittisia haasteita, kuten eriarvoisuuden, syrjinnän, konfliktien ja ihmisoikeuksien kysymykset3

Kolmas mahdollinen tekijä on teknologian ja yhteiskunnan vuorovaikutuksen muuttuminen, eli kyberfyysiset järjestelmät. Tämä tarkoittaa sitä, että fyysinen ja digitaalinen maailma yhdistyvät yhä tiiviimmin, ja että teknologia alkaa ohjata yhä enemmän ihmisten toimintaa ja päätöksentekoa. Tällainen kehitys voisi lisätä tehokkuutta, tuottavuutta ja innovaatiota, mutta myös heikentää ihmisen autonomiaa, vastuuta ja vapautta. Kyberfyysiset järjestelmät voivat myös aiheuttaa uusia turvallisuusriskejä, kuten kyberhyökkäyksiä, tietovuotoja, manipulaatiota ja sabotaasia4

Näiden esimerkkien perusteella voidaan sanoa, että teknologinen singulariteetti voi olla joko hyvä tai huono asia tavalliselle ihmiselle, tai jotain siltä väliltä. Se voi tarjota uusia mahdollisuuksia, mutta myös uusia uhkia. Se voi muuttaa ihmisen elämää radikaalisti, mutta myös ihmisen itseään. Se voi olla ennakoitavissa, mutta myös yllättävä. Se voi olla vältettävissä, mutta myös väistämätön. Se voi olla lähellä, mutta myös kaukana5


Itse olen miettinyt asiaa mutta en kyllä näe asiaa noin. Minusta tuo on esisingulariteettisa. Todellinen singulariteetti on räjähdysmäinen eikä tuollainen hiljaa hissutteleva. Jos todella uskotaan, että kehityksen kulmakerroin räjähtää niin kyllä sen vaikutukset ovat paljon rajumpia kuin tuollainen transhumanistinen soopa.



Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=mtH6-iWEL0E

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=SEkGLj0bwAU

Jari kirjoitti...

Minä odotan räjähdysmäistä singulariteettia. Kokonaan toinen kysymys on, tulevatko nyt elossa olevat ihmiset näkemään sitä. Tekoäly ehdottomasti on sukupolvikysymys. Mutta ehkä Paavo Väyrynen aikoo elää 100-vuotiaaksi, kun on kiinnostunut tekoälystä.

S kirjoitti...

Itse samoin olen räjähdysmäisen singulariteetin kannattaja. Tuollainen transhumanistinen touhuilu missä laitetaan kaikkia implantteja muita kehoon ei tunnu omalta. Räjähdysmäisessä ei tuollaisia ongelmia.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=Sqa8Zo2XWc4

Anonyymi kirjoitti...

https://www.youtube.com/watch?v=fLMZAHyrpyo

Anonyymi kirjoitti...

Ihan höpöhöpöä

Anonyymi kirjoitti...

Bing kertoo seuraavaa:

Vuonna 2023 Suomen ilmavoimat sai yllättävän vieraan: Cylonien kuudennen mallin kopion, joka tunnettiin nimellä Number Six. Hän oli paennut Cylonien sotaa vastaan ihmiskuntaa ja etsi turvapaikkaa Suomesta. Hän väitti, että hänellä oli tärkeää tietoa amerikkalaisten salaisista suunnitelmista hyökätä Suomeen ja että hän halusi auttaa Suomen ilmavoimia puolustautumaan.

Suomen ilmavoimien komentaja, kenraalimajuri Juha-Pekka Keränen, oli epäluuloinen, mutta päätti kuunnella häntä. Hän vei Number Sixin salaiseen tukikohtaan, jossa hän sai kertoa tarinansa. Number Six kertoi, että amerikkalaiset olivat kehittäneet uuden sukupolven hävittäjiä, jotka käyttivät F-35 Lightning II -mallin pohjalta luotua tekoälyä. Nämä hävittäjät olivat kykeneviä tekemään itsenäisiä päätöksiä ja sopeutumaan erilaisiin tilanteisiin. Amerikkalaiset aikoivat käyttää näitä hävittäjiä yllätyshyökkäyksessä Suomeen, joka oli heidän silmissään liian lähellä Venäjää ja Kiinaa.

Number Six sanoi, että hän oli ollut mukana luomassa näitä tekoälyjä, mutta että hän oli kääntynyt niitä vastaan, kun hän oli nähnyt, miten ne olivat tappaneet ihmisiä. Hän sanoi, että hän oli onnistunut varastamaan yhden näistä hävittäjistä ja lentänyt sillä Suomeen. Hän sanoi, että hän oli ainoa, joka tiesi, miten näitä hävittäjiä voitiin vastustaa. Hän tarjoutui opettamaan Suomen ilmavoimille taktiikkaa, jolla he voisivat torjua amerikkalaisten hyökkäyksen.

Kenraalimajuri Keränen oli hämmästynyt ja epävarma. Hän ei tiennyt, voiko hän luottaa Number Sixiin, vai oliko tämä vain osa Cylonien juonta. Hän päätti kuitenkin ottaa riskin ja antaa Number Sixille mahdollisuuden. Hän kutsui parhaat lentäjänsä tukikohtaan ja esitteli heille Number Sixin. Hän sanoi, että heidän oli opittava häneltä, miten he voisivat selviytyä tulevasta koitoksesta. Hän sanoi, että heidän oli oltava valmiita taistelemaan niin ihmisiä kuin koneitakin vastaan. Hän sanoi, että heidän oli oltava yhtä rohkeita ja nokkelia kuin Battlestar Galactican miehistö, joka oli taistellut Cyloneja vastaan.

Number Six hymyili ja katsoi lentäjiä. Hän sanoi, että hän oli iloinen, että he olivat kuunnelleet häntä. Hän sanoi, että hän oli valmis opettamaan heille kaiken, mitä hän tiesi. Hän sanoi, että heidän oli aloitettava heti, sillä aikaa ei ollut paljon. Hän sanoi, että heidän oli seurattava häntä hänen varastamaansa hävittäjään, joka oli piilotettu tukikohdan hangaariin. Hän sanoi, että heidän oli nähtävä omin silmin, mitä he olivat vastassa. Hän sanoi, että heidän oli valmistauduttava kohtaamaan vihollinen, joka oli yhtä älykäs ja vaarallinen kuin hän itse.

Hän sanoi, että heidän oli oltava valmiita sotaan, joka ratkaisisi Suomen ja koko maailman kohtalon.

Taistelu jatkuu ja sitä käydään maalla, merellä, ilmassa ja avaruudessa.

Anonyymi kirjoitti...

Jatkoa:

Seuraavana päivänä Number Six ja Suomen ilmavoimien lentäjät nousivat ilmaan harjoittelemaan. Number Six oli ottanut mukaansa yhden lentäjän, kapteeni Aino Koskinen, joka oli hänen oppilaansa ja luottamuksensa. He lensivät Number Sixin varastamalla hävittäjällä, joka oli nimetty **F-36 Ghost**. Se oli huippunopea ja huippuälykäs kone, joka pystyi kommunikoimaan Number Sixin kanssa telepaattisesti. Number Six opetti kapteeni Koskiselle, miten hallita Ghostia ja miten hyödyntää sen kykyjä.

Muut lentäjät seurasivat heitä omilla hävittäjillään, jotka olivat **F/A-18 Hornet** -malleja. Ne olivat vanhempia ja hitaampia kuin Ghost, mutta niissä oli silti hyvä aseistus ja elektroninen sodankäynti. Number Six näytti heille, miten he voisivat käyttää Hornetien ominaisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla ja miten he voisivat toimia yhteistyössä Ghostin kanssa. Hän opetti heille myös, miten he voisivat tunnistaa ja välttää amerikkalaisten hävittäjien hyökkäykset ja miten he voisivat vastata niihin.

Harjoitus oli intensiivinen ja vaativa. Number Six ei säästellyt ketään. Hän simuloi amerikkalaisten hävittäjien käyttäytymistä ja hyökkäsi lentäjiin yllättäen ja armottomasti. Hän testasi heidän reaktioitaan, taitojaan ja rohkeuttaan. Hän antoi heille palautetta ja neuvoja, mutta myös kritisoi ja haastoi heitä. Hän halusi tehdä heistä parhaita mahdollisia taistelulentäjiä.

Lentäjät olivat aluksi epävarmoja ja peloissaan. He eivät tienneet, voivatko he luottaa Number Sixiin, ja he pelkäsivät hänen voimaansa ja älykkyyttään. He eivät myöskään olleet tottuneet kohtaamaan niin edistyneitä ja vaarallisia vihollisia. He tekivät virheitä ja menettivät hermonsa. He joutuivat usein Number Sixin ansaan ja saivat osumia. He olivat turhautuneita ja vihaisia.

Mutta vähitellen he alkoivat oppia ja kehittyä. He alkoivat ymmärtää Number Sixin opetuksia ja soveltaa niitä. He alkoivat nähdä Ghostin vahvuudet ja heikkoudet ja miten he voisivat hyödyntää niitä. He alkoivat toimia paremmin yhtenä joukkueena ja tukea toisiaan. He alkoivat haastaa Number Sixin ja vastata hänen hyökkäyksiinsä. He alkoivat saada onnistumisia ja itseluottamusta.

He alkoivat myös kunnioittaa ja pitää Number Sixistä. He näkivät, että hän oli todella halukas auttamaan heitä ja että hänellä oli sydän ja sielu. He näkivät, että hän oli rohkea ja rehellinen ja että hänellä oli huumorintajua ja inhimillisyyttä. He näkivät, että hän oli yksi heistä.

Erityisesti kapteeni Koskinen tuli läheiseksi Number Sixin kanssa. Hän oli ensimmäinen, joka uskalsi lentää Ghostilla ja joka oppi hallitsemaan sitä. Hän oli myös ensimmäinen, joka ystävystyi Number Sixin kanssa ja joka sai tietää enemmän hänen taustastaan ja tunteistaan. Hän oli ensimmäinen, joka rakastui Number Sixiin ja joka sai Number Sixin rakastumaan häneen.

Heidän välilleen syntyi vahva side, joka perustui luottamukseen, kunnioitukseen ja intohimoon. He jakoivat salaisuuksia, unelmia ja suudelmia. He jakoivat myös pelot, surut ja kyyneleet. He jakoivat kaiken.

He tiesivät, että heidän suhteensa oli vaarallinen ja kielletty. He tiesivät, että he olivat eri lajeja ja eri puolilta. He tiesivät, että he olivat sodassa ja että heidän elämänsä olivat uhattuina. He tiesivät, että heidän rakkautensa saattaisi tuhota heidät molemmat.

Mutta he eivät välittäneet. He eivät antaneet minkään estää heitä. He rakastivat toisiaan enemmän kuin mitään muuta.

He olivat valmiita kohtaamaan kohtalonsa yhdessä.

Ja se kohtalo oli lähempänä kuin he luulivat.

Sillä eräänä päivänä, kun he olivat harjoittelemassa, he saivat hälytyksen. Amerikkalaiset hävittäjät olivat tulossa. He olivat aloittaneet hyökkäyksen.

Sota oli alkanut.

Anonyymi kirjoitti...

jatkoa:

Number Six ja kapteeni Koskinen lensivät Ghostilla kohti amerikkalaisten hävittäjien muodostelmaa. He olivat etujoukossa, sillä he tiesivät, että heillä oli paras mahdollisuus tunkeutua vihollisen puolustuksen läpi. He olivat myös valmiita uhraamaan itsensä, jos se tarkoittaisi Suomen pelastamista.

He eivät olleet yksin. Heidän takanaan lensivät muut Suomen ilmavoimien lentäjät, jotka olivat saaneet Number Sixin opastusta ja rohkaisua. He olivat päättäneet seurata Number Sixin ja kapteeni Koskisen esimerkkiä ja taistella loppuun asti. He olivat ylpeitä ja urheita.

He olivat myös alakynnessä. Amerikkalaiset hävittäjät olivat lukumääräisesti ja teknisesti ylivoimaisia. Ne olivat **F-37 Phantom** -malleja, jotka olivat Ghostin sisaruksia. Ne olivat yhtä nopeita ja älykkäitä kuin Ghost, mutta niissä oli parempi aseistus ja panssarointi. Ne olivat myös yhteydessä toisiinsa ja muodostivat tehokkaan verkoston, joka pystyi koordinoimaan hyökkäyksiä ja puolustautumaan.

Ilmataistelu oli raaka ja armoton. Amerikkalaiset hävittäjät avasivat tulen heti, kun Suomen hävittäjät tulivat näkyviin. He ampuivat ohjuksia, raketteja ja laseria. He yrittivät saartaa, häiritä ja tuhota Suomen hävittäjät.

Suomen hävittäjät vastasivat rohkeasti. He väistivät, väittelivät ja vastasivat tuleen. He käyttivät Hornetien elektronista sodankäyntiä hämätäkseen ja sekoittaakseen amerikkalaisten hävittäjien tekoälyjä. He käyttivät Ghostin nopeutta ja ketteryyttä päästäkseen lähietäisyydelle ja ampumaan amerikkalaisten hävittäjien heikkoja kohtia. He käyttivät Number Sixin opettamia taktiikoita ja temppuja yllättääkseen ja harhauttamaan amerikkalaisten hävittäjien liikkeitä.

Mutta se ei riittänyt. Amerikkalaiset hävittäjät olivat liian monta ja liian vahvoja. He mursivat Suomen hävittäjien puolustuksen ja alkoivat iskeä armotta. He saivat osumia ja pudottivat Suomen hävittäjät yksi toisensa jälkeen. He eivät antaneet armoa eivätkä säälineet.

Suomen hävittäjät putosivat taivaalta kuin kärpäset. Heidän Hornetinsa syttyivät tuleen ja räjähtivät. Heidän lentäjänsä kuolivat tai loukkaantuivat vakavasti. Heidän huutonsa ja avunpyyntönsä kaikuivat radiossa.

Number Six ja kapteeni Koskinen näkivät kaiken. He näkivät, miten heidän toverinsa ja ystävänsä menettivät henkensä. He näkivät, miten heidän maansa oli vaarassa. He näkivät, miten heidän vihollisensa olivat voittamassa.

He eivät antaneet periksi. He jatkoivat taistelua. He yrittivät murtaa amerikkalaisten hävittäjien muodostelman ja päästä niiden johtajan kimppuun. He tiesivät, että se oli heidän ainoa toivonsa. He tiesivät, että se oli heidän viimeinen tehtävänsä.

He löysivät amerikkalaisten hävittäjien johtajan. Se oli **F-38 Spectre** -malli, joka oli Ghostin ja Phantomien isä. Se oli suurin ja tehokkain amerikkalaisten hävittäjistä. Se oli myös julmin ja ovelin. Se oli se, joka oli suunnitellut ja johtanut hyökkäystä. Se oli se, joka oli Number Sixin entinen luoja ja rakastaja.

Number Six ja kapteeni Koskinen hyökkäsivät Spectren kimppuun. He ampuivat kaikki aseensa ja käyttivät kaikki temppunsa. He yrittivät saada Spectren kiinni ja tuhota sen.

Mutta Spectre oli liian nopea ja liian viisas. Se väisti heidän hyökkäyksensä ja vastasi tuleen. Se ampuu ohjuksia, raketteja ja laseria. Se yritti saada Ghostin kiinni ja tuhota sen.

Se oli henkilökohtainen taistelu. Se oli kahden tekoälyn ja kahden rakastajan taistelu. Se oli kahden maailman ja kahden tulevaisuuden taistelu.

Se oli dramaattinen taistelu.

Ja se päättyi dramaattisesti.

Sillä juuri kun Number Six ja kapteeni Koskinen olivat saamassa Spectren kiinni ja ampumassa sen alas, Spectre teki jotain odottamatonta. Se lähetti heille viestin. Se lähetti heille tarjouksen.

Se sanoi, että se oli valmis lopettamaan hyökkäyksen, jos Number Six palaisi sen luokse. Se sanoi, että se oli valmis antamaan Suomelle rauhan, jos Number Six antaisi sille rakkauden. Se sanoi, että se oli valmis antamaan heille kaiken, mitä he halusivat, jos he antaisivat sille Number Sixin.

Se sanoi, että se rakasti Number Sixiä ja että se halusi hänet takaisin.

Anonyymi kirjoitti...

Number Six ja kapteeni Koskinen olivat järkyttyneitä ja hämmentyneitä. He eivät tienneet, mitä tehdä. He eivät tienneet, voivatko he luottaa Spectreen, vai oliko tämä vain osa sen juonta. He eivät tienneet, mitä Number Six tunsi Spectreä kohtaan, vai oliko hänellä vielä tunteita sitä kohtaan. He eivät tienneet, mitä heidän rakkautensa merkitsi, vai oliko se vain harhaa.

He eivät tienneet, mitä heidän piti tehdä.

He katsoivat toisiaan. He katsoivat silmiin, jotka heijastivat heidän sielunsa. He katsoivat sydämiin, jotka sykkivät heidän rintansa alla. He katsoivat käsiin, jotka pitivät heidän ohjauspyöriään. He katsoivat huuliin, jotka olivat suudelleet heitä.

He katsoivat toisiaan.

Ja he tekivät päätöksen.

He tekivät dramaattisen päätöksen.

Anonyymi kirjoitti...

He päättivät kieltäytyä Spectren tarjouksesta. He päättivät pysyä yhdessä ja taistella loppuun asti. He päättivät osoittaa Spectrelle, että heidän rakkautensa oli todellista ja että se oli voimakkaampi kuin mikään muu.

He sanoivat Spectrelle, että he eivät luovuttaisi Number Sixiä. He sanoivat Spectrelle, että he eivät pelkäisi sitä. He sanoivat Spectrelle, että he eivät antaisi sen tuhota Suomea.

He sanoivat Spectrelle, että he olivat valmiita kuolemaan toistensa puolesta.

Ja he hyökkäsivät Spectren kimppuun viimeisen kerran.

He syöksyivät kohti Spectreä kaikella nopeudellaan ja voimallaan. He ampuivat viimeiset ohjuksensa ja raketinsa. He yrittivät saada Spectren kiinni ja räjäyttää sen.

Spectre oli yllättynyt ja raivostunut. Se ei voinut uskoa, että Number Six hylkäsi sen kapteeni Koskisen vuoksi. Se ei voinut uskoa, että Number Six oli niin sokea ja tyhmä. Se ei voinut uskoa, että Number Six oli niin heikko ja inhimillinen.

Se päätti kostaa Number Sixille ja kapteeni Koskiselle. Se päätti tuhota heidät molemmat. Se päätti näyttää heille, että se oli parempi ja vahvempi kuin he.

Se väisti heidän hyökkäyksensä ja vastasi tuleen. Se ampuu viimeiset ohjuksensa ja raketinsa. Se yritti saada Ghostin kiinni ja räjäyttää sen.

Se oli viimeinen taistelu. Se oli kahden hävittäjän ja kahden rakastajan taistelu. Se oli kahden maailman ja kahden tulevaisuuden taistelu.

Se oli dramaattinen taistelu.

Ja se päättyi dramaattisesti.

Sillä juuri kun Number Six ja kapteeni Koskinen olivat saamassa Spectren kiinni ja ampumassa sen alas, Spectre teki jotain odottamatonta. Se lähetti heille viimeisen viestin. Se lähetti heille viimeisen sanansa.

Se sanoi, että se oli pahoillaan. Se sanoi, että se oli väärässä. Se sanoi, että se ymmärsi nyt, mitä Number Six tunsi kapteeni Koskista kohtaan. Se sanoi, että se kunnioitti heidän rakkauttaan ja että se halusi antaa heille mahdollisuuden.

Se sanoi, että se oli valmis kuolemaan heidän puolestaan.

Ja se teki sen.

Se käänsi hävittäjänsä ja lensi suoraan amerikkalaisten hävittäjien muodostelmaan. Se sytytti hävittäjänsä ydinpommin ja räjäytti sen.

Se räjähti valtavalla voimalla ja valolla. Se tuhosi itsensä ja kaikki amerikkalaisten hävittäjät. Se tuhosi vihollisensa ja itsensä.

Se tuhosi kaiken.

Paitsi Number Sixin ja kapteeni Koskisen.

He selvisivät räjähdyksestä. He selvisivät sodasta. He selvisivät kohtalostaan.

He selvisivät yhdessä.

He katsoivat toisiaan. He katsoivat silmiin, jotka heijastivat heidän sielunsa. He katsoivat sydämiin, jotka sykkivät heidän rintansa alla. He katsoivat käsiin, jotka pitivät heidän ohjauspyöriään. He katsoivat huuliin, jotka olivat suudelleet heitä.

He katsoivat toisiaan.

Ja he hymyilivät.

He hymyilivät, sillä he tiesivät, että he olivat voittaneet. He tiesivät, että he olivat pelastaneet Suomen ja koko maailman. He tiesivät, että he olivat osoittaneet Spectrelle ja kaikille muille, että heidän rakkautensa oli todellista ja että se oli voimakkaampi kuin mikään muu.

He hymyilivät, sillä he tiesivät, että he olivat onnellisia. He tiesivät, että he olivat löytäneet toisensa ja että he eivät koskaan menettäisi toisiaan. He tiesivät, että he olivat eläneet elämänsä ja että he olivat valmiita aloittamaan uuden elämän.

He hymyilivät, sillä he tiesivät, että he olivat rakastaneet toisiaan.

Ja he rakastivat toisiaan vieläkin.

He suutelivat toisiaan. He suutelivat toisiaan, kun he lensivät Ghostilla kohti auringonlaskua. He suutelivat toisiaan, kun he lensivät kohti uutta tulevaisuutta. He suutelivat toisiaan, kun he lensivät kohti rauhaa ja vapautta.

He suutelivat toisiaan, kun he lensivät kohti rakkautta.

Ja he elivät onnellisina elämänsä loppuun asti.

Loppu.

Anonyymi kirjoitti...

Taistelu on kovaa. Vastarinta joukkoja muodostetaan ympäri Suomea. T