sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Wilma tuli Windows 8:lle

Viime viikolla Wilmasta ilmestyi Windows 8 -versio. Tämä on näppärä veto Microsoftilta: tekemällä hyödyllisen sovelluksen Windows 8:n uuteen käyttöliittymään se lisää kiinnostusta käyttöjärjestelmää kohtaan. Muutoin Windows 8:n vastaanotto on ollut vähintäänkin vaisu.

Wilma Windows 8:ssa
Wilma käyttää oikeaoppisesti Windows 8:n käyttöliittymäelementtejä. Koulun lähettämät viestit näkyvät ilmoituksina työpöydän päällä, joten ne on helppo havaita. Uutta on sekin, että samaan ohjelmaan saa nyt kaikkien omien lasten tiedot, vaikka he olisivat eri kouluissa.

Mitään erityistä syytä Windows 8:lle ei taida olla. Aivan yhtä hyvin ohjelman olisi voinut tehdä tavalliseen Windowsiin. Ensi vuoden puolella on luvassa versio Windows Phone -puhelimille, myöhemmin todennäköisesti myös Androidille ja iOS:lle. Niistä päättää palvelun tuottaja Starsoft itse.

Yksi asia kuitenkin pistää itseäni ikävästi silmään: olen aina halunnut tietää, miksi Wilmassa käytetään sanaa pikaviesti, vaikka kyse on tavallisista sähköpostiviesteistä. Viime viikon julkistustilaisuudessa kysyin tätä tekijältä. Hän sanoi, että on haluttu tehdä selvä ero Wilman viestien ja tavallisen sähköpostin välillä.

Miksi tämä on ylipäätään tarpeellista, sitä en ymmärrä. Opettajat käyttävät "pikaviestejä" tavallisina sähköpostitiedotteina. Niissä ei ole mitään pikaista eikä kiireellistä. Nykyään termi pikaviesti on vakiintunut viittaamaan online-keskusteluihin (Instant Message). Pikaviesti antaa vanhemmalle vaikutelman, että lapselle on sattunut jotain, mikä vaatii kiireellistä vastausta. Ja siitä ei tosiaan ole kysymys.

Jos sähköposti olisi huono valinta, niin miksei sitten pelkkä viesti? "Olet saanut uuden viestin Wilmasta".

1 kommentti:

Jari P kirjoitti...

"Viime viikolla Wilmasta ilmestyi Windows 8 -versio. Tämä on näppärä veto Microsoftilta: tekemällä hyödyllisen sovelluksen Windows 8:n uuteen käyttöliittymään se lisää kiinnostusta käyttöjärjestelmää kohtaan."

Microsofthan ei tätä sovellusta ole Win 8:lle tehnyt vaan StarSoft itse.