Linkit

torstai 22. maaliskuuta 2012

Tv-kanavaluvat aikansa eläneitä

Liikenne- ja viestintäministeriö on tänään myöntänyt uudet kanavatoimiluvat MTV:n maksullisille hd-kanaville (Canal+ First HD ja Canal+ Urheilu HD) sekä perustarkkuuden CNN-kanavalle.

Kaikki lupaa hakeneet saivat sen. Itse asiassa F-nipussa olisi ollut tilaa vielä yhdelle kanavalle, mutta kukaan ei halunnut sitä. Kovasti ovat ajat muuttuneet -- vielä 10 vuotta sitten toimiluvista kilpailtiin verisesti.

Uudet kanavat merkitsevät katsojille lisää valinnanvaraa. Jippii! Sitä tässä tarvitaankin: viime sunnuntaina kello 19 Nelosella alkoi Master Chef ja Subilla Top Chef. Molemmat täysin samanlaisia, kotimaisia tosi-tv-ohjelmia, jotka perustuvat ulkomailta ostettuun formaattiin. Yksipuolinen tarjonta on selvä merkki siitä, että vaihtoehtoja tarvitaan lisää (NOT!).

CNN:n tulo Suomen antennikoteihin on ironista sikäli, että yksi digi-tv-hankkeen keskeisistä perusteluista oli estää taivaskanavien vyöry Suomeen. Kävi täsmälleen päinvastoin: juuri digi-tv toi taivaskanavat kaikkien saataville. Vähän aiemmin kansainvälinen FOX osti Suomi-tv:n (jossa Suomea oli vain nimi).

Mutta mitäpä tässä vanhoja muistelemaan, katsotaan mieluummin tulevaisuuteen. Antennitaajuuksien kysyntä on romahtanut, joten ne eivät enää ole niukka resurssi, jonka käyttöä valtion pitäisi säännellä. Kun tarjonta ylittää kysynnän, ei ole mitään säänneltävää.

Looginen johtopäätös olisi, että tv-kanavatoiminta vapautettaisiin kokonaan ja historiallisesta lupakäytännöstä luovuttaisiin.

Haluaisitko perustaa oman tosi-tv-kanavan? Siitä vain yrittämään!

29 kommenttia:

  1. "Looginen johtopäätös olisi, että tv-kanavatoiminta vapautettaisiin kokonaan ja historiallisesta lupakäytännöstä luovuttaisiin. "

    Voisinko minä sitten vaikka jyrätä mtv3:n hommaamalla tarpeeksi vahvan lähettimen?

    Joku säätely radiotaajuuksille tietenkin tarvitaan, mutta tällaisessa tilanteessa ei toki ole järkeä paljon hintaa pyytää eikä ehtoja sanella, jos tarjontaa on ylimäärin. Huutokauppa olisi hyvä ratkaisu. Lähtöhinta voi olla 0 euroa.

    VastaaPoista
  2. Hei Petteri!

    Islannissa siirryttiin Open Source järjestelmien käyttöön säästösyistä. Eikö Suomessakin olisi mahtavat säästöt tiedossa Open Sourcen avulla?

    Olisi hyvä tehdä asiasta analyysi blogi vai mitä?

    - YLE areenan toimivuus, ja paljonko on maksanut? Kuvanlaatu ei päätä huimaa, ohjelmat katoavat viikossa eikä niitä enää sitten voi sieltä katsoa. Verorahoilla tehtyä tuotantoa eikä saa katsoa?

    - Paljonko valtio käyttää konkreettisesti rahaa IT hommiin?

    - Mikä on open sourcen prosentuaalinen osuus?

    - Paljonko tienaa IT pomot jotka tekevät valtion järjestelmiä? Paljonko heitä on?

    - Ovatko järjestelmät toimineet?

    - Onko ohjelmat Valtion omaisuutta eli jäävät jälkipolvien käyttöön lähdekoodien kera, vai suljettuja kokonaan?

    - Kuka tekee Suomen ääntenlaskenta järjestelmät vaaleissa ja olisiko syytä Open Sourceen?

    On pistänyt ihmetyttämään nämä Suomen asiat. Suomi on pieni maa jossa 5 miljoonaa asukasta. Siltikään emme saa tehtyä yhteistä tietokantaa esimerkiksi sairaaloille, joissa olisi kaikki tiedot toimivina resepteineen? Kysehän on databasesta eli esim SQL tietokannoista. Näitähän on tehty 30 vuotta vai?

    Eli siis Suomessa ei osata tehdä tietokantoja tai Linux järjestelmiä vaikka molemmat on kehitetty Suomessa? Hehhee on tämä naurettava valtio.

    Haluaisin nähdä mistä koostuu esimerkiksi 500 miljoonan euron lasku, keskeneräisestä tietokanta sovelluksesta jollekin valtion sairaaloille tms, aina saa lukea näistä jätti summista mutta ei selvitetä mihin se raha upposi.

    Sen tiedän, että valtion eri yritysten johtajilla on aikaa veneillä hienoilla paateilla ja matkustella ulkomailla jatkuvasti, osinkoa ja palkkaa tulee poskettomasti. Mistä hyvästä, jos selkeästi tehdään jatkuvasti tappiota?

    Maantieteellä ei ole mitään merkitystä kun tehdään tietokantaa Suomesta. Paljonko on Berliinin IT kustannukset ja paljonko Suomen? Eikö asukasluku liene samaa luokkaa, eli on vertailukelpoinen.

    Näihin jos jaksat paneutua muutaman viikon ja tonkia, kaivaa ja selvittää niin tulee varmasti oikea jymypaukku blogi :)

    VastaaPoista
  3. >Eikö Suomessakin olisi mahtavat
    >säästöt tiedossa Open Sourcen
    >avulla?

    Mistä ne säästöt tulisivat? Julkishallinnon IT-menoista lisenssihinnat ovat muutaman prosentin luokkaa. Käyttäjien kouluttaminen uusiin ohjelmiin ja käyttöjärjestelmiin se vasta kalliiksi tulisikin.

    YLE Areenan jakelua rajoittavat tv-tuottajien ja tekijänoikeusjärjestöjen sopimukset.

    Isojen järjestelmien miljoonakustannukset tulevat työstä, eivät välineiden tai lisenssien hinnoista.

    Open Source on hieno periaate, mutta ei mikään taikasana. Applesta on tullut maailman suurin ja voitollisin yhtiö siksi, että se on tehnyt kaikesta suljettua. Ja käyttäjät ovat tyytyväisiä.

    VastaaPoista
  4. Mistä?

    200 miljoonaa euroa (!!) vuodessa menee Microsoft lisensseihin valtiolta pelkästään. Siinä aika iso säästö, 2 miljardia 10 vuoden aikana? Ei merkitse sinulle mitään, ok. Tuosta teki kuningaskuluttaja ohjelman pari vuotta sitten.

    Eli jos muutama prosentti on tuo n. 200 miljoonaa niin KUINKA PALJON SITÄ RAHAA SITTEN MENEE? JA MIHIN?

    Onko sinulla Petteri lapsia? Eipä taida olla. Et paljoa ole kiinnostunut jälkipolvien oikeudesta nähdä, mitä koodia heidän käyttämänsä järjestelmät sisältävät. Valtionsalaisuus....


    Hehheh kavereita on näissä valtion lafkoissa töissä. muunmuassa pysäköintitalo firmassa, valtion omisteisessa. Voi kuinka siellä vedetään rahaa välistä ja istutaan tekemättä mitään... Kovilla palkoilla... Toinen kaveri on tekemässä näitä Valtion infrastruktuuri hankkeita ja kertoili että väkeä on niin paljon ettei tarvitse käytännössä tehdä mitään töissä. Kukaan ei tule mäkättämään, rahaa tulee taloon sisään automaattisesti.

    No aivan sama. Silmät ummessa kohti tuhoa tämä valtio menee.

    Tiesikö Petteri että esimerkiksi Suomen asuntojen hintanousu on ollut 3 kertainen verrattuna EU maiden keskiarvoon? Se on vasta jäävuoren huippu.

    Agraari yhteiskunta Suomi, "ytimissä" :) lol

    VastaaPoista
  5. Niin ja APPLE firmasta sen verran että sen tuotteista varmasti 90% on kylläkin Open Sourcea.

    -Webkit
    -Darwin OS
    -HTML5
    -Open GL
    - Jopa QT taitaa olla mukana?

    Suljettua koodia on sitten integroitu noiden päälle. Eli Quartz yms API:t joita he käyttävät.

    Jopa FaceTime olisi Open Source ellei Jobs olisi heittänyt lusikkaansa nurkkaan. Hän ehdottomasti halusi että FaceTime videopuhelut ovat avointa koodia myöskin. Ei ole vaan kelvannut, kaikki haluaa omat järjestelmänsä.

    Kyllä on hataralla pohjalla Petterin tietotaito Applesta jos kuvittelee että suljetulla koodilla se on menestynyt voi että mihin tämä maa on menossa kun Suomen "ykkös IT tietäjä" on tällä tasolla...

    Android on kokonaan Open Source, sillähän ei rahaa tehdäkkään :) vasta 90% pian kännyköistä pyörittää sitä ja muutenkin Linux on ylivoimaisesti käytetyin kernel koko maapallolla. Google, Amazon, kaikki miljardifirmat käyttävät Linuxia ja Open Sourcea mutta valtiolle tämä ei käy koska huonoa bisnestä :D :D ZIISUS :D

    No Suomalaiseen tapaan kuuluukin pilkata omia hyviä saavutuksia ja hehkuttaa jotain ulkomaalaista hömppää.

    VastaaPoista
  6. >200 miljoonaa euroa (!!) vuodessa
    >menee Microsoft lisensseihin
    >valtiolta pelkästään.

    Ja lähde oli?

    Asuntojen hintojen nousu on Suomen kipupiste, merkki siitä että emme ole osanneet hoitaa asioitamme oikein. Olisipa EU puuttunut tähänkin, kun itse vain sähläämme.

    VastaaPoista
  7. >Kyllä on hataralla pohjalla
    >Petterin tietotaito Applesta jos
    >kuvittelee että suljetulla
    >koodilla se on menestynyt

    Se, että pohjalla on open sourcea ja päällä kaupallista softaa, on mielestäni pahin yhdistelmä. Siinähän vain käytetään muiden ilmaiseksi tekemää työtä oman voiton maksimointiin ja samalla asiakkaan kädet sidotaan. Et saa edes ajaa OS X:ää Pc-koneen virtuaaliboksissa, koska Apple kieltää.

    Käyttäjän kannalta oleellista on lopputuotteen avoimuus, ei se mitä alla on.

    VastaaPoista
  8. Petterin mielestä Valtio eli kansalaiset eivät saa maksimoida siis voittoja :) Tulihan se sieltä kokoomuslainen pääperiaate!

    Ja lähteen mainitsin, YLE Kuningaskuluttaja ohjelma.

    http://kuningaskuluttaja.yle.fi/node/2606

    Laitoin google hakuun (open sourcella tehty Linux palvelu) äskön hakusanaksi "Kuningaskuluttaja 180 miljoonaa lisenssimaksut" ja toisenahan tuo sieltä tuli esiin heti.

    Siitä vaan ihmettelemään ja opettelemaan uutta.

    Harmi että mielestäsi Valtio (kansalaiset) ei saa tehdä voittoa Open Sourcella joka on vieläpä Helsingin Yliopistossa (Linux kernel) Valtion rahoilla tehty.

    Myös Youtube Google Gmail kaikki pyörivät Linux päällä.

    Hah, myös Apple serverit pyörii kaikki Linux päällä. Taitaa jopa heidän iCloud pyöriä Linux servereillä?

    He saavat voitot... Mutta tuo malli ei toimi valtiolle koska X ja Y ja ennustetaan nyt ne kurssiosakkeetkin seuraavaksi sammakoista niin kyllä siinä on innovaatiota Suomelle riittämiin :)

    VastaaPoista
  9. Hei hei hei..Master Chef ja Top Chef ovat kaksi aivan eri asiaa. Sama kuin sanoisi että PC ja Mac ovat sama juttu koska ovat tietokoneita.

    VastaaPoista
  10. Master Chef, Kokkisota, Top Chef mitä lie ovat kaikki samaa sontaa. Joka kanvalta tulee INNO tai vastaava sisustusohjelma, ruokaohjelma, tosi-tv ohjelma ja kaikki tuntuu yhdistävän miespuolisten juontajien tietty suuntautuminen (krhm)

    No itsellä telkkari toimiikin vain Hackintosh/Linux koneen ruutuna. Ei edes antennia ole kytkettynä, niin vähän kiinnostaa mitä sieltä tulee.

    Youtubesta näkee kaiken ja enemmänkin. Muuta ei tarvita.

    Kerran muuten koitin Windows 7 joskus vuosia sitten. Ei mitään eroa Vistaan joten heitin takaisin bitti avaruuteen josta sen testimielessä kopioinkin. Kukaan ei hävinnyt rahaa, minä varsinkaan. Jos olisin siitä tykännyt, olisin sen ostanut. Kuten ostin Mac OS X käyttöjärjestelmänkin ihan kaupasta ja asensin PC koneilleni.

    Varmistin vielä APPLE EULA sopimuksen pätevyyden käyttämällä Apple tarroja jotka tulivat käyttiksen mukana. Siinä sanottiin että pitää olla Apple branded machine joten läiskäisin tarrat koteloihin kiinni, sopimus validi. Profit.

    VastaaPoista
  11. Kuningaskuluttajan lähde oli näköjään COSS eli avoimen lähdekoodin yhteisö.

    Valtionhallinnolta olen itse saanut luvun 160 miljoonaa euroa vuodessa, missä on mukana niin toimistosovellukset kuin Oracle, SAP R/3 ja kaikki muutkin. Mikä Microsoftin osuus tuosta kaikesta on, sitä en tiedä.

    Asiassa on kuitenkin paljon enemmän ulottuvuuksia kuin vain lisenssihinta:

    http://www.tietoviikko.fi/msareena/msuutiset/kaikkiareenauutiset/openoffice+osoittautui+helsingissa+liian+vaikeaksi++tilalle+microsoft+officea/a736721

    http://www.tietokone.fi/uutiset/naantali_microsoft_malli_meille_edullisempaa_kuin_avoin_koodi

    VastaaPoista
  12. @ FOX Suomeen, Njam :)!

    Nyt jo tulee mainiot "Lentoturmatutkinta" ja "Historian salaisuudet" National Geographic- dokumentit.

    Vapise valtion vasemmistotuutti!

    VastaaPoista
  13. IBM, Google, Amazon, FaceBook, Apple, Angry Birds

    Mikä näitä yhdistää? Tekevät voittoa Open Sourcella. Tolkuttomasti. Kyllä, Angry Birds pelimoottori on OpenSourcea myös. Eivät he itse pelimoottoreita osaa tehdä.

    Suomi OYj AB tekee 8 miljardia euroa vuodessa tappiota ja AAA luokitus lähtee kävelemään tänä vuonna, tappio kasvaa pahimpien arvioiden mukaan 11 miljardiin vuodessa. Me ei tästä selvitä.

    Ainiin kyllähän varmaan Tieto OYj tekee voittoa.. Tosin jos se saisi täysin vapailta markkinoilta rahoituksensa olisi se tehnyt jo konkurssin varmasti aikoja sitten... Sosialismia pahimmillaan, sitä se on.

    Open Sourcen tuominen ammattikorkeakouluihin lisäisi tätä miljardibisneksen tietotaitoa huomattavasti. Kehittyviin Aasian ja Afrikan valtioihin voisi myydä valmiiksi räätälöityjä Open Source pohjaisia järjestelmiä tolkuttomalla voitolla.

    Windosia ei valtion konttorityöntekijän koneissa tarvita mihinkään, ei kai ne 3D pelejä siellä pelaile kuitenkaan? ARM pohjaiset Ubuntu koneet toimisivat energiatehokkaamminkin kuin nämä Core2Quad työpöytäkoneet toimistoissa. Mihin tarvitaan supertietokoneen tehot kun he näpyttelevät database-clienttiin jotain numeroita? Hah.

    Linuxia aloin käyttämään 1994. Käytän edelleen, Hackintoshin lisäksi. Ylivoimaisia ovat molemmat Windowsiin verrattuna lähes kaikessa paitsi 3D peleissä. Onneksi HTML5 sekä WebM tekniikat tulevat syrjäyttämään Microsoftin ylivoiman näissäkin jo tällä vuosikymmenellä!

    Miten siirryin Linuxiin? Noh, Käytin Amiga500 jälkeen OS/2 Warp kunnes huonompi Win95 vei suosion. Sitten huomasin että Pentium 60mhz kone ei jaksanut Windowsissa pyörittää kunnolla Mp3 tiedostoja ja koitin uuden karheaa Linuxia kernelillä 1.2.13 ja kappas, ällistys oli melkoinen kun MP3 pyöri mukavasti ja pystyi surffailemaan silti vielä Netscapella samanaikaisesti. Tehoero oli päätä huimaava, ja ihastuin. Ja tehoero on päätähuimaava yhä edelleen, sanoi Benchmark tulokset mitä lystää.

    VastaaPoista
  14. http://www.itworld.com/open-source/193823/how-linux-mastered-wall-street

    Ainiin koko maapallon rahat pyörii myös Linuxin päällä ihan pikku vinkkinä.

    Wall Streetille ei windowsilla ole mitään asiaa. Liian kallista ja huonoa koodia. Bugista reikäjuustoa. Sen varaan ei voi laskea maapallon rahoja missään nimessä.

    Mutta onneksi Suomen konsultit kovine palkkoineen tietävät paremmin. Myös Matti Vanhanen tietää nämä asiat paremmin, hänhän toi Microsoftia Suomeen kovalla metelillä 2006 ja kehui miten halpa edullinen suorastaan ilmainen diili tuli tehtyä.

    Luottakaa te vaan Matti Vanhasen windowsiin.

    VastaaPoista
  15. Linux-järjestelmän kalleutta hän täsmentänyt Digitodaylle antamassaan lausunnossa sillä, ettei kaupungin tietohallinnossa ole Linux-osaamista. Sitä piti ostaa ulkoa, mikä tuli turhan kalliiksi.

    Voi pyhä yksinkertaisuus sentään.

    Eli kehä kiertää kiertokulkuaan. AMK ei opeta Linuxia eikä yliopistotkaan. Ja sitten huuli pyöreänä valitellaan että ulkopuolinen Linux osaaminen maksaa.

    Se ulkopuolinen Microsoft osaaminen siis on ilmaista vai?

    No meni Petterillä jo jauhot totaalisesti näköjään suuhun. Taidan mennä valokuvaamaan Linux puhelimellani vähän lintuja pihalle.

    VastaaPoista
  16. Ja vielä VIIMEINEN kommentti ja huomio!

    Mitä ihmettä, valtiolla Microsoft osaajat eivät osaa käyttää Linuxia siksi ei käytetä Linuxia? Lolll

    No potkikaa ne Microsoft "osaajat" sieltä valtiolta pellolle ja tilalle Linux osaajat? Ei tarvitse ulkopuolelta ostella enää?

    Bisnesmallin kokoomus ei tätä käsitä? Voitot ei kelpaa, jos ne tulee kansalaisille. Pitää pienelle kähmijä porukalle ahnehtia kaikki?

    On tämä uskomatonta hulluutta! :D USKOMATONTA

    VastaaPoista
  17. >No meni Petterillä jo jauhot
    >totaalisesti näköjään suuhun.
    >Taidan mennä valokuvaamaan Linux
    >puhelimellani vähän lintuja
    >pihalle.

    Mene ihmeessä, sillä tuollainen höyryäminen ei ainakaan edistä julkishallinnon Linux-hankkeita.

    Eikä avoin/suljettu-väittely liity kirjoitukseni otsikkoon millään tavalla.

    VastaaPoista
  18. Ei vaan lähetän tämän tallentamani webshot.png kuvan oman puolueeni (PS) ehdokkaille jotta näkevät että totuus se vetää "asiantuntijankin" hiljaiseksi ja vetoaa vain että aihe ei nyt liittynyt mitenkään TV kanaviin.

    Et mitään konkretiaa pysty vastaamaan, paitsi heittämään vain tuon Suomalaisen kiusaamis kulttuurin (kokoomus) tyylisen vastakommentin höyryämisestä.

    Eli siis montako miljardia IT sektori valtiolta imee rahaa? Useita miljardeja siis jos 200M on pelkkä murto-osa kokonaiskustannuksista.

    Aivan sairasta tuhlausta siis. Näin pienessä maassa. Suomen populaatio vastaa yhtä keskisuurta kaupunkia globaalissa mittakaavassa mutta osuus IT kustannuksista Suomen BKT:stä on posketonta luokkaa.

    Joku tienaa, todella paljon. Ehkäpä sinä itsekin? No sekin asia selvitetään kyllä. Pistän asian eteenpäin.

    VastaaPoista
  19. Anonyymin höyryämisen taustalla on kuitenkin aivan asiallinen kysymys. Miksi yhteisiä rahoja käytetään täysin uusien suljetun lähdekoodin järjestelmien tekemiseen.

    Kuten sanottua, avoimen lähdekoodin puolelta löytyy paljon valmiita "rakennuspalikoita", joiden päälle tietojärjestelmiä rakentaa. Monesti ei ole mitään hyvää syytä aloittaa nollasta. Koodin avoimuus takaa sen, että ei olla alkuperäisen toimittajan armoilla, jos järjestelmää täytyy myöhemmin laajentaa.

    VastaaPoista
  20. Hieman jatkoa. Jos veronmaksajat maksavat ohjelmistokehityksen, tulisi tämän ohjelmiston olla tämän jälkeen veronmaksajien omaisuutta. Koodin avoimuus on juuri tätä. Vain lähdekoodit omistamalla todella omistaa ohjelmiston, eikä vain saa hetkellistä palvelua.

    Yhteiskunta, jossa yhteisiä rahoja keplotellaan yksityisille ei ole sosiaalidemokratia eikä vapaa markkinatalous.

    VastaaPoista
  21. Käyttäjän kannalta oleellista on lopputuotteen avoimuus, ei se mitä alla on.

    Mitä avointa on closed sourcessa? Saanko kansalaisena nähdä KELA:n tietojärjestelmien lähdekoodit?

    En saa, joten mitä sössötät?

    VastaaPoista
  22. Ei tuollaista periaatteellista päätöstä voi tehdä sen perusteella, että nyt yhdelle kanavalle ei ollut ottajia. Tilanne voi muuttua ja kanavanippuihin tehdyt muutokset voivat tuoda muutoksia. Jos valtio ei päättäisi kuka saa lähettää, niin kuka? Digitako?

    VastaaPoista
  23. Kilpailu TV-puolella on muuttunut. Ennen kanavat panivat yhtä aikaa erilaista ohjelmaa, jotta katsoja voisi aina katsoa haluamansa. Nyt kilpaillaan suoraan panemalla samaan aikaan samanlaista. Katsojalle tämä toki on huonompi, jos ei ole tallentavaa boksia.

    En ole kumpaakaan mainituista ohjelmista katsonut. Ehkä ne ovat roskaa. Tätä täytyy kuitenkin arvioida asiasta kiinnostuneiden perspektiivistä. Se, että ei jostain ohjelmasta pidä ei tee siitä roskaa.

    VastaaPoista
  24. "Ei tuollaista periaatteellista päätöstä voi tehdä sen perusteella, että nyt yhdelle kanavalle ei ollut ottajia. Tilanne voi muuttua ja kanavanippuihin tehdyt muutokset voivat tuoda muutoksia."

    Samaa mieltä. HDTV:n myötä on mahdollista että taajuuksista tulee uudelleen pula.

    VastaaPoista
  25. Hannu Tanskanen kirjoitti...
    @ FOX Suomeen, Njam :)!

    Kannattaa Foxista muistaa että se on Murdokin impeuriimiin kuuluva kanava. Hänen firmansa poliisin ja poliitikoiden lahjontaa perataa parhaillaan Briteissä.
    Toinen hyvä asia muistaa on se että USA:ssa on erittäin härkisti tukenut yhtä poliittista liikettä.

    Mikä mahtaa olla mielessä kun kehittyvät maakunnat eivät enään ole voimissaan.

    Varmasti hyvääkin ohjelmaa on mutta ...

    VastaaPoista
  26. Murdochin imperiumista tosiaan paljastuu aina uutta:

    http://www.guardian.co.uk/media/2012/mar/26/news-corp-ondigital-paytv-panorama

    VastaaPoista
  27. @Jouni & hdmi

    Tarkoitin,että FOX on mukava vastapaino näille olemassaoleville vasurikanaville. Ja joo,kyllähän Murdoch kyseenalaisia keinoja käyttää, mutta kilpailu median maailmassa on ankara. Britonit hermostuivat,kun poliitikkoja vakoiltiin. Itse vallanpitäjät vakoilevat organisaatioillaan (MI5),mutta "mikä on sallittu Jupiterille, ei ole sallittu härjälle". Kuningashuonetta kun vielä vakoilee, tullee hirttotuomio Old Bailey´ssa!

    VastaaPoista
  28. 3T-lehden 30.3.2012 ilmestyneessä numerossa liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen kirjoittaa näköjään samasta asiasta.

    VastaaPoista
  29. Tuosta voisi ennakoida että tv:n taajuuksia ollaan siirtämässä laajakaistalle. Jos samanaikaisesti pitäisi HDTV:n siirtyä niin ahdastahan tv-kanavilla tulee olemaan.

    Oletetaanpa muuten että joku venäläinen Kremliä lähellä oleva taho ostaisi MTV3:n tai Nelosen. Olisitko Petteri edelleen sitä mieltä että toimilupaharkintaa ei tarvittaisi?

    VastaaPoista