perjantai 24. huhtikuuta 2015

KRP alkaa selvittää Onecoinin laillisuutta

Tänään tulleen uutisen mukaan Onecoinin laillisuus on annettu KRP:n selvitettäväksi. Hesarin uutisen mukaan varsinaista esitutkintaa ei ole vielä aloitettu, joten KRP päättää itse miten asiassa edetään.

Uutisen ei pitäisi tulla yllätyksenä kenellekään. Olen helmikuusta lähtien kummastellut Onecoinin markkinointia, vihjailua nopeasta rikastumisesta sekä tämän virtuaalivaluutan takana olevaa tekniikkaa. Kritiikkini on saanut monet verkostoon liittyneet vastahyökkäykseen, mikä käy ilmi mm. blogikirjoitukseni yli 600 kommentista.

Helmikuun jälkeen ei ole ilmennyt mitään uutta. Onecoin-verkoston jäsenmäärä kasvaa, mutta niin kauan kuin virtuaalivaluuttaa ei voi oikeasti käyttää missään, kyse on pelkistä lupauksista. Niitä ei voi todistaa oikeiksi eikä vääriksi.

Virtuaalivaluutan "louhinta" muka yhtiön omilla supertietokoneilla sekä lupaukset koodin avaamisesta ja Onecoinin "vapauttamisesta" herättävät kuitenkin vahvoja epäilyjä. Olen lähettänyt niistä tarkentavia kysymyksiä Suomen maajohtajan kautta, mutta en ole saanut vielä vastauksia.

Talvella luvattiin, että Onecoin-järjestelmä ja sen takana oleva yhtiö tullaan auditoimaan Ernst & Young -tasoisen konsulttiyhtiön toimesta. Viikko sitten kerrottiin, että auditoijaksi on valittu bulgarialainen Semper Fortis Ltd, jolla on toimistot Sofiassa ja Kosovon Pristinassa. Toimisto on osa Morison International -ketjua. Ei ihan Ernst & Youngin tasoa.

Faktaa Onecoinista on vähän, mutta keskeisin niistä on tämä: yhtiö ilmoittaa, ettei se myy virtuaalirahaa vaan koulutuspaketteja, joiden hinnat ovat 100-5000 euroa. Kieltämällä osuutensa rahabisneksessä se välttää eri maiden rahoitustarkastusten muodollisuudet. Jokainen voi itse vetää johtopäätökset asiasta.

Tietojeni mukaan koulutuspaketti liikkuu yleisellä tasolla eikä sen ole tarkoituskaan olla tuhansien eurojen arvoinen. Todellinen kaupan kohde ovat optiot louhittuihin virtuaalikolikkoihin. Toiminta, jossa rahaa siirretään vähäarvoista hyödykettä vastaan, on tyypillisesti pyramidipeliä tai jotain muuta huijausta.

Ja huijaus näyttää toimivan. Kävin kuuntelemassa markkinointi-illan, missä maajohtaja kertoi erään henkilön ostaneen peräti 120 kappaletta Tycoon-koulutuspaketteja eli sijoittaneen Onecoiniin 600 000 (todellista) euroa.

Blogini kommenteissa moni anonyymi kirjoittaja vetosi siihen, ettei poliisi ole alkanut tutkia asiaa. Nyt on. Sen ei sinällään tarvitse merkitä mitään -- esitutkinta tehdään vain sen selvittämiseksi, onko asiassa syytä epäillä lainvastaista toimintaa.

Oli tutkinnan tulos mikä tahansa, viimeistään nyt jokaisen rahojaan Onecoiniin sijoittaneen kannattaisi miettiä, onko valmis häviämään kaiken ja käymään läpi mahdollisen oikeuskäsittelyn.

Kiinnostavaa nähdä, miten yhtiö itse tiedottaa asiasta. Onecoinin "virallinen" suomalainen sivu on www.onecoin-finland.com, toinen sivusto on www.tulevaisuudenmaksuvaluutta.com.

39 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oot sinä Petteri pihalla kun lumiukko ei voi muuta sanoa ja olet varmaan tuon tutkintapyynnön takanakin. Hyvä että asia tutkitaan ja saadan piste tälle sinun aktiiviselle mollaamiselle, toivottavasti saat ison laskun perästä tavalla tai toisella..varsinainen tietokirjailija. Forbes lehti on hieman arvostetumpi lähde kun tämä sinun blogisi

Anonyymi kirjoitti...

Maailmalla näin, suomessa taas väännetään ja käännetään. Ei ihme että Suomi on suossa! Kiina on vähän isompi markkina-alue ja siellä mennään tähän malliin...

Chinese news states these words about OneCoin cryptocurrency on air.
1. After Chinese government investigation. ONE COIN isn't a money game.
2. Chinese government feels there will be up to 1,000,000 Chinese citizens mining OneCoin cryptocurrency in month's.
3. Chinese government feels One Coin will be 10-times bigger than Bit coin.

■Watch "One Coin better than Bitcoin !? China recording" on YouTube
One Coin better than Bitcoin !? China recording: https://youtu.be/Lwn_MwG64Cg

■Watch "OneCoin in the news:" on YouTube
OneCoin in the news:: https://youtu.be/59iasE6L_wc
Watch & listen closely to what he says about the Chinese statement on the news channel.

Anonyymi kirjoitti...

Tuolla Suomen Onecoinin sivulla yksi ainoa lause riitti mulle:

"Kryptovaluutta on digitaalista valuuttaa (= virtuaalinen raha), joka korvaa käteisen."

Lopetan aina lukemisen siihen, kun joku kertoo jonkun bittijonon korvaavan käteisen, jota sentään aina on lompakossani.

Huijaus kirjoitti...

On tämä kanssa. Anna meille rahaa niin kohta saat enemmän. Pieni ennakkomaksu opastuksesta jotta saadaan Onecoin nigeriaprisessan perintö jakoon. Vain pikku panostus niin rahahanat aukeavat.
Ja pyramidin huipulla olevat painavat päälle hyökkäystään. Petteri tekee aivan oikein varoittaessaan heikkomielisiä tai ahneita. Pyramidin alkupäässä olevat voivat saada myös tuomion sekin on hyvä muistaa.

hdmi kirjoitti...

Yksi lehtikin on saatu huijattua mukaan:
http://www.onecoin-finland.com/news/nokian-uutiset/

Jo ensimmäinen kappale vetää sanattomaksi. Sisäelinten vaihtamisen ja virtuaalirahan välinen yhteys jää ainakin minulle hämäräksi :)

huijaus kirjoitti...

"http://www.onecoin-finland.com/2news/nokian-uutiset/"
Että oikein onecoin Suomen maajohtaja ja onecoinin isoin tekijä on spekulaatio. Spekulaatioko on tulevan uuden ja uljaan valuutan ydin. Tupperwarekin on aika lähellä pyramidihujausta. Tämä menee kyllä senkin edelle.

Anonyymi kirjoitti...


Suomessa tutkitaan käytännössä kaikki verkosto-/suosittelumarkkinointikuviot. No Wincapita oli oma lukunsa, mutta onko vilkkaasta tutkinnasta huolimatta pyramidi irityksiä löytynyt?
Se kultajuttu sai todella kovan ryöpytyksen, mutta ei sekään tutkinta tuonut toivottuja tuloksia.

Oli Petterin kommentit muuttuneen paljon harkitummiksi helmikuun kommentteihin verrattuna :-)

Mutta edelleen odotellaan ja katsotaan paljastuuko OneCoin huijaukseksi vai menestystarinaksi alkuvaiheessa mukaan lähteneille. Tulossa on 15.5 Dubaissa isompi tilaisuus ja siellä on varmaan jotain uutta kerrottavaakin. Voipa kun Petterikin menisi ja raportoisi tapahtumasta....

Anonyymi kirjoitti...

Anonyymi kirjutas: "Mutta edelleen odotellaan ja katsotaan paljastuuko OneCoin huijaukseksi vai menestystarinaksi alkuvaiheessa mukaan lähteneille."

Tässä odotellessa voisit vastata seuraavaan kysymykseen: onko sinulla esittää yhtäkään esimerkkiä tapauksesta, jossa ns. tuulipukukansalle markkinoitu vallankumouksellinen sijoitusinstrumentti tai vastaava olisi tuonut mitään muuta kuin rahanmenoa tai jopa oikeusjuttuja? Jos minä keksisin uuden tavan tehdä massia, niin tällaisen äärimmäisen hajautetun verkoston sijaan demoaisin järjestelmää muutamalle suurelle sijoittajalle.

Anonyymi kirjoitti...

Kankaanpään seutukin tarjosi näin kritiikittömän kirjoituksen.

http://i.imgur.com/uN1HKeG.jpg

Anonyymi kirjoitti...

Jaa että muutamalle suurelle sijoittajalle. No mistäs kuvittelit valuutan arvon nousevan jos omistuspohjana on vain jokunen suursijoittaja?

Virtuaalivaluutan arvon kannalta tärkein seikka on verkoston koko, koska valuutta ei muuten kiinnosta ketään. Vaikka emme tykkäisi pätkääkään verkostomarkkinoinnista, niin OneCoin tapauksessa se on toiminut erinomaisesti verkoston nopeassa kasvattamisessa jo kaikille mantereille. Kaikki mukana olevat toivovat valuutalle arvon nousua, eli vain se toivo arvon nousemisesta saa suuren joukon kiinnostumaan ja levittämään ilosanomaa mahdollisimman monelle.

Vai keksiikö joku paremman keinon verkoston kasvattamiseen? Ainakin tulokset puhuvat kiistattomasti verkostomarkkinoinnin toimivan OneCoin tapauksessa.

Eikä tästä tarvitse tykätä, eli katsotaan nyt pelkkiä tosiasioita.

Anonyymi kirjoitti...

Oli tutkinnan tulos mikä tahansa ei varmaan hetkauta kuule pätkääkään. Mikäli suomi tuomitsee tämän huijaukseksi niin mitä sitten tapahtuu.. olisko sulla Petteri antaa hyvä vastaus siihen? Globaali yritys, joka toimii nyt erittäin monessa maassa en edes tiedä monessako veikkaus n. reilu 30. Aikisemmin oli juttua että conlius on liittynyt ns. onecoiniin taas huudeltiin uusia huijareita mukaan nyt tuli auditointi morrisin tytär yhtiö ei sekään riitä taas maan rakoon haukutaan sekin. Eiköhän jokainen ole ottanut tietoisen riskin, kun mukaan on lähtenyt, että voi menettää kaiken sijoittamansa. Mä en niikun näe mikä helvetin tarve sulla on koko ajan mollata kaikkea mikä sun ympärillä liikkuu. Joku kertoo nohevana, että on hyvä että Petteri tuo asioita selville huijaus tapauksista. Mikä helvetin isoveli valvoo meininki tää on. Oletko itse valmis siihen ajatukseen, että onecoin on laillinen ja jotakuta vituttaakin , kun suuri petteri sanoi että tää on huijaus ja ei uskaltanut lähteä mukaan. Toivottavasti olet sinäkin valmis oikeustoimiin :D Ei mitään sanavapaus on kaikilla eiku anna mennä vaan heitä lokaa oikein olan takaa ja hauku kaikki huijareiksi ja kaikki toiminta huijaukseksi. Näinhän täällä suomessa on tapana mennä :D

Anonyymi kirjoitti...

Niin toi Dubain juttu sinällään mielenkiintoinen iso kansainvälinen kryptovaluutta tapahtuma. Miten he voivat päästää sinne Onecoinin, kun se on kerta pyrämidihuijaus ja ei ole edes aito kryptovaluuttaa Hmm...tätä voi kukainenkin omalla tahdollaan miettiä. Voipi olla, että suomen KRP tietty estää tilaisuuden. HEH HEH. Tai sitten ne on kaikki huijaus kolikoita. Siinäpä Petteri seuraava asia sulle selvitettäväksi.

Pierre Lemoux kirjoitti...

Veikkaan, että, apinaa koijataan!

Mutta jokainen oppii tavallaan.:)

Anonyymi kirjoitti...

Pierre Lemoux (Andre Juselius) sanoi...

Veikkaan, että, apinaa koijataan!

Mutta jokainen oppii tavallaan.

Anonyymi kirjoitti...

Petteri on Suomen johtava satutietokirjailija ja kuulemma todellinen pxxxmies.

Anonyymi kirjoitti...

Korjaus onecoinilaisi löytyy jo yli 100 valtiosta, joten voi puhua aika laajasta rintamasta. Tässäkin mielessä Suomi on ykkösenä. Missään muualla sitä ei epäillä pyrämiidipeliksi:D Onneksi meillä täällä Suomessa on oma Petteri, joka kyseenalaistaa kaiken, ettei vaan meitä tuulipukukansaa päästetä rikastumaan ja tulla huijatuksi. Hyvä.

Anonyymi kirjoitti...

Nämä normaalit pyramidikusetukset on ihan kivoja ja suhteellisen harmittomia, mut tää taitaa mennä Wincapita-luokkaan, kun apinoilta MUKA koijataan isojakin rahoja. Toi 600000€ sijoitus taitaa olla yhtä todellinen kuin esim. pyramidi-Zinzinon johtoportaan verotettavat tulot...
Ei KUKAAN oikeasti rikastunut ole niin samperin tyhmä että lähettää rahansa bulgarialaiseen kellarifirmaan.

Villi veikkaus että tässäkin on mukana samoja taukkeja kuin noissa move networkseissa, seveneissä, zinzinoissa jne.

On surullista että ihminen syö paskaa kunhan sille selittää että se on värjättyä kultaa

Anonyymi kirjoitti...

Osaako kukaan kertoa, mitä tuolla Onecoinilla sitten voi ostaa? Onecoinin sivuilla puhutaan vaan louhinnasta ja miten sen ansiosta syntyy koko ajan uusia kolikoita.

Tuohan on kuin jokin keräilykorttipeli, jossa saat maksua vastaan silloin tällöin uusia kortteja. Niitä voi vaihtaa kaverin kanssa, mutta ei niillä mitään muuta voi tehdä. Ei niillä jääkaappia täytä.

Anonyymi kirjoitti...

Karavaani kulkee ja koirat haukkuu. Koiria ovat kateelliset, tietämättömät, ymmärtämättömät, kilpailijat ja henkilöt jotka yrittävät estää toisia menestymistä jos jonkinlaisin keinoin. Suomi on luvattu koirien maan.

Pierre Lemoux kirjoitti...

Niin joko niitä tohtorin julkaisuja alkaisi pikku hiljaa löytyä luettavaksi asti? Ja mistäs sen kirjan voin ostaa? Ja monenako vuonna se valittiin neiti Bulgariaksi ja saisko valinnoista koko ranking listan?

Anonyymi kirjoitti...http://www.kryptovaluutta.org/onecoin/

Petteri Järvinen kirjoitti...

Koska jokainen uusi tehtävä on vaikeampi ratkaista, hidastuu valuutan luominen hetki hetkeltä. Yksinkertainen syy tähän on että tietokoneiden laskentatehoa kuormitetaan enemmän ja enemmän kunnes tulee vastaan raja jonka yli tietokoneiden laskentateho ei riitä. Kun laskentateho loppuu, on maksimimäärä kryptovaluuttaa luotu.

Jos on näin pihalla kryptovaluutan teoriasta, ei muukaan pohdinta voi olla kovin uskottavaa.

Kirjoittaja näkee Onecoinin pelkkänä vedonlyöntinä, jossa on riski hävitä rahansa. Pyramidipeli ei ole pelkkää uhkapeliä vaan pahimmillaan rikos.

Anonyymi kirjoitti...


http://www.tivi.fi/Kaikki_uutiset/2015-03-07/Suosittu-torrent-ohjelma-asentaa-vaivihkaa-bitcoin-louhijan-3216954.html

Miten paljon nyt "varastetaan" laskentatehoja Bitcoin:en louhimiseksi ja miten paljon kiinnostavaksi tämä rosvoaminen tuleekaan kun louhinnan vaikeus kasvaa?

Esimerkkinä voisi mainita näytönohjaintoimijat, eli ei tarvitse suurta tietämystä ja mielikuvitusta kun löytää keinot käyttää tavisten maksamaa tautaa ja tavisten sähköä louhintaan :-)

Tämä taivaan lahjaksi ajateltu vapaasti louhittava valuutta kasvaattaa lieveilmiöitä kiihtyvällä tahdolla.

Koittakaa nyt hyvät ihmiset ymmärtää, että Bitcoin:lla on monen mielenkiintoisen ja hyvän piirteen ohelle todella monta vakavaa sudenkuoppaa. OneCoin ei ole mikään taivas, elikä tässä vaiheessa toki mitään muutakaan. OneCoin on kuitenkin ehkä tuomassa toisenlaisen ympäristön erityyppisine vahvuuksineen ja heikkouksineen Bitcoiniin verrattuna.

Uskon että tämänkin blogin seuraajissa on paljon osaamista ja Petteri ja muut voivat kommentoida kovallakin kritiikillä jonkun kirjoittamaa tekstiä OneCoinista. Näiden alussa linkitettyjen artikkeleiden kirjoittajista ei kaiketi kukaan edusta yhtiötä eikä kirjoittajien taustoista ole tietoja, eli kirjoittajat voivat kirjoittaan hyvä ja oikeita asioita ja tietysti kirjoituksiin voi tullä tai jäädä myös asiavirheitä. Yksittäiset asiavirheet eivät kuitenkaan tarkoita, että koko artikkelin sisältö olisi metsikössä.

Anonyymi kirjoitti...

Niin voikohan suomen krp lopettaa tänkin toiminnan kuten lopetti wincapitan joka ei edellenkään ole missään muussa maassa rikollista. Ja sijoittajat saivat pitää rahansa toisin kun täällä rosvo valtiossa jossa valtio vie kaiken .

Anonyymi kirjoitti...

Osaako kukaan kertoa, mitä tuolla Onecoinilla sitten voi ostaa? Onecoinin sivuilla puhutaan vaan louhinnasta ja miten sen ansiosta syntyy koko ajan uusia kolikoita.
Onecoin on hakenut pankkitoimiluvan, joten voit jatkossa ostaa kaikista paikoista joissa mastercard käy joten ei ole ihan vaan keräylykortti :D Toki kortti ei ole vielä käytössä. Eli siihen asti sitä voi pitää kuiten ns. keräylyrahana. eihän bitcoiniakaan voinut alkuun käyttää joten maltti on valttia myös tässä tapauksessa.

Anonyymi kirjoitti...

Kommentit täällä ovat suoraan kuin WinCapitaan liittyvistä keskusteluista vuosia takaperin.

Anonyymi kirjoitti...

WinCapita oli pieni suomalainen puhallus, mutta OneCoin on ainakin sata kertaa suurempi temppu :-)
Kusetukseen on jo mennyt 130 000 kiinalaista, ja muutenkin kusetettuja on jo yli 3000kpl/vrk.

Kaikki muut tulee kusetetuiksi, eli vain muutamat suomalaiset aktiivit ovat tunnistaneet kusetuksen ja nyt suomalaiset korkean moraalin lainkuuliaiset aktiivit pyrkivät kaikin keinoin varoittamaan mahdolisimman monia tästä kusetuksesta.

Dubaissa on 15.5 massakusetus, eli siellä taas puhutaan palturia ja valmennetaan apukusettajia entistä suurempin kusetuksiin :-)

Anonyymi kirjoitti...

Tämän jutun ensimmäinen kommentoija kirjoitti:

"Forbes lehti on hieman arvostetumpi lähde kun tämä sinun blogisi"

Kirjoittaja ilmeisesti viittasi OneCoinin nettisivulla olevaan Forbes-lehden kannelta näyttävään kuvaan, joka siis löytyy täältä:

http://www.onecoin.eu/news/details/forbes_interview

Itse en ainakaan ole tällaista Forbesin juttua tai haastattelua onnistunut löytämään. Onko joku muu mahdollisesti löytänyt?

Anonyymi kirjoitti...

Forbes lehti ja kankaanpään sanomat kyllä tietävät mistä kirjoittavat. Ettei vaan olis joku kateellinen taas puuttumassa toisten rikastumis asioihin. kohta aukeaa uusi koulutus keskus ja Tommi Vuorinen kertoo siellä miten koulutus paketit muuttuvat rikkauksiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kysymys kuuluukin: Onko Forbes-lehti kirjoittanut ylipäänsä yhtään mitään Rujasta, vai onko koko Forbes-juttu tekaistu uskottavuuden lisäämiseksi (kuten niin moni muukin asia OneCoinissa). Ainakaan vielä kukaan ei ole esittänyt näyttöä siitä, että väitettyä Forbes-haastattelua olisi olemassakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Toisaalla neyissä kirjoitellaan, että Petteri Järvinen olisi osakkaana jossain Bitcoin pörssissä?

Onko näin?

Tämä selittäisi sen ylikorostuneen ja superkärkkään hyökkäämisen OneCoinia vastaan ja myös sen, että tietokirjailija ei ole ottanut kantaa kapasiteettivarkauksiin jotka liittyvät olennaisesti vapaasti louhittaviin kryptovaluuttoihin esim Bitcoiniin.Petteri Järvinen kirjoitti...

Onko näin?

Ei ole.

tietokirjailija ei ole ottanut kantaa kapasiteettivarkauksiin

Haittaohjelmilla ei ole mitään tekemistä tämän asian kanssa. Bitcoin on avoin ja riippumaton, ja se on osoittanut toimivuutensa (suurista arvon vaihteluista huolimatta).

Anonyymi kirjoitti...

Tuon Forbesin Bulgarian kannessa johon nyt viitataan on kyllä aika maskuliinisen näköinen Ruja :D

http://forbesbulgaria.bg/wp-content/uploads/2015/05/Cover_49.jpg

Anonyymi kirjoitti...

Sekä joku oli hieman penkonut asioita siellä suunnalla.

http://behindmlm.com/companies/ruja-ignatovas-onecoin-forbes-cover-a-paid-advertisement/

Anonyymi kirjoitti...http://www.businessforhome.org/2015/05/juha-parhiala-onecoin-hits-625000-per-month/

Petteri Järvinen kirjoitti...

Kuten Onecoinin omallakin sivulla kerrotaan, Ruja Ignatova muka Forbesin kannessa on ostettu mainos.

Anonyymi kirjoitti...

"Karavaani kulkee ja koirat haukkuu."

Taas jaetaan samoja "viisauksia" kuin Wincapitassakin.

Wincapitassa karavaani ei vaan enää kulje, ainoastaan vouti kulkee.

Anonyymi kirjoitti...

Petteri, eikös Forbesissa ole aika monen uuden yrityksen Brandimainontaa ja monikansallisten vanhojenkin yritysten mainoksia...ei varmaan huijariyrityksiä sinne mainostamaan päästetä.

Samppa kirjoitti...

OneCoinin Gibraltarin toimistoon (Suite 2B 143 Main Street) on yhdistetty muitakin kansainvälisiä yrityksiä kuten:

-Titanium Luxury Hire, epämääräistä autonvuokrausta
-Moneris Machine, tarjoaa rahoitusratkaisuja ja epämääräisiä kiinteistöjä kuten Property 1: Lorem ipsum dolor jne.
-Sovereign Group, "a wide range of services ranging from corporate and tax planning to asset management, legal advice and yacht registration"
-R&Q Insurance Management Limited, erikoistunut vakuutuksiin ja niihin liittyviin palveluihin
-Lottoland Ltd., välikäsi online-lottoiluun