torstai 12. helmikuuta 2015

OneCoin uhkaa oikeustoimilla, käsitys huijauksesta vahvistuu

Epäilevä kirjoitukseni OneCoin-kryptovaluutasta on saanut verkoston reagoimaan. Eilen Bulgariasta saapunut sähköposti vaatii blogitekstin poistamista. Viestissä vedotaan tekijänoikeuksiin ja varoitetaan, että Nevertheless we do not tolerate aggressive behavior and harmful usage of our mark; business scope; websites and its content.

Vastineessani totean, että olen käyttänyt lähteinä vain verkoston julkisilla web-sivuilla olevia materiaaleja sekä Youtubeen laitettua webinaaria. Näiden käyttöön soveltuu tekijänoikeuslain sitaattipykälä. Suomen lain mukaan yrityksen kunniaa ei voi loukata, joten kunnianloukkauspykälä ei liioin tule kyseeseen.

Sähköposti päättyy uhkaukseen jatkotoimista:

> In relation to the above, we hereby kindly ask you to remove 
> immediately the article in question. In case you are not willing to 
> comply with our request, and to contact us personally, to discuss in 
> an appropriate manner the allegations in your article, we will be 
> forced to take the appropriate measures to protect our legitimate 
> rights and interests.

Viestin on allekirjoittanut Irina, jonka nimen alla lukee Head of Legal and Compliance Department.

Teksti on tyypillistä juristienglantia. Viestin uskottavuutta vähentää kuitenkin se, että lähettäjän sähköpostiosoite on com-loppuisessa domainissa, jolla ei ole web-sivuja. Domainilla ei liioin näytä olevan mitään tekemistä OneCoinin kanssa. 

Jos henkilö esittäytyy lakiosaston päälliköksi ja yritys suunnittelee maailmanlaajuista kryptovaluuttaa, luulisi hänen sentään käyttävän yhtiön sähköpostiosoitetta ja nimen löytyvän yhtiön web-sivulta. 

Pienellä vaivalla viestistä selviää muitakin epäilyttäviä yksityiskohtia, joiden vuoksi pelotteluksi tarkoitettu sähköposti pikemminkin vahvistaa käsitystä siitä, että OneCoin on huijausta.

Alkuperäisen blogi-kirjoitukseni lopussa on monia kommentteja, joissa puolustellaan OneCoinia ja väitetään minun esittävän perusteettomia syytöksiä. Kaikki puolustelevat kirjoitukset on jätetty nimettöminä. Verkoston itsensä nimittämä "maajohtaja" on asioinut kanssani sähköpostilla, mutta hänkin vetoaa siihen, ettei ole yhtiön palveluksessa eikä voi antaa julkisia lausuntoja sen puolesta. Vain Ruja Ignatova voi kommentoida yhtiön asioita.

Lisää johtopäätöksiä voi vetää seuraavista yksityiskohdista.
  • Kaikessa materiaalissa vedotaan Bitcoinin menestykseen ja käytännössä luvataan saman toistuvan OneCoinin kohdalla. Lupaukset nopeasta rikastumisesta ja satojen prosenttien vuosituotoista houkuttelevat, mutta herättävät epäilyksiä. Kun OneCoinin tilalle vaihtaa WinCapitan, tekstit näyttävät kovin tutuilta. WinCapitassa verkoston jäsenet seurasivat valuuttakaupan tuottoja mittarilla, josta eivät ymmärtäneet mitään. OneCoinissa vastaava rooli on kolikkojen louhintanäytöllä.
  • OneCoin käyttää termejä "louhinta" ja "poolit", jotka ovat peräisin Bitcoinista, ja vaikuttavat siten uskottavilta -- mutta kun raha on yhtiön itsensä luomaa, louhinta ja poolit menettävät merkityksensä. Yhtiö voi tahallaan hidastaa rahan luomista, mutta sitä ei tarvitse louhia eikä laskentakeskuksia tarvita mihinkään. Vertaus palapeliin on teknisesti virheellinen ja koko "louhinta" puhdasta hämäystä.
  • Yhtiö suunnittelee maailmanlaajuista kryptovaluuttaa, mutta sen web-sivut ovat vain suomeksi, venäjäksi, bulgariaksi ja kiinaksi. Miksei yhtiöllä ole toimintaa Saksassa, Ranskassa, Englannissa tai Yhdysvalloissa? Miksi juuri suomalaiset kuuluvat siihen armoitettuun joukkoon, jotka pääsevät laittamaan rahojaan nopeasti kasvavaan kryptovaluuttaan?
  • Onko vain sattumaa, että rahan "louhinta" aloitettiin Hongkongista, jossa juuri paljastui suuri Bitcoin-huijaus? Onko vain sattumaa, että AGC-kolikoissa on milligramma Dubain pankissa olevaa kultaa, ja että seuraava toimisto aiotaan perustaa Dubaihin? 
  • Miksi www.tulevaisuudenmaksuvaluutta.com sekä www.onecoin-finland.com on rekisteröity anonyymisti Tšekistä?
  • Verkostossa on 2500 suomalaista, mutta miksi kukaan heistä ei halua esiintyä asiassa omalla nimellään ja kuvallaan? Facebook-sivulta https://www.facebook.com/OneCoin1 löytyy tosin kuvia 7.2.2015 tilaisuudesta ja sen osallistujista, mutta ilman nimiä.
  • Miksi yhtiön viralliset sivut www.onecoin.eu näyttävät sivujen sabway.biz kopiolta?
  • Mihin muuhun kuin rahastukseen tarvitaan 100-5000 euron "koulutuspaketteja", kun valuutan "louhivat" tietokoneet?
  • Tapahtumakalenterissa on kaksi tapahtumaa: Ruja Ignatovan Suomen-vierailu 7.2.2015 sekä info-tilaisuus 5.2.2015 Jyväskylässä Palokan ABC-asemalla (kansainvälinen kryptovaluutta, really?)
  • Monissa kohdissa puhutaan OneCoin-kolikkojen auditoinnista. Kukaan ei ole osannut selittää, mitä hienolta kuulostava termi tässä yhteydessä tarkoittaa.
  • Maksuvaluuttasivulla lukee "Kehittyneempi algoritmi (SCRIPTI)". Tällä ilmeisesti tarkoitetaan Scrypt-algoritmia, joka on sama kuin monissa muissakin Bitcoinin rinnalle syntyneissä vaihtoehtovaluutoissa (altcoin). Algoritmi ei ole kehittyneempi vaan sama kuin muissakin, eikä edes sen nimeä ole osattu kirjoittaa.
  • Strategia OneCoinin levittämiseksi maailmanlaajuisen käyttöön on vähintäänkin epämääräinen ja perustuu vain suuriin lupauksiin.
Jokainen voi itse vetää johtopäätökset. Oma neuvoni on pysyä tästä kaukana. Minulla on pelissä vain oma maineeni ja olen erehtynyt ennenkin, mutta OneCoiniin uskovat ovat panneet likoon omat (ja pahimmassa tapauksessa muidenkin) rahat. Heillä ei ole varaa erehtyä.

Verkostomalli perustuu ovelaan psykologiaan. Mukaan houkutellut ihmiset puolustelevat järjestelmää kuin omaansa, koska eivät halua myöntää erehtyneensä, ja koska kritiikki vaikeuttaa uusien jäsenten värväämistä, joista heidän omat tulonsa riippuvat. Lisäksi ihmisellä on suuri tarve uskoa helpon rikastumisen mahdollisuuteen. Näitä molempia huijarit ovat ennenkin käyttäneet hyödykseen. Emme näköjään ole oppineet mitään WinCapitasta.

Maajohtaja on ilmoittanut, että verkosto etsii Helsingistä tiloja ja avaa koulutuskeskuksen huhtikuussa. Kesään mennessä olemme varmaan viisaampia OneCoinin suhteen.

Lisäys klo 15: Sekä Onecoin-Finland että Tulevaisuudenmaksuvaluutta -sivut ovat hävinneet verkosta.
Lisäys klo 16: Sivut ovat taas ilmestyneet näkyviin.

661 kommenttia:

«Vanhin   ‹Vanhempi   601 – 661 / 661
Anonyymi kirjoitti...

Ja miten Wincapita liittyy OneCoin:iin?

OneCoin on ollut varsinkin Suomessa niin monen hampaissa ja siitä on tehty monia kyselyitä ja selvityspyyntöjä viranomaisille, mutta eipä ole edelleenkään tullut yhtään virallista tutkimusta, varoitusta tms.

Vai meneeköhän viranomaisten aika nyt Bitcoin ihmisten verokieroilujen tutkimiseen :-)

Anonyymi kirjoitti...

Mikäs näistä nyt on se oikea OneCoin?

https://bitcointalk.org/index.php?topic=200177.0

https://bitcointalk.org/index.php?topic=820302.0

Vain vitsinä. Kumpaankaan edeltävistä, enkä myöskään tarkoittamastanne OneCoinista näe minkäännäköisenä viisaana sijoituskohteena näin pari vuotta kryptovaluuttoja harrasteneena.

Vastaavaa sontaa on nähty jo ämpäritolkulla, mm. PayCoin, XPY.

Sijoittakaa Bitcoiniin, älkää OneCoiniin. BTC on se ainoa oikea nyt. OneCoin on kaukana rahan takomisesta, Bitcoin taas tarjoaa sinulle sen mitä OneCoinilta et saa. Vapauden hallita varojasi sekä varmuus siitä, ettei rahasi joku päivä tuosta vaan katoa. Mikäli sijoitat, ota rahasi ulos siinä kohtaa kun olet voitolla edes promillen sijoituksestasi. Vanha kryptohaukan vinkki, parempi nyt kuin myöhään.

Bitcoin käy jopa Helsinkiläisessä K-ruokakaupassa!
ps. K-kauppias on aina bisnesmies!

Anonyymi kirjoitti...

Suomessakin olisi osaamista luoda altcoin laadukkaasti, lähinnä verojen, kehitystiimin puutteen sekä paperisodan takia sitä ei moni ole vielä tehnyt julkisesti.

Kryptovaluutoissa moni on unohtanut mikä ylipäätään on koko homman innovaatio, eli se itse käyttäjien saatavissa ja nähtävissä oleva lohkoketju, johon rahansiirrot tallennetaan.

Tätä Onecoin ei tarjoa, ennenkuin lompakko tai sen lähdekoodi on saatavilla, ja senkin jälkeen lohkoketjuselain tulee rakentaa lompakon varaan (Kolikon kehitystiimillä tapana tarjota aina laukaisun yhteydessä). Muutkin asiat ja ominaisuudet ovat hieman epäilyttävät Onecoinissa.

Sijoittaisin mieluummin vaikka aidosti Suomeen.

Näin kryptoharrastelijana osaisin suoraan nimetä viisi tällä hetkellä olevaa suomalaiskehitteistä kryptovaluuttaa, mutta ensimmäisen kommenttini virkkeen johdosta näitä en paljasta.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Suomessa on julkaistu virtuaalivaluutta: FIMKrypto

Virtuaalivaluutan koko juju on siinä lohkoketjussa. Jos se on yhden yrityksen hallussa, on kyseenalaista voiko edes puhua virtuaalivaluutasta. Ajatus siitä, että aluksi suljettu raha "vapautettaisiin" myöhemmin ja lohkoketju hajautettaisiin siinä yhteydessä Bitcoinin tapaan maailmalle, on vain ykskantaan mahdoton toteuttaa.

Tästä kaikesta voi päätellä, ettei Onecoin voi toimia siten kuin nyt koulutuspaketteja ostaville luvataan.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä käytännössä estää sen, että virtuaalivaluuttaa ei voisi ensin louhia rajatulla porukalla ja myöhemmin ottaa mukaan myös ulkopuoliset? Monesti OneCoinia on kyseenalaistettu sen takia, että louhinta olisi turhaa suljetussa järjestelmässä. Mitä jos louhinta toteutetaankin sisäisesti, kuten se toteutetaan avoimessa systeemissä juuri siksi, että se mahdollistaa louhinnan isommalla porukalla myöhemmin.

Huom. Pidän edelleen OneCoinia todennäköisenä huijauksena, enkä ole perehtynyt virtuaalivaluuttojen louhintaan kovinkaan syvällisesti.

Petteri Järvinen kirjoitti...

enkä ole perehtynyt virtuaalivaluuttojen louhintaan kovinkaan syvällisesti.

Siinäpä se. Juju on siinä, että virtuaalivaluutan "louhinta" on pelkkää teatteria. Sitä käytetään vain, jotta tehdyt rahansiirrot saadaan arkistoitua pysyvästi ja niin, ettei kukaan voi muuttaa tietoja jälkikäteen (siis väärentää rahaa).

En keksi edes teoreettista tapaa, millä OneCoinit voitaisiin ensin laskea yhtiön omalla tietokoneella ja sen jälkeen hajauttaa verkkoon luotettavasti. Ilmeisesti ei keksi Bulgarian pääkonttorikaan, koska olen jo kuukauden odottanut vastausta tähän keskeiseen kysymykseen.

Anonyymi kirjoitti...

Niitä varmaan kiinnostaa tosi paljo parin bitcoin hiiren vikinä netissä suomessa, aikoja sitten on ilmoitettu kun auditointi tulee kyselkää sieltä mitä haluatte.Petterillä on ollut mahdollisuus esittää kaikki mieltä vaivaavat kysymykset suoraan johdolle livenä mutta eipä ole herraa kiinnostanut.
.
Nyt on jo yli 200 000 jäsentä mukana.Suurin osa bitcoinin omistajista voi mennä ostamaan pullaa mahtavalla SUURELLA bitcoin tilillään.
Kävi oikein naurattamaan kun tuli vastaan lista http://bitcoinrichlist.com/top100?page=200
top 20 000 suurimman tilin omistalla on kokonaiset 76 kpl kolikoita.

Kun suurin osa täälläkin vikisevistä hiiristä omistaa muutaman vain kolikon.

Mitä järkeä on kenenkään sijoitusmielessä enää laittaa latiakaan bitcoinin ostoon, täysin järjetön yhtälö.

Onecoin on nyt ja tulee olemaan tulevaisuudessa todella iso ja toimiva verkosto.
Terveisin Tyytyväinen jäsen

Anonyymi kirjoitti...

Olen myös kysellyt OneCoin:iin liittyviä asioita ja olen saanut viestin, että yhtiöltä on tulossa jukinen dokumentti jossa kuvataan toimintaa ja näitä paljon esillä olleita kysymyksiä. Ymmärrän toki, etteivät kerkiä kaikille kyselijöille vastailemaan.

Tänään oli julkaistu joku auditointiin liittyvä kumppanuus
http://www.morisoninternational.com/

Anonyymi kirjoitti...

Auditointi on todella kova juttu siinä petterillekkin vastaus miten ne voisi muka suljetusti ensin louhia. Ulkopuolinen auditointi todentaa kolikot joten se siitä epäilijöille :D Onecoin on tehnyt kaikki asiat jota se on tähän asti luvannut joten edelleen mielenkiinnolla odotan uusia asiaota. No odottavan aika on pitkä , mutta kyllä se lohduttaa miettiä mitä jos sittenkin... :D on meinaa kiitettävästi jo kolikoita tilillä. Mutta kaikille epäilijöille vieläkin sanon ÄLKÄÄ vaan missään nimessä tulko mukaan. Rypekää vaan itsesäälissä.

Anonyymi kirjoitti...

Auditoijat toteavat homman super lailliseksi vielä ehtii mukaan epäiliätkin. Rujan treidaaja robootti on kohta valmis ja tokenit virtaavat . Kyllä sitten harmittaa kun ei lähtenyt mukaan kun vielä ehti. OneCoinissa on oikeasti mahdollisuus tulevaisuuden maksuvaluutaksi tästä on monet lehdetkin kirjottanut esim tamperelainen ja kankaanpään sanomat.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Petterillä on ollut mahdollisuus esittää kaikki mieltä vaivaavat kysymykset suoraan johdolle livenä mutta eipä ole herraa kiinnostanut.

Olen noin kuukausi sitten lähettänyt joukon kysymyksiä johdolle. Odottelen vastauksia ja kommentoin sitten.

Tänään oli julkaistu joku auditointiin liittyvä kumppanuus
http://www.morisoninternational.com/


Auditoijan luvattiin olevan kovan luokan nimi, sitä Bulgarian Sofiassa ja Kosovon Pristinassa toimiva toimisto ei ole. No, katsotaan mitä he aikanaan kertovat.

Anonyymi kirjoitti...

Ostin Bitcoineja vuonna 2009 n.100 eurolla. Monet kaverini haukkuivat tyhmäksi ja nuijaksi. Myin ne samat Bitcoinit viime vuonna. Sain niillä
yli 900.000 euroa! Maksoin verot ja lopulla ostin kämpän Kruunuhaasta.
Tämä "kusetus" kannatti tehdä!

Petteri Järvinen kirjoitti...

Onecoin ratsastaa Bitcoinin maineella, koska se antaa uskottavuutta. Onecoinin konsepti on kuitenkin ratkaisevasti erilainen ja juuri niissä kohdissa pyramidihuijaus astuu kuvaan mukaan.

Nyt pejantaina 24.4.2015 Hesari tietää kertoa, että KRP alkaa tutkia Onecoinin laillisuutta. Ei pitäisi tulla yllätyksenä kenellekään.

Anonyymi kirjoitti...

Poliisitutkimus tehdään T.Vuorisen aloitteesta! Hyvä,että laillisuus selvitetään tässä vaiheessa, jotta saadaan mustamaalaaminen ja paskapuheet loppumaan! Ymmärrän hyvin motivaatiosi Onecoinin mustamaalaamiseen.

Anonyymi kirjoitti...

"Poliisihallitus teki tutkintapyynnön OneCoinista keskusrikospoliisille perjantaina."
Lähde: Helsingin Sanomat

Sitä ei siis tehdä mistään T.Vuorisen aloitteesta.

Anonyymi kirjoitti...

OneCoinin jäsenistöstä on suomalaisia vain 2,3%. On aivan sama, mitä täällä sarvikuonojen maassa höpistään ko asiasta.
Oncoin jyrää ja vauhti on hurjaa!

Anonyymi kirjoitti...

Hävettää suomalaisten puolesta!

Anonyymi kirjoitti...

Monessa kohtaa on vakuuteltu auditoinnin osoittavan OneCoinin luotettavuuden. "Jokainen kolikko tullaan auditoimaan". Minulle auditointi tarkoittaa jonkinlaisen kriteeristön täyttämistä ja siis käytännössä tämän täyttymisen tarkistamista. Ns. "käsityötä" useimmiten. Jos jokainen kolikko auditoidaan, eli käydään läpi vaikkapa kolikon krypton luotettavuus yms., niin voipi kunkin kolikon auditoinnille tulla hiukan hintaa... :) Jos yritys, sen prosessit ja teknologiat auditoidaan, niin sitten voisi selvitä "yhdellä iskulla monta kärpästä", mutta kun väitetään E&Y-tasoista auditoijaa käytettävän ja auditoijaksi paljastuukin joku paikallinen pikkutoimisto, niin ei oikein vakuuta minua ainakaan.

Anonyymi kirjoitti...

Onko se koulutuskeskus jo avattu Helsingissä? Vai joko vauhti loppui? Hee hee.... Ostan heti 6 kk koulutuksen ja rikastun.

Anonyymi kirjoitti...

Ei rikastuminen ole niin yksinkertaista. Muutenhan meistä jokainen olisi miljonääri.
Rikastuminen vaatii riskinottoa, onnistumista, tuuria
ennakkoluulottomuutta, rohkeutta, bisnesälyä, oman pään käyttöä ym....

Ville kirjoitti...

Kyseisen onecoin.eu lafkan takanahan ovat "Dr" Ruja Ignatova, Sebastian Greenwood, Nigel Allan, John NG, Bjorn Thoma. Monessa "menestystarinassa" mukana olleita konkareita, siis itselleenhän he ovat rahaa saaneet. Jotkut herkät ne ovat menettäneet.

Allan ilmeisesti lunasti voittonsa ja lähti "yhtiöstä", ennustan lisää lähtijöitä piakkoin. Eihän vedätykset kuitenkaan loputtomiin voi jatkua.

Ps. niin sanottu aito onecoin cryptovaluutta kuoli ja haudattiin n. 3 vuotta sitten

Anonyymi kirjoitti...

Ja höpö höpö.
Allan sai kenkää jo heti kättelyssä.
Olen ollut OneCoinissa jo pari vuotta ja tienään tällä hetkellä 14.000 euroa
viikossa Onecoinissa. Ei huono!

Junnu kirjoitti...

Nyt Onecoin on maailman TOP 3 kryptovaluuttojen joukossa ja virallisesti
noteerattuna.
EPÄILIJÄT KYYKKYYN !

xcoinx.com

LuxuryFinland kirjoitti...

Hyvä, että tästäkin löytyy asiallista tekstiä Suomeksi. Toivottavasti ei kasva ihan WinCapitan tasolle... Äly hoi, älä jätä.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, Petteri lueppas blogi
samaa huijaus- asiaa

http://wincapitajajatkokusetukset.blogspot.fi

Unknown kirjoitti...

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1432515064198.html

Näyttää asia kiinnostavan poliisia, vaikka täällä toisin väitettiin.

Tuolla jutussa lukee, että asiakas hyväksyy koulutuspaketin, kun sen ostaa. Eli ei voi vedota mihinkään, jos rahaa ei tulekkaan.

Missä voi tutustua koulutuspakettiin ja sen sisältöön. Selata koulutuskirjoja jen?

Anonyymi kirjoitti...

Ostin OneCoinin koulutuspaketin.
Suomesta on liittynyt OneCoiniin vain 1,2% jäsenistöstä ja Suomi on ainoa maa maailmassa, jossa vouhotetaan huijauksesta ja poliisitutkimuksista ko asiassa. Muistan, kun liityin aikoinaan
Amwayhin, niin kaikki sukulaiset ja tuttavat pitivät minua suurena huijarina. Mitä Amway on tänä päivänä? Maailman suurin verkostomarkkinointyritys ja hyväntekeväisyysjärjestö! Olen tienannut sillä jo sievoisen omaisuuden.
Onecoin pörssi avataan 15.6. ja on jo tällä TOP3 kryptovaluutta, alkuarvo 1,05 euroa/kpl. Hyvältä näyttää!
Ja hyvää kesänodotusta myös kaikille vouhottajille ja muille köyhille.
T: Tepi

Petteri Järvinen kirjoitti...

Avataan 15.6.? Laita sitten linkki, mistä pääsee ostamaan ja myymään Onecoineja vapaasti.

Anonyymi kirjoitti...

AI SATUKIRJAILIJA ITEKKIN OLISI VALMIS OSTAMAAN ONECOINEJA: Jippii Groupin hallituksessa istunut Petteri Järvinen oli muiden johtoon kuuluneiden henkilöiden ohella keväällä 2007 syytettynä Jippiin talousrikoksista, joista syyttäjä oli vaatinut ehdotonta vankeustuomiota.[4] Käräjäoikeus vapautti vuonna 2007 internetyhtiön ex-johtajat kaikista syytteistä.[5] 28. toukokuuta 2009 Helsingin hovioikeus tuomitsi Petteri Järvisen 120 päiväsakkoon (noin 10 000 €) tiedottamisrikoksesta. [6] Lisäksi hän kertoi joutuneensa maksamaan noin 150 000 € oikeudenkäyntikuluja.[7] Korkeimman oikeuden päätöksen myötä tuomio kuitenkin kumottiin joulukuussa 2012.

Anonyymi kirjoitti...

Jokos se pörssi aukes? WOT:lla on muutes hillitön luotto www(.)onecoin(.)eu osoitteelle ;)

Anonyymi kirjoitti...

En tiedä kuka sielä radio rock:lla oli tästä puhumassa, mutta jos hää ei ole tv evankelista, niin ei ole kyllä kukaan!

Anonyymi kirjoitti...

http://benzmith.tumblr.com/ täältä koulutuspaketit, eikä maksa viittätonnia..No copyright claims

Anonyymi kirjoitti...

http://www.kkv.fi/Tietoa-ja-ohjeita/Ostaminen-myyminen-ja-sopimukset/huijaukset/pyramidihuijaus/

Miksi ihminen ei saa menettää rahojaan, jos haluaa sitä? Uskon, että Ruja ja Tommi osaavat käyttää rahasi paljon paremmin kuin sinä. Jäähän sinullekin rahojen sijaan uutta elämänkokemusta. Ja on kiva seurata, mistä lämpimästä maasta Interpol heidät löytää. Ei muuta kuin ostamaan koulutuspaketteja koko omaisuudella!

Anonyymi kirjoitti...

Eihän tässä hirveästi mitään hauskaa ole niiden kannalta, joiden rahat on pelissä, mutta ihan hätäisellä mulkaisulla huomasin tällaisenkin hauskan detaljin verkkosivuilta:
OneCoins Mined - laskuri toimii aika erikoisella tavalla verkkosivuilla. Ei vakuuta. :)

Anonyymi kirjoitti...

Uskomaton OneCoin video!
https://youtu.be/qBQ-ygcWkiw

Anonyymi kirjoitti...

Auditoinnilla tarkoitetaan yleisesti toimivaltaisen viranomaisen tai akkreditoidun (toivottavasti kirjoitettu oikein) yhteisön tai henkilön suorittamaa tarkastusta, jossa toiminnanharjoittajan suorituksia, prosesseja ja dokumentteja (näyttö eli evidenssi) katselmoidaan yleisesti tunnustettua standardoitua toimintatapaa, lakia tai vaatimuksia vastaan. Auditoinnin tulos voi olla hyväksyntä, hylkäys tai ehdollinen hyväksyntä, jossa toiminnanharjoittajalle annetaan mahdollisuus korjata määräajassa toimintaansa. Auditointi ei sinällään tee kelvolliseksi mihinkään. Hyväksyntä osoitetaan sertifioinnilla, jossa auditoija antaa kirjallisen todistuksen toiminnanharjoittajalle. Todistuksessa kerrotaan minkä mukaan auditointi on suoritettu, mihin tarkoitukseen sertifiointi on ja kuka sen on myöntänyt.

Auditointeja ovat mm. yrityksiin tehtävät tilintarkastukset, työturvallisuustarkastukset, ilmailuviranomaisen tarkastukset. Sertifiointeja ovat mm. ISO9001 laatusertifikaatti, EASA Part-145 toimilupa, Avainlippu. Auditointi suoritetaa esim. Suomen kirjanpitolakia, ISO9001 standardin vaatimuksia tai Kemikaaliturvallisuusdirektiiviä vastaan.

Kysymykset pitää esittää näin:
Onko auditointi suoritettu ja mitä vastaan se on tehty?
Kuka auditoinnin on suorittanut ja millä kelpoisuudella?
Oliko auditoinnin tulos hyväksytty ja missä todistus on nähtävillä?

Anonyymi kirjoitti...

Entäpä, mitä mieltä Te viisastelijat olette siitä, että olen saanut sijoitukseni Onecoiniin jo tuplana takaisin bonuksina ja minulla on lakkarissa edelleen nk. ilmaisia coineja n.43000 kpl.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä on tilanne?

Jukka kirjoitti...

Noh, missä miljoonat.

SB kirjoitti...

Miljoonat on Rujan pankkitilillä ja sinne jäävät.

Anonyymi kirjoitti...

6 viikon päästä menee epäilijöiltä kököt housuun. Seuratkaapa uutisia!

Anonyymi kirjoitti...

En tiiä muusta, mutta popparit on kyl hyviä

Anonyymi kirjoitti...

mä oon saanu jo sijoitukseni tuplana takaisin bonusrahoina. Nyt odottelen rauhassa pari vuotta!

Anonyymi kirjoitti...

Ylempänä "Juhani Makkonen" puolusteli onecoin-kusettajia. Kun klikkaat tämän "Juhanin" nimestä aukeaakin "Jari Tikkanen" nimellä Google+ tili. Eli "Juhani" vaihtoi nimen "Jari Tikkaseksi". Voi voi...

Antero kirjoitti...

OneCoin on yksi vitsi muiden Ponzi -huijauksien tapaan, paitsi että on kaukana vitsistä, että suomalaiset saattavat menettää suuren määrän rahaa pyramidin kärkeen, eivätkä takuulla ja ikinä saa rahojaan takaisin ja ne ketkä ovat onnistuneet, ne harvat, suomalaiset saamaan suuret summat rahaa, tulee käymään kuten WinCapita -tapauksessa.

Järvinen yrittää tehdä kaikkensa (Radio Rock -podcastit edelleen kuunneltavissa) vain auttaakseen meitä suomalaisia jotka ovat valitettavasti menossa tähän sudenkuoppaan.

Mitä tulee Järvisen, voisi jo puhua uhkailusta, on ala-arvoista eikä mitään yksinkertaisesti natsaa.

Ainoa ihmeellinen asia tässä on se, että Petteri Järvinen, hänellä on rohkeus, taito ja periksiantamattomuus kertoa ihmisille totuuden ja näin yrittää auttaa heitä.

Itseltäni loppuisi kantti kesken. Järviselle hatunnosto, iso sellainen.

-AR

Connubium Iam Asev kirjoitti...

Hahahah :D

Artikkelin kirjoittajan tekstistä voi debunkata helposti 90%. Pelkkiä oletuksia ja ihmettelyjä. :D

Anonyymi kirjoitti...

Mikähän status Onecoin-casessa tällä hetkellä? Mielenkiinnosta luin koko ketjun läpi näin iltapuhteella. Yrittäjänä ja sijoittajana en ole vieläkään oivaltanut, missä vaiheessa tässä kuviossa muodostuu mitään arvon tuottamista tai jalostumista.

Anonyymi kirjoitti...

https://www.poliisi.fi/keskusrikospoliisi/tiedotteet/1/0/krp_on_selvittanyt_onecoin-virtuaalirahaa_41044
Ei vielä ainakaan ole One Coinin toiminta laitonta. Itseä aina turhauttaa turha spekulointi kuulopuheilla ja mututtuntumalla onkohan se sitä tai tätä - itse kysyn aina suoraan siltä ketä asia koskee. Niimpä aion illalla mielenkiinnosta kysellä suoraan heiltä, että mikä ihmeen One Coin.

Anonyymi kirjoitti...

Ei taida kovin hyvissä kantimissa olla. Ei ole kuulunut mitään valtavia uutisia, kuten yksi yllä oleva komentoija antoi ymmärtää, eikä taida pörssit toimia. Taitaa tulla vähän hankala tilanne, kun one coinistit jossain vaiheessa heräävät todellisuuteen ja tajuavat kuinka paljon ystävien ja sukulaisten rahaa ovat tähän polttaneet.

Eräs minua mukaan houkutellut sanoi sijoittaneensa 10 000 € 2014 syyskuussa (eli siis osti 10 000 € edestä koulutuspaketteja?) ja nyt arvo on kuulemma 2 - 2,5 miljoonaa euroa. Kahden vuoden target 3,5 - 5 milljoonaa euroa. Riskiä hänen mielestään tässä ei ole lainkaan, koska hän on saanut jo alkuperäisen sijoitetun summan takaisin bonuksien kautta. Käytännössä hänen tappiot siis maksaa hänen ystävänsä ja sukulaisensa, joiden rahat hän on polttanut, koska häneen on luotettu.

Helpon ja nopean rikastumisen myyminen on aina ollut yksinkertaisin tapa erottaa helppouskoiset rahoistaan, eikä tämä ole millään tavalla poikkeus. Tukena käytetään bitcoinin tarinaa, mutta joka ainoa aspekti tässä eroaa bitcoinin toiminnasta. Valtavia tuottoja myydään todennäköisenä, jopa täysin varmana, koska bitcoininkin hinta lähti aikanaan valtavaan nousuun.

En myöskään ymmärrä muutamien kirjoittajien väitettä siitä, että onecoin on ainoastaan Suomalaisen valtaväestön mielestä ponzi huijaus. Yksinkertaisella google haulla löytyy vaikka kuinka paljon kirjoituksia asian tiimoilta eri lähteistä.

http://cointelegraph.com/news/114399/one-coin-much-scam-onecoin-exposed-as-global-mlm-ponzi-scheme
http://insidebitcoins.com/news/onecoin-mlm-scheme-references-bitcoin-to-attract-investors/33875
http://internetcrimefightersorg.com/onecoin-review/

Anonyymi kirjoitti...

Terve!

Tässä on pari linkkiä, jotka herättää lähinnä kysymyksiä OneCoinin todellisuudesta. Alla on kaksi linkkiä. Ensimmäinen linkki on xcoinx.com, jossa voi sivuston mukaan ostaa ja myydä kryptovaluuttoja (ei tosin ole toiminut missään vaiheessa). Tämä samainen sivusto kuuluu myös niin sanottuun OneCoin presentaatioon, kun "värvätään" lisää porukkaa mukaan.

http://www.xcoinx.com/?currency=EUR#

Toinen linkki on kryptovaluuttasivustolle, josta jokainen voi itse käydä ostamassa tai myymässä kryptovaluuttaa. Vaihtoehtoja on todella paljon, mutta OneCoin ei ole listalla, koska sitä ei voi ostaa muuta kun liittymällä OneCoin pyramidiin ostamalla heidän koulutuspaketin, jonka kylkiäisinä saa kolikkoja.

http://coinmarketcap.com/all/views/all/#EUR

Itselle OneCoinia on esitelty jo moneen kertaan ja joka kerta on puhuttu eri tavalla asioista:
- Väitettiin, että lähdekoodi on avoin ja siksi sitä ei voi käyttää väärin, no sehän on täysin suljettu koodi. Edes OneCoinilaiset eivät tiedä kuinka louhinta tapahtuu. Vain Ruja Ignatova tietää...
- Sanottiin että OneCoin menee pörssiin lähiaikoina...viimeksi kaksi viikkoa sitten kuulin esitelmän OneCoinista Fuengirolassa, Espanjassa, jossa todettiin että OneCoin ei mene pörssiin, eikä tule hankkimaan finanssilupaa, vaan perustaa oman "platformin", jossa ruvetaan kolikkoja kauppaamaan sijoittajille...tämä kaikki alkaa tämän vuoden lopulla.
- Samassa tilaisuudessa todettiin, että KRP on tutkinut asiaa ja todenut täysin lailliseksi koko toiminnan...lukekaa itse tuo KRP:n tiedote asiasta ja päätelkää itse onko se todennut sen TÄYSIN lailliseksi
https://www.poliisi.fi/keskusrikospoliisi/tiedotteet/1/0/krp_on_selvittanyt_onecoin-virtuaalirahaa_41044

Harmittaa vain, kun OneCoinia eteenpäin vievät ihmiset puhuvat näin paljon ristiin ja esitelmässä käytetyt kalvot eivät ole aitoja. Itsellä myös kaksi tuttavaperhettä mukana todella isoilla summilla ja tienaavat hyvin tällä asialla jo nyt, mutta mitä heille tapahtuu loppuvuodesta, kun koko touhu paljastuu..toivon oikeasti että tämä ei ole roskaa, vaan että he olisivat miljonäärejä, niin kuin heille on luvattu OneCoinin puolesta.

Jätän viestin anonyymina, koska en halua omaa nimeäni liitettävän mitenkään tähän asiaan. Jos omistaisin OneCoin kolikkoja, niin itse ainakin ottaisin "omani" pois ennen kuin suuri julkistaminen tapahtuu, jos se on edes mahdollista ylipäätään....

Anonyymi kirjoitti...

Nyt on mahdollisuus splitata ja lisätä tuottopanostuksia huikeasti: https://youtu.be/ZMVVGqDlDRg

Anonyymi kirjoitti...

Lähes kaikki Petterin esittämät väitteet ovat hyvin perusteltuja, jos nyt jotakin kiinnostaa tietää asiasta faktat, voi ne suhteellisen helposti löytää itsekin.

Surullisen koomista tässä onecoin tapauksessa on, että vaikka se toteutuisi kuten siitä infotaan, pitäisi Onecoinin olla 10 kertaa suositumpi kuin Bitcoin on tällä hetkellä
jotta saisi sijoittamansa rahan edes takaisin.

Tämän voi jokainen itse laskea tuotteen kokonais marketcap arvosta
(kolikkoja tulee olemaan yhteensä * yhden kolikon hinta)

Ja odottaessa taivaita avaavaa voittoa esim. 1 eurolla -> 100 euroa, tulisi tämän bitcoin kloonin olla 100 kertaa halutumpi kuin bitcoin itse.

Tuossa ihan vain päänavaukseksi jos joku vielä ahneudessaan pohdiskelee onecoin sijoituksia.

Kryptoihin sijoittamaan aikovalle vinkkinä että bicoinista poikkeavaakin sijoitus instrumenttia on tarjolla ja joissakin on oikeaa kehitystäkin.
Esim. Ethereum voisi onnistuessaan tuoda 1-2 vuoden ajalla ko. voittoprosentteja.
En lupaile voittoja vaan tarkoitan että sillä on realistisemmat mahdollisuudet siihen kuin 5 minuutissa väkerretyllä bitcoin kloonilla jota ei edes ole näytetty olevan olemassa.

En useinkaan ota kantaa altcoinien rehellisyyteen, mutta onecoinia ei voi pitää edes julkisena kryptovaluuttana, koska se ei täytä yhtäkään kaikilla muilla alcoineilla olevista perusominaisuuksista:
(avoin lähdekoodi, vapaasti hinnoiteltavissa, vapaasti käytettävissä)
Kyseessä on keskitetysti hallinnoitu verkostomarkkinatuote, ei kryptovaluutta.
Tässähän myydäänkin koulutuspakettia, mainausoikeuksia ja lupauksia kolikoista, ei kryptovaluuttaa.

Tero Halinen CEO
alcurEX crypto-currency exchange
www.alcurex.com

Late kirjoitti...

"t. Mussu

Ps. Koska suomalaisten on vaikea lausua nimeni. Voitte käyttää allekirjoituksessa olevaa "hellittely"-nimeäni. "

Aaahahahahaa :D Aivan jäätävää.... haha :D

Anonyymi kirjoitti...

No tuliko, se luvattu 5D dokumentti koskaan telkkarista? Ketjusta se ei selviä.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Ei tullut, se oli pelkkä vitsi.

Jaakko kirjoitti...

Kiitos Petteri hyvästä ja selkeästä kirjoituksestasi. Ärsyttää ajatella miten sinisilmäisiä useat suomalaiset tuntuvat olevan ja huonomuistisia kun vasta on vastaavia pyramidihuijauksia puitu oikeudessa. Elkää hyvät ihmiset menkö tällaiseen halpaan.

Anonyymi kirjoitti...

Ei oo kusetus. Lähettäkää kaikki rahanne mustalaiseukolle Bulgariaan. 5 vuoden päästä julkaistaan Onecoinin salainen kaava kun kaikki Onecoinit on louhittu, ei jäsenien toimesta vaan Rujan omalla excell taulukolla. Oikeat Onet jaetaan lopuksi jäsenille. Kaikki 120 miljardia 100€ arvoista Onea on painettu oikeilla numeroilla vessapaperille ja jokainen jäsen saa omistamansa määrän rullia postissa kotiin. 30€ toimitusmaksulla joka maksetaan euroilla. Onet saa jokainen käyttää haluamallaan tavalla.

Anonyymi kirjoitti...

Edesmenneen Petteri Jussilan sanontaa lainaten "Tuote on ihan sivuseikka, teidän pitää ymmärtää kokonaisuus". Tässä tuote on Onecoin joka on ihan sivuseikka, pääasia että raha kiertää. Eihän rahan kierrosta mene kuin vaatimattomat 60% Bulgariaan.

Anonyymi kirjoitti...

sabway.biz/ webarchivessa:
https://web.archive.org/web/20151005215918/http://sabway.biz/

Blogger kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
Juha L kirjoitti...

12. helmikuuta 2015 klo 10.59 Anonyymi OneCoin-uskova kirjoitti...

Petteri Järvisellä on ollut mahdollisuus kysyä kaikki faktat suoraan yhtiöltä jota ovat myös itse sinulta toivoneet niin tulos on tälläinen kirjoitus, no toivottavasti sulla on paksu lompakko. Äly hoi älä jätä!


Ja sitten päivitys kun eletään maaliskuun puoliväliä 2023. Se ei yllätys yllätys ollut Petteri joka joutui maksamaan, vaan Irina.

Irina Dilkinska on juuri vangittu ja karkoitettu Bulgariasta Yhdysvaltoihin jossa joutuu vastaamaan 20+20 vuoden syytteisiin OneCoin huijauksesta ja rahanpesusta.

https://www.justice.gov/usao-sdny/pr/bulgarian-woman-charged-role-multi-billion-dollar-cryptocurrency-pyramid-scheme-onecoin

«Vanhin ‹Vanhempi   601 – 661 / 661   Uudempi› Uusin»