torstai 28. elokuuta 2014

Onko helposti hajoava vihreää?

Monenlaisia tuotteita mainostetaan vihreinä ja ympäristöystävällisinä. Usein tämä näyttää tarkoittavan sitä, että tuote on tavallista kalliimpi ja silti hajoaa tavallista nopeammin.

Esimerkiksi vihreydellä myyty Maxellin usb-tikku tuntui huteralta alunperinkin ja pudottuaan kerran lattialle se paljasti sisuskalunsa:

Vihreä == lyhytikäinen?
Toinen esimerkki ovat kaupan "biohajoavat muovipussit". Nimen edestä voisi poistaa bio-sanan, sillä pussit hajoavat usein jo kaupassa. Paketin kulmat repivät pussin helposti auki ja tekevät sen käyttökelvottomaksi.

Nopea hajoaminen johtaa nopeaan kierrätykseen (toivottavasti), mutta se ei liene vihreyden tarkoitus. Todellista vihreyttä on se, että tuote on laadukas ja kestää mahdollisimman pitkään.

6 kommenttia:

Pörri Orava kirjoitti...

Kommunistit ja sen semmoiset sanovat itse olevansa koyhien puolella, mika tietysti tekee koyhyyden yllapidosta heidan oman elinehtonsa.

Anyway, jos kapitalisti palkkaa koyhia ja nain parantaa heidan elamansa laatua, voidaanko sanoa, etta hanen tekonsa oli koyhien puolella? Jos voidaan, voidaanko myos sanoa, etta teko oli aidon kommunistinen?

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää toi tikku ihan tavalliselta. Olen harrastusmielessä muutamia avannut ja tuossa ei ole mitään tavallisesta poikkeavaa vihreämpään suuntaan. erityisesti usb-liittimen kiinnitys on erityisen herkkä hajoamaan.

Yksi Turkkulaanen kirjoitti...

Kaikessa mitä vihreäksi mainostetaan, ainoa vihreä asia on se nimitys. Silkkaa huijausta kaikki.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Tämä on ensimmäinen tikku, joka on hajonnut osiin pudottuaan matalan kaapin päältä lattialle.

Anonyymi kirjoitti...

Tuossa tikussa on se hyvä puoli, että jos liitin on ehjä ja bitti kulkee, sisuksen voi pikaliimata kiinni koteloon ja kotelon teipata pakkausteipillä kasaan. Kestää näin ehkä jopa paremmin kuin uutena.

Anonyymi kirjoitti...

Lisäisin silti vielä piirilevyn ympärille ohutta vaahtomuovia, jos yritän tuollaista koota. Esimerkiksi sellaista millin paksuista, jota on taulutelevisioiden pakkauksessa näyttöpaneelin ympärillä vikana kerroksena. Miksei tällaisia laiteta jo valmiiksi tehtaalla paikoilleen, no senhän voi jokainen arvata.

Website Security Test