maanantai 19. maaliskuuta 2012

Word 2007 bugi unohtaa paikan dokumentissa

Microsoft Word 2007:ssa on ikävä bugi, jota valmistaja ei jostain syystä vaivaudu korjaamaan. Olen asentanut kaikki Office-päivitykset, mutta tähän niillä ei ole vaikutusta: Word ei muista, mitä kohtaa dokumentista on viimeksi muokattu. Toiminto on erittäin hyödyllinen dokumenteissa, joissa on kymmeniä sivuja (kuten kirjan käsikirjoitus, kröhöm).

Kaikissa muissa versioissa (ja olen käyttänyt niitä kaikkia aina 1.0:sta lähtien) homma toimii painamalla Shift+F5. Word 2007:ssa se ei toimi, kun dokumentti kasvaa vähänkin pidemmäksi. Word 2010:ssa ominaisuus on taas kunnossa.

Mielenkiintoista kyllä, 2010-versio muistaa oman käsittelykohtansa. Jos tekstiä on välillä muokattu 2007-versiolla, sillä ei ole mitään vaikutusta. Jostain syystä tämä ominaisuus ei vain toimi 2007:ssa.

Hei Microsoft, eikö olisi aika korjata tämä kuntoon? Kyse ei voi olla isosta asiasta.

Nyt olisi korkea aika, sillä seuraavassa Office-versiossa (työnimi Office 15) toimintoa on näköjään edelleenkehitetty nimellä Resume Reading. "Welcome back! Pick up where you left off."

Nauhakäyttöliittymä, joka tuli 2007-versioiden myötä, jakaa edelleen käyttäjien mielipiteitä. Siinä on ongelmansa, mutta myös etunsa. Toimintojen määrän yhä kasvaessa ja näyttöjen suurentuessa vanha valikkorivi alkaa näyttää aneemiselta ja kömpelöltä. Kokeilkaa vaikka LibreOfficen uusinta 3.5-versiota. Ennen pitkää Open- ja LibreOfficen on pakko tehdä vastaava mullistus. Epäilen, että ne kopioivat Microsoftin idean.

Tässä jotain, minkä Microsoft voisi kopioida ilmaisista Officeista: niissä on parempi oikoluku. Paitsi, että oikoluku on lähes erehtymätön, se ei hyydy pitkissäkään dokumenteissa. Samaa ei valitettavasti voi sanoa Microsoftin Wordistä. Sekä 2007- että 2010-versiot kytkevät oikoluvun pois käytöstä jo ennen kuin dokumentti kasvaa edes 50-sivuiseksi. Ja se on tosi vähän, kun muistia koneessa on kahdeksan gigatavua.

Toivottavasti tämä on vihdoin korjattu 15-versiossa. Siihen asti käytän ilmaisia Officeja oikolukuun.

Oletko törmännyt bugeihin tai ongelmiin Wordin kanssa? Onko jotain, missä Open- tai LibreOffice toimii selvästi paremmin? (Ei väittelyä nauhakäyttöliittymästä, kiitos).

5 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

Shift-F5 toimii Libre Officessa. Kiitos vinkistä.

Asiasta toiseen viime viikolla höyryttiin siitä, minkä kielisellä nimellä yksi saariryhmä näkyy googlessa. Tuossa vauhkoamisessa tuppasi moni olemaan kovin tietämätön siitä, että hakukoneet ja palvelut koettavat arvailla [tai lukevat selaimen tai käyttöjärjestelmän asetuksista (asennuskielestä) tai ip-paikannustiedoista)] millä kielellä vastaus halutaan.

Voisitko kommentoida joskus aihetta.

Petteri Järvinen kirjoitti...

Selaimen http-pyynnön mukana menee aina kielitoive, joka ei siis riipu selaimen omasta kielestä eikä käyttöjärjestelmästä.

Google ei huomioi pelkästään kieltä vaan personoi tuloksia aiempien hakujen perusteella, ehkä jopa Gmail-viestien sisällöt vaikuttavat asiaan?

Google voi antaa eri tuloksia kahdelta vierekkäiseltä koneelta.

Hannu Tanskanen kirjoitti...

@ Erittäin tyytyväinen OpenOfficeen, jossa voi samantien konvertoida pdf-fileiksi (varmaan Wordissakin, mutta siitä on kauan kun käytin).

Miksi maksaa, kun ilmaiseksi saa vaikka mitä. Vuosia olen jo käyttänyt virustorjunnassa Avast´ia ja PC-lehti juuri sen testasi parhaaksi ilmaisohjelmaksi.

Lumps kirjoitti...

Pikkuhuljaa kannattaa siirty Microsoftin tuotteista Linuxiin ja Libreen.

Windows ei enää tarjoa etuja Linuxiin verrattuna muuten kuin pelikäytössä. Itse tulee enemmän käytettyä Linuxia kuin Windowsia nykyään. Windowsin kanssa on hirveästi ongelmia ja yksinkertaisesti sen tarjoamat edut eivät enää korvaa kustannuksia joita aiheutuu sen käytöstä (ajan menetys päivittämisessä ja muussa turhassa).

Erno kirjoitti...

Mielenkiintoinen postaus. Itsekin kirjoittelen kirjoiksi luokiteltavia teoksia, enkä ole edes tullut koskaan ajatelleeksi tätä asiaa. Hyvä tietää tulevaisuuden varalle!

Olen OO.orgia/Liberä käytellyt nyt viitsen vuotta, mutta nyttemmin kirjoittelu siirtyy yhä enemmän ja enemmän Google Docsin puolelle. Tekstin jakaminen ja varsinkin yhdessä työstäminen on vain yksinkertaisesti niin suuri plussa, etteivät työpöytäsovellukset sellaiseen taitu.

Olen myös yllättynyt tästä oikolukukommentista. Elin siinä uskossa, että MS:n oikoluku pesee Voikon 6-0, mutta kiva kuulla, että tilanne saattaisi olla jo päinvastoin.