sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Tekniikkaa liikenteen palveluksessa

Ajoittain tuntuu, että autoilijoiden rankaisemiseen kehitetään koko ajan uusia tekniikoita. Siksi on välillä mukava lukea palveluista, joilla autoilijoiden elämää voidaan helpottaa ja liikenteen yleistä sujuvuutta parantaa.

Helsingin Sanomat kertoo HSL:n suunnittelevan nettipalvelua, josta autoilija tai pyöräilijä voisi etukäteen tarkistaa vapaiden liityntäpysäköintipaikkojen määrän. Hyvä, juuri tällaisia palveluita tarvitaan. Liikenteen aiheuttamia haittoja voidaan vähentää muillakin kuin rangaistusluonteisilla maksuilla.

Liityntäpysäköinti on erinomainen keino vähentää pääkaupunkiseudulle aamuisin pyrkivien autojen määrää. Ongelmana vain on, ettei paikkoja ole tarpeeksi. Niitä aiotaan rakentaa lisää seuraavan 10 vuoden aikana 65 miljoonalla eurolla.

Todellinen helmi on uutisen lopussa: Suunnitelmassa seudun liikennehankkeet on pantu tärkeysjärjestykseen. Pienet hankkeet on koottu omaksi ryhmäkseen, joka on asetettu tärkeysjärjestyksessä ensimmäiseksi. Sillä virkamiehet yrittävät korostaa, ettei pieniä, mutta merkittäviä uudistuksia saa jättää mammuttihankkeiden jalkoihin. Hienoa!

Ei kommentteja:

Website Security Test